Samsung στην CES 2015: φιλόδοξα, προβλέψιμα

Οι Κορεάτες προσπαθούν για πολλοστή φορά να ξεχωρίσουν με τη γλώσσα του marketing, αποτυγχάνουν όπως πάντοτε

Στις CES των περασμένων ετών η Samsung φρόντιζε να έχει όλο και περισσότερο δυναμική συμμετοχή - αν όχι πάντοτε προϊοντικά, σίγουρα σε επίπεδο marketing και εντυπωσιασμού - όμως στη φετινή περιορίστηκε σε λίγες προϊοντικές ομάδες αφενός, σε εξελικτικές προτάσεις αφετέρου. Άλλη εικόνα, βέβαια, θα εισέπραττε (μεταφορικά και κυριολεκτικά) οποιοσδήποτε άκουγε τα στελέχη της κορεάτικης εταιρείας να μιλούν με τη γνωστή τραγελαφική υπερβολή για τις τηλεοράσεις... S-UHD της σαν αυτές να ήταν κάτι παραπάνω ή κάτι διαφορετικό από τις προτάσεις υπερυψηλής ευκρίνειας του ανταγωνισμού. Το γεγονός όμως παραμένει πως η Samsung κάθε χρονιά επιδιώκει διακαώς για κάποιο λόγο να αναδειχθεί "η νικήτρια της CES" (το ανάλογο ανόητο "νικήτρια της Ε3" στο χώρο του gaming), χωρίς να τα καταφέρει ούτε σε αυτήν. Είτε γιατί δεν μπορεί, είτε γιατί δεν... έχει νόημα κάτι τέτοιο εξ αρχής.

Σε κάθε περίπτωση, οι τηλεοράσεις υπερυψηλής ευκρίνειας της κορεάτικης εταιρείας που η ίδια ονομάζει S-UHD (με το "s" να σημαίνει... ο,τιδήποτε θέλει ο καθένας κατά τα φαινόμενα) συνθέτουν τρεις προϊοντικές σειρές: τις JS9500, JS9000 και JS8500, Κάθε μία προσφέρει μοντέλα από τις 48 έως και τις 88 ίντσες, είναι δε όλες κυρτές - μία παράτολμη επιλογή... υπεραυτοπεποίθησης αντιπροσωπευτική της Samsung, καθώς αυτές οι καμπύλες οθόνες είναι στην καλύτερη περίπτωση αμφισβητήσιμες, στη χειρότερη ένα απλό τρυκ ή μόδα που δεν προσφέρει τίποτε το ουσιαστικό και απλώς θα περάσει στο περιθώριο κάποια στιγμή. Οι Κορεάτες πιστεύουν ωστόσο πολύ σε αυτήν την σχεδιαστική προσέγγιση και είναι αλήθεια πως πολλά από αυτά τα μοντέλα φαίνονται όμορφα με τα πολύ λεπτά τους πλαίσια, έστω κι αν αυτή η εμμονή της Samsung στο χρώμιο και το νίκελ για τα περιβλήματα έχει πια κουράσει.


Η τεχνολογία στο εσωτερικό των τηλεοράσεων αυτών, ωστόσο, δεν έχει τίποτε το επαναστατικό, όσο κι αν η εταιρεία διατείνεται το αντίθετο. Τα μοντέλα αυτά αξιοποιούν την τεχνολογία νανοστοιχείων Quantum Dot για να αποδώσουν πλουσιότερη χρωματική γκάμα και, υπό συνθήκες, περισσότερη χρωματική ακρίβεια... αλλά το ίδιο κάνουν όχι μόνο τα καλύτερα μοντέλα της LG φέτος, αλλά και πολλά της Sony εδώ και 2 χρόνια (!). Στην τεχνολογία αυτή θ' αναφερθούμε διεξοδικά σύντομα, ώστε να γίνει κατανοητή. Η Samsung έχει επίσης βελτιώσει σημαντικά τον μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας ώστε αυτή να είναι καθαρότερη και να αναλαμβάνει την αναβάθμιση υλικού από αναλύσεις 720p/1080p σε ανάλυση 4Κ - μα αυτό είναι όχι μόνο το ελάχιστο αναμενόμενο, αλλά πρακτικά δεδομένο εν έτει 2015.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ