LG: διαθέσιμες οι πρώτες OLED με οθόνη Evo

H σειρά G1 φιλοδοξεί να προσφέρει ακόμη υψηλότερου επιπέδου εικόνα στο καταναλωτικό κοινό

Η LG Electronics ξεκινά και στην χώρα μας την διάθεση της νέας σειράς τηλεοράσεων OLED G1 Evο - η οποία απαρτίζεται από μοντέλα στις 77, 65 και 55 ίντσες - φιλοδοξώντας να ωθήσει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο την εκπληκτική ποιότητα εικόνας που προσέφεραν ήδη τα προηγούμενα μοντέλα της. Αυτές οι τηλεοράσεις ενσωματώνουν νέας κατασκευής οθόνη, ικανή να αποδώσει φωτεινότερη εικόνα συνολικά και να προσφέρει ανεπανάληπτη εμπειρία θέασης στους κατόχους της.

Οι G1, όπως όλες οι οθόνες OLED, συνεχίζουν να αποδίδουν εικόνα ελέγχοντας κάθε τους pixel ξεχωριστά, κάτι που πρακτικά οδηγεί στην υψηλότερη δυνατή αντίθεση και σε ακριβή, ρεαλιστικά χρώματα. Η χρωματική αυτή πιστότητα φέτος επιτυγχάνεται στο στο 100% (!) σύμφωνα και με την παγκοσμίου φήμης εταιρεία δοκιμών Intertek. Στην εξαιρετική απόδοση του περιεχομένου συμβάλλει και ο επεξεργαστής εικόνας α9 τέταρτης πλέον γενιάς, ο οποίος αξιοποιεί αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης για να βελτιστοποιήσει όχι μόνο την απεικόνιση του εκάστοτε υλικού αλλά και τον ήχο του.

Οι νέες αυτές τηλεοράσεις της LG αξιοποιούν την τεχνολογία Dolby Vision IQ - που προσαρμόζει έξυπνα τις ρυθμίσεις της εικόνας βάσει του χώρου και του περιβάλλοντα φωτισμού - καθώς και την τεχνολογία Dolby Atmos για πολυκατευθυντικό ήχο. Προσφέρουν επίσης την λειτουργία Filmmaker Mode, η οποία στις ταινίες απενεργοποιεί την εξομάλυνση της κίνησης και διατηρεί τα χρώματα, τον λόγο εικόνας και τον ρυθμό ανά καρέ στην μορφή που επεδίωξαν να επιτύχουν οι δημιουργοί τους.

Οι G1, όπως οι περισσότερες άλλες πρόσφατες τηλεοράσεις OLED της LG, υποστηρίζουν πλήρως τις λειτουργίες VRR, ALLM και eARC που προσφέρονται από τις προδιαγραφές των θυρών HDMI 2.1. Νέο στοιχείο φέτος το ειδικό μενού Game Optimizer, που συγκεντρώνει όλες τις σχετικές ρυθμίσεις και πληροφορίες σε ένα σημείο για ευκολότερη ενεργοποίηση και διαχείρισή τους.

Οι τηλεοράσεις G1, παράλληλα, ξεχωρίζουν για τον απίστευτα λεπτό σχεδιασμό τους και την δυνατότητα απόλυτης εφαρμογής τους σε τοίχο, μετατρέποντας οποιοδήποτε σαλόνι σε μουσείο μοντέρνας τέχνης. Τα φετινά μοντέλα μπορούν μάλιστα, εναλλακτικά, να τοποθετηθούν σε προαιρετική, ειδική επιδαπέδια βάση (Gallery Floor Stand) που τα αναδεικνύει ακόμη περισσότερο. Οι τηλεοράσεις G1 με οθόνη OLED Evo είναι διαθέσιμες για παραγγελία σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων καταναλωτικών ηλεκτρονικών προς €2599, €3499 και €5399 για τα μοντέλα των 55, 65 και 77 ιντσών αντιστοίχως. Για τις πρακτικές μας εντυπώσεις... επιφυλασσόμαστε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ