Sony: πανέτοιμη για τις γιορτές με κορυφαίες τηλεοράσεις

Εκδήλωση της εταιρείας στα νέα της γραφεία, παρουσίαση των καλύτερων μοντέλων Bravia που προσφέρονται στην ελληνική αγορά

Σε χρονικό σημείο... "στρατηγικά επιλεγμένο" εν όψει της Black Friday και της εορταστικής περιόδου, αλλά και με την ευκαιρία έναρξης λειτουργίας των νέων της γραφείων στην Ελλάδα, η Sony πραγματοποίησε πρόσφατα στην Αθήνα ειδική εκδήλωση-παρουσίαση για τους εκπροσώπους του Τύπου και των εμπορικών της συνεργατών. Εκεί η εταιρεία έδωσε μία εποπτική εικόνα των σημαντικότερων σειρών τηλεοράσεων Bravia που θα προωθεί το επόμενο διάστημα - έως και την άνοιξη του 2024 - εστιάζοντας σε ορισμένα συγκεκριμένα μοντέλα που ξεχωρίζουν για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Την παρουσίαση μάλιστα έκανε ο Gavin McCarron, διευθυντής Technical Marketing & Product Planning της Sony Ευρώπης, υψηλόβαθμο και εμπειρότατο στέλεχος της εταιρείας με βαθιά γνώση της τηλεοπτικής εικόνας και της κατηγορίας των τηλεοράσεων συνολικά.

Περίοπτη θέση στην παρουσίαση του McCarron είχε... αναπόφευκτα η Sony Bravia A95L, η καλύτερη τηλεόραση των Ιαπώνων που πρόσφατα απέσπασε την διάκριση "της κορυφαίας του 2023" στην γνωστή εκδήλωση TV Shootout που διοργανώνει η Value Electronics κάθε χρόνο στην Νέα Υόρκη*. Η A95L είναι η διάδοχος της περσινής έξοχης Α95Κ - της πρώτης τηλεόρασης της Sony που αξιοποίησε οθόνη τεχνολογίας QD-OLED - με την διαφορά πως φέτος στηρίζεται σε οθόνη QD-OLED δεύτερης γενιάς για ακόμη υψηλότερη φωτεινότητα, αλλά και στον τρίτης γενιάς επεξεργαστή εικόνας Bravia XR, ο οποίος έχει να επιδείξει σημαντικές βελτιώσεις σε ουκ ολίγους τομείς συγκριτικά με τους προκατόχους του. H A95L έχει ήδη λάβει πληθώρα διακρίσεων ως "τηλεόραση της χρονιάς" από κλαδικά μέσα ενημέρωσης και όλα δείχνουν πως δικαίως η Sony την θεωρεί ένα από τα καλύτερα μοντέλα που κατασκεύασε ποτέ.

Ο McCarron αναφέρθηκε βεβαίως και σε άλλα μοντέλα Bravia "φετινής εσοδείας" που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις πολλαπλές κατηγορίες τηλεοράσεων των Ιαπώνων. Η X95L, για παράδειγμα, είναι η δεύτερη σειρά της Sony που αξιοποιεί την τεχνολογία MiniLED για πολύ υψηλή φωτεινότητα αλλά και τοπικό έλεγχο υποφωτισμού κλάσεις ανώτερο αυτού των τυπικών Full Array LED (με την αντίστοιχη διαφορά στο κόστος εννοείται). H Α80L είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα υλοποίησης "κλασικής" οθόνης OLED που - όπως διαπιστώσαμε στην αξιολόγησή μας - αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα χάρις στην κορυφαία επεξεργασία εικόνας της Sony. H Bravia X85L ανήκει τυπικά στην μέση κατηγορία LED/LCD των Ιαπώνων αλλά φέτος περνά και αυτή στον τοπικό υποφωτισμό για βελτιωμένη εικόνα, ενώ η X75WL είναι η πλέον προσιτή σειρά τηλεοράσεων της Sony που συνεχίζει να διακρίνεται από την λειτουργικότητα που χαρακτηρίζει το λειτουργικό σύστημα Google TV.

Στην παρουσίαση του Gavin McCarron έγινε λόγος και για άλλες τεχνολογίες, λειτουργίες και υπηρεσίες που αξιοποιούν οι τηλεοράσεις Sony Bravia προκειμένου να πετύχουν τον αντικειμενικό τους σκοπό: να προσφέρουν άφθονη ψυχαγωγία στους κατόχους τους. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται, ενδεικτικά, οι τεχνολογίες Acoustic Surface Audio Plus και Acoustic Multi-Audio Plus για βελτιωμένο ήχο, η νέα λειτουργία του Game Menu με χρήσιμες ρυθμίσεις για τους gamers, αλλά και η Δικτυακή υπηρεσία περιεχομένου Bravia Core που προσφέρει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας στην κατηγορία της σήμερα. Το Αθηνόραμα Digital είχε (όπως και άλλοτε στο παρελθόν) την ευκαιρία μιας πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης με τον Gavin McCarron, την οποία θα δημοσιεύσουμε τις επόμενες ημέρες.

Στην πρόσφατη εκδήλωσή της η Sony δεν αποκάλυψε κάτι καινούργιο - βάσει των όσων γνωρίζαμε από την αποκάλυψη των μοντέλων Bravia 2023 τον Μάρτιο - όσον αφορά στις ούτως ή άλλως ποιοτικές τηλεοράσεις της. Επιβεβαίωσε ωστόσο το σταθερό και διαχρονικό ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά, καθώς και την εμπιστοσύνη της στην διοίκηση του ελληνικού τμήματος της εταιρείας, η οποία έχει αναλάβει να το καθοδηγήσει στην επιτυχία μέσα σε οικονομικές συνθήκες όχι ιδανικές και σε περιβάλλον σκληρού ανταγωνισμού, σε πολλαπλές προϊοντικές κατηγορίες. Οι τηλεοράσεις Bravia, πάντως, είχαν πάντοτε ξεχωριστή θέση στο προϊοντικό μίγμα της Sony και αν η εμπορική της στρατηγική για το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς είναι επιπέδου A95L, δεν... έχει να φοβάται τίποτε!


* Στο ετήσιο TV Shootout της Value Electronics μία ομάδα τεχνικών δημοσιογράφων και μία ομάδα επαγγελματιών της κινηματογραφικής εικόνας αξιολογούν ξεχωριστά τα 5-6 κορυφαία μοντέλα τηλεοράσεων της ίδιας χρονιάς, ώστε να αναδείξουν την καλύτερη μεταξύ τους. Η Sony κέρδισε με μοντέλο της τεχνολογίας OLED την πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη φορά φέτος (τα προηγούμενα μοντέλα ήταν οι Bravia A95K και Bravia A90J).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ