Sony Bravia XR A95K: και στα αθλητικά, εικόνα κορυφαία

Τα πλεονεκτήματα των οθονών QD-OLED προσφέρουν ασύγκριτη εμπειρία οικιακής θέασης στους φιλάθλους - πώς ακριβώς;

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι οι τηλεοράσεις OLED είναι η ιδανική τεχνολογία απεικόνισης και κατά συνέπεια η υψηλότερης ποιότητας επιλογή για την θέαση ταινιών και τηλεοπτικών σειρών - πόσο μάλλον η τεχνολογία QD-OLED, η οποία υπερέχει της "παραδοσιακής" OLED σε συγκεκριμένους τομείς. Οι OLED, όμως, είναι εξαιρετική επιλογή και για... τους φιλάθλους ανάμεσά μας: πράγματι, η θέαση αθλητικού προγράμματος σε τέτοιες τηλεοράσεις είναι εξίσου απολαυστική γιατί οι οθόνες OLED χαρακτηρίζονται από μία σειρά πλεονεκτημάτων όσον αφορά στην προβολή του συγκεκριμένου περιεχομένου. Καμία απορία, λοιπόν, που η καλύτερη τηλεόραση του 2022 για ταινίες και σειρές, η Sony Bravia XR A95K που αξιοποιεί οθόνη τεχνολογίας QD-OLED, βάζει... "γκολ από τα αποδυτήρια" και στα αθλητικά!

Πράγματι: η A95K προσφέρει όλα όσα ζητούν οι φίλαθλοι τηλεθεατές από την απεικόνιση μιας κορυφαίας σύγχρονης τηλεόρασης και, από συγκεκριμένες απόψεις, πολλά περισσότερα. Το γεγονός ότι οι οθόνες QD-OLED ελέγχουν στην εικόνα όλα τα pixel ξεχωριστά, για παράδειγμα, σημαίνει πως μπορούν να "ανάψουν" ή να "σβήσουν" το καθένα μεμονωμένα χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση - αυτό, με την σειρά του, σημαίνει πως η εικόνα δεν "τρεμοπαίζει" ποτέ σε κανένα τμήμα της (το λεγόμενο φαινόμενο του flicker) αλλά και ότι τα αντικείμενα που κινούνται με ταχύτητα μέσα στο κάδρο, όπως π.χ. η μπάλα ποδοσφαίρου μετά από ένα δυνατό σουτ, δεν "θολώνουν" (motion blur) όπως συμβαίνει σε άλλες τηλεοράσεις.

Οι τηλεοράσεις OLED, και κατά συνέπεια οι ανώτερές τους τεχνολογίας QD-OLED όπως η Sony Bravia XR A95K, προσφέρουν κάτι επίσης σημαντικό για την θέαση αθλητικών αγώνων στο σπίτι: ευρύτατες - για την ακρίβεια τις ευρύτερες δυνατές - γωνίες θέασης. Ενώ σε άλλες τηλεοράσεις αν καθίσει κανείς όχι ακριβώς απέναντι από την οθόνη αλλά μετακινηθεί προς τα πλάγια, τα χρώματα της προβαλλόμενης εικόνας θα αρχίσουν να αλλοιώνονται και η απόδοση του μαύρου να φθίνει, επηρεάζοντας αρνητικά την αντίθεση μέχρις ότου να μην διακρίνει κανείς... "τί παίζεται" αν βρεθεί στην άκρη. Γιατί να αδικηθεί οποιοσδήποτε, όμως, από την παρέα που θα έλθει στο σπίτι να παρακολουθήσει ένα μεγάλο ματς; Στην οθόνη μιας Bravia XR Α95Κ η εικόνα παραμένει τέλεια ακόμη και από την... γωνία του κόρνερ στο σαλόνι να την παρακολουθεί κανείς!

Όπως περιμένει κανείς ούτως ή άλλως από μία τηλεόραση τεχνολογίας QD-OLED, φυσικά, η A95K διαχειρίζεται συνολικά την απόδοση του μαύρου, την αντίθεση και τα χρώματα της εικόνας με τρόπο αριστοτεχνικό και στην προβολή αθλητικού περιεχομένου. Ο επεξεργαστής Cognitive Processor XR της Sony ελέγχει συνεχώς πόσο ακριβείς κι αποτελεσματικές είναι οι αποχρώσεις που αξιοποιούνται σε όλη την επιφάνεια του προβαλλόμενου κάδρου, βασιζόμενος μεν στο αρχικό περιεχόμενο αλλά βελτιώνοντάς το με τον τρόπο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται καλύτερα. Το αποτέλεσμα είναι υπεράνω κριτικής: εικόνα με χρώματα φυσικά και πειστικά, απίθανη λεπτομέρεια σε κάθε στοιχείο του προσκηνίου ή του παρασκηνίου, αλλά και αίσθηση "βάθους" ασύγκριτη. Επεξεργασία εικόνας που φέρει την σφραγίδα της εμπειρίας και τεχνογνωσίας 35 ετών που έχει να επιδείξει η Sony στον τομέα αυτό.

Αν προσθέσει κανείς στα παραπάνω την πλειάδα τρόπων με τους οποίους η Bravia XR A95 μπορεί να αντλήσει τηλεοπτικό υλικό - από ελεύθερα κανάλια, από το Internet μέσω της ευρύτατης γκάμας apps που φιλοξενεί το Google Play, από τα smartphones ή τα tablets των ίδιων των καταναλωτών - καταλήγει στο... προφανές συμπέρασμα: η πρώτη τηλεόραση τεχνολογίας QD-OLED της Sony είναι ικανή να προσφέρει την αληθινά, κυριολεκτικά απολαυστική εμπειρία θέασης αθλητικού περιεχομένου που αναζητούν όλοι οι φίλαθλοι στο οικιακό τους περιβάλλον. Η συγκεκριμένη τηλεόραση της Sony μπορεί να φέρει - με την εικόνα αλλά και τον ποιοτικό, φροντισμένο ήχο της - την... γηπεδική ψυχαγωγία πιο κοντά στο σαλόνι από ποτέ. Και χωρίς να χρειαστεί να στερηθεί κανείς την αγαπημένη του μπύρα, όπως στο Mundial του Katar!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ