nVidia: Αναβάθμιση του Shield TV σε Android 9.0

Οι Αμερικανοί εξελίσσουν για πολλοστή φορά ένα από τα καλύτερα media player της αγοράς

Δεν είναι δυστυχώς πολλά (σίγουρα όχι όσα θα έπρεπε...), όμως ορισμένα προϊόντα στην αγορά του home cinema βρίσκονται στην κορυφή επειδή το αξίζουν τόσο βάσει δυνατοτήτων, όσο και βάσει της υποστήριξης που λαμβάνουν από την κατασκευάστρια εταιρεία τους. Στην κατηγορία των media players το Shield TV της nVidia είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα: κυκλοφόρησε το 2015, ήταν τότε μακράν το ισχυρότερο του είδους και σήμερα, σχεδόν ακριβώς 4 χρόνια αργότερα, παραμένει εξαιρετική επιλογή - σε μεγάλο βαθμό (και) λόγω του γεγονότος ότι ο αμερικανικός κολοσσός όλο αυτό το διάστημα αναβάθμιζε το λειτουργικό σύστημα και τα apps του Shield TV, βελτιώνοντας τις επιδόσεις του και εμπλουτίζοντας τις δυνατότητές του. Τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι - σε αυτό τουλάχιστον - για την nVidia.

Πριν από λίγες ώρες, μάλιστα, το Shield TV δέχθηκε μία αναβάθμιση σημαντικότερη από τις πιο πολλές άλλες των 4 τελευταίων ετών: αυτήν της Shield Experience 8.0, με την οποία η συσκευή μεταβαίνει στην έκδοση 9.0 του Android TV. Καμία άλλη συσκευή Android TV, οποιουδήποτε είδους, δεν στηρίζεται ακόμη στην νεότερη αυτή έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google και οι κάτοχοι του Shield TV έχουν την ευκαιρία να την αξιοποιήσουν πρώτοι. Αυτή τη φορά στα νέα στοιχεία δεν συγκαταλέγεται ριζικά ανασχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον χειρισμού (παραμένει το ίδιο με αυτό της αναβάθμισης σε Android TV 8.0 που και πάλι το Shield TV δέχθηκε πριν από κάθε άλλη συσκευή), αλλά έχει δοθεί έμφαση στην αναδιοργάνωση της περιοχής των ρυθμίσεων, έτσι ώστε αυτή να είναι συνολικά ταχύτερη και περισσότερο κατανοητή.

Σε πρακτικό επίπεδο οι κάτοχοι Shield TV μπορούν να προσβλέπουν σε αυτόματη αντιστοίχιση της χρωματικής γκάμας του εκάστοτε περιεχομένου (color space) σε αυτήν του εκάστοτε μέσου προβολής, σε υποστήριξη του υψηλής πιστότητας ήχου που ενεργοποίησε πρόσφατα η Netflix σε σειρές ή ταινίες της, σε επέκταση της βιβλιοθήκης των games της υπηρεσίας GeForce Now, σε βελτιωμένη υποστήριξη ασύρματων ακουστικών, αλλά και σε αναβάθμιση πολλών apps εικόνας, ήχου και περιεχομένου που λειτουργούν σε περιβάλλον του Android TV. Ο κατάλογος των βελτιώσεων και προσθηκών είναι μεγάλος και βρίσκεται σε αυτήν την σελίδα.

Σημειώνεται πως η σημαντική αυτή αναβάθμιση των υπαρχόντων Shield TV έρχεται σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία περιμένουμε ανακοίνωση νέων μοντέλων (μάλλον με τα ίδια υποσυστήματα που ενσωματώνει το Nintendo Switch Lite και το ανανεωμένο μοντέλο Nintendo Switch του Σεπτέμβρη). Το μόνο σίγουρο είναι πως, όταν ανακοινωθούν και στην συνέχεια γίνουν διαθέσιμα, αυτά τα νέα μοντέλα θα προσφέρουν το Android 9.0 προεγκατεστημένο. Και ναι μεν μπορεί το Android TV σε συσκευές home cinema να μην είχε τελικά την απήχηση που η Google ήλπίζε (και η υλοποίησή του σε τηλεοράσεις να είναι συχνά κακή), όμως το Shield TV είναι η έμπρακτη απόδειξη πως ως λειτουργικό σύστημα αυτό καθ' αυτό είναι απολύτως ικανό να στηρίξει ποιοτικά προϊόντα. Και με αυτήν την υποστήριξη εκ μέρους της nVidia, πώς να μην σκεφτεί κανείς σοβαρά αναβάθμιση στο νέο μοντέλο Shield TV όταν κυκλοφορήσει;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ