Sony Bravia XR A95K: για gaming σε... άλλο επίπεδο

H καλύτερη τηλεόραση του 2022 αξίζει και την προσοχή των κατόχων PlayStation5 και Xbox Series X - όλοι οι λόγοι

Αγαπάς τα games που παίζονται με οικιακά συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης, όπως ένα Xbox ή ένα PlayStation, και γνωρίζεις πως αυτό που μπορεί αληθινά να "απογειώσει" την διασκέδασή σου με αυτά είναι η χορταστική, απολαυστική εικόνα. Οι δυνατότητες των συστημάτων αυτών έχουν εξελιχθεί πια τόσο πολύ ώστε μία απλή τηλεόραση να μην εκμεταλλεύεται όλα όσα προσφέρουν - και θα ήθελες μία που μπορεί να το κάνει. Όμως... πρόβλημα: άλλες τηλεοράσεις έχουν γρήγορα "αντανακλαστικά", άλλες όχι, άλλες υποστηρίζουν υψηλή ανάλυση σωστά, άλλες "έτσι κι έτσι", άλλες συνεργάζονται άψογα με το PlayStation5 ή το Xbox Series X, άλλες όχι ή όχι στον ίδιο βαθμό. Και τί δεν θα' δινες για μία τηλεόραση που να τα προσφέρει όλα σε κορυφαία ποιότητα, χωρίς αμφιβολίες ή ημίμετρα ή πιθανά προβλήματα. Σωστά;

Αυτή η τηλεόραση υπάρχει - και δεν είναι... "όποια κι όποια": είναι η Sony Bravia XR A95K, ήδη αναγνωρισμένη για την κορυφαία κινηματογραφική της εικόνα και βραβευμένη από πολλά μέσα ενημέρωσης ως η καλύτερη του 2022. Είναι η πρώτη τηλεόραση QD-OLED της Sony, τεχνολογία που εγγυάται τον απόλυτο έλεγχο στην πρόβαλλόμενη εικόνα (σε επίπεδο pixel και υπό την... εποπτεία του επεξεργαστή Cognitive Processor XR), απόδοση του μαύρου χωρίς συμβιβασμούς, ασύγκριτα υψηλό λόγο αντίθεσης, αλλά και φυσικά, ισορροπημένα χρώματα που αποδίδονται χωρίς αλλοιώσεις σε όλη της την επιφάνεια και από όλες τις οπτικές γωνίες.

Αυτά όμως ίσχυαν πάντοτε για τις τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED. Η Bravia XR A95K της Sony ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα τέτοια μοντέλα γιατί, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της οθόνης QD-OLED, προσφέρει "το κάτι παραπάνω" σε χαρακτηριστικά της προβαλλόμενης εικόνας που εστιάζουν οι σύγχρονοι gamers: μεγαλύτερη διαθέσιμη γκάμα χρωμάτων, υψηλή φωτεινότητα στα σημεία όπου αυτή πρέπει να αποδοθεί εντυπωσιακά (highlights), αλλά και ασύγκριτη απόδοση αποχρώσεων στα "σκοτεινά" τμήματα της εικόνας όπου το ανακριβές μαύρο ή γκρίζο άλλων τηλεοράσεων "πνίγει" λεπτομέρειες ικανές να χαρίσουν υφή και "διάσταση". Το αποτέλεσμα: φωτιά, λάμψεις και εκρήξεις όπως δεν τις έχει ξαναδεί κανείς σε video games, χρώματα τόσο κορεσμένα και λαμπερά που συγκλονίζουν, αλλά και αίσθηση του "ανάγλυφου" και του "βάθους" που μόνο μία εικόνα που δεν "κρύβει" καμία λεπτομέρεια μπορεί να προσφέρει.

Η Bravia XR A95K ενσωματώνει επίσης συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ειδικά για όσους αγαπούν τα σύγχρονα video games των νέων Xbox και PlayStation. Ενσωματώνει, για παράδειγμα, θύρες HDMI έκδοσης 2.1, υποστηρίζοντας τις δύο σημαντικότερες τεχνολογίες που καθιστούν την ενασχόληση με εξελιγμένα games περισσότερο άνετη, απροβλημάτιστη και τελικά διασκεδαστική: την VRR (για να προβάλλει η οθόνη όλα τα καρέ της δράσης που λαμβάνει από τα games ομαλά και χωρίς "σπασίματα") και την ALLM (για την αυτόματη ενεργοποίηση λειτουργίας της οθόνης με τα ταχύτερα "αντανακλαστικά" και τις λιγότερες δυνατές καθυστερήσεις).

Εξοπλισμένη με αυτές τις λειτουργίες η Bravia XR A95K μπορεί να προβάλλει σε ανάλυση εικόνας 4Κ τα games που παίζεις με PS5 ή Xbox Series X, σε ρυθμό έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο - μεταβαλλόμενο, βάσει VRR, κατάλληλα ώστε να έχεις την απόλυτα ομαλή κίνηση που θέλεις από τoυς εξελιγμένους τίτλους τους. Αυτό η A95K το εξασφαλίζει προσφέροντας παράλληλα χρόνο απόκρισης οθόνης της τάξης του 1 ms (!), πλήρη υποστήριξη στην τεχνολογία HDR (ώστε να απολαμβάνεις και σε games εντυπωσιακή απόδοση χρωμάτων βάσει του προτύπου HDR10 ή βάσει του προτύπου Dolby Vision) αλλά και πλήρη υποστήριξη στην τεχνολογία eARC (για να προωθείς τον ήχο των games σου σε εξωτερικό ηχοσύστημα αν το προτιμάς).

Ως μία κορυφαία σύγχρονη Smart TV, η Bravia XR A95K παρέχει βέβαια όλα όσα χρειάζεσαι για διασκέδαση όχι μόνο με video games, αλλά και γενικότερα. Για τις ώρες που... θέλεις να ξεκουραστείς από το παιχνίδι, προσφέρει apps πρόσβασης σε Δικτυακές υπηρεσίες όπως οι Netflix, Apple TV Plus, Disney Plus και Bravia CORE για θέαση ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών σε εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου (με υποστήριξη και Dolby Vision/Dolby Atmos στο περιεχόμενό τους). Προσφέρει επίσης πρόσβαση σε πολλές Δικτυακές δημοφιλείς υπηρεσίες που χρησιμοποιείς συχνά, όπως το YouTube ή το Twitch. Η ίδια η τηλεόραση ενσωματώνει άλλωστε και player app που αναπαράγει τα αγαπημένα σου αρχεία φωτογραφιών, μουσικής ή video από αποθηκευτικά μέσα USB - ή από το τοπικό σου οικιακό δίκτυο - ενώ μπορεί να αντλήσει περιεχόμενο ασύρματα και από το smartphone ή το tablet σου ανά πάσα στιγμή.

Ας... είμαστε ειλικρινείς όμως: καλές οι ταινίες ή οι σειρές, όμως ούτε που θα σού περνούν απ' το μυαλό όταν θα παίζεις σε 55 ή 65 απολαυστικές ίντσες, με κορυφαία ποιότητα απεικόνισης, games δράσης με απίθανης λεπτομέρειας γραφικά όπως τα God of War Ragnarok, Call of Call of Duty: Modern Warfare 2, Elden Ring και Deathloop ή games άλλων κατηγοριών όπως τα Gran Turismo 7, Forza Horizon 5, NBA2K23 και Flight Simulator. Καθιερωμένα κι αγαπημένα σου games, δε, όπου η ομαλή κίνηση κι η γρήγορη ανταπόκριση της οθόνης "κάνουν την διαφορά" - όπως τα Fornite, PUBG ή Destiny 2 - θα αισθανθείς πως... τα παίζεις για πρώτη φορά όταν τα αντικρύσεις με τα χρώματα μίας τηλεόρασης QD-OLED και τα χειριστείς με τόση ταχύτητα κι ακρίβεια. Είναι μία υπόσχεση που μόνο η Sony Bravia XR Α95Κ μπορεί να δώσει σήμερα στους παίκτες PlayStation5 ή Xbox Series X... και να την κρατήσει στο ακέραιο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ