Windows 8: Καθαρότερη εικόνα

Πολλά νέα στοιχεία στο επερχόμενο λειτουργικό - και μερικές εκπλήξεις!

Είναι... ιστορικά διαπιστωμένο ότι οι "γίγαντες της τεχνολογίας", οι πρωταγωνίστριες εταιρείες του χώρου αυτού δηλαδή, πρέπει εν τέλει να αισθανθούν απειλημένες για να αποδώσουν το καλύτερο που μπορούν - κι αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται έμπρακτα στην περίπτωση της Microsoft, η οποία είχε επαναπαυθεί πολύ καιρό στην πρωτοκαθεδρία των Windows. Μετά από την παραφωνία των Vista, όμως, επανήλθε επιτυχώς με τα Windows 7 και - έχοντας χάσει από το iOS της Apple και το Android της Google κάποιο έδαφος, μέσα από την άνοδο συσκευών όπως τα smartphones και τα tablets - είναι πλέον έτοιμη να το διεκδικήσει πίσω με τα Windows 8, τα οποία δείχνουν όλο και καλύτερα όσο περνάει ο καιρός.

Στην πρόσφατη εκδήλωση Build 2011 για τους προγραμματιστές ανάπτυξης εφαρμογών, η αμερικανική εταιρεία έκανε γνωστά ακόμη περισσότερα στοιχεία για το νέο της λειτουργικό. Επιδείχθηκαν και αναφέρθηκαν πάρα πολλά πράγματα, είναι όμως σκόπιμο να συγκεντρώσουμε επιγραμματικά τα πιο σημαντικά κι ενδιαφέροντα για την ώρα, καθώς στα Windows 8 θα αναφερόμαστε με περισσότερες λεπτομέρειες συνέχεια τους επόμενους μήνες. Έχουμε και λέμε, λοιπόν!

- Τα Windows 8 δεν θα διατεθούν σε οποιουδήποτε είδους "ειδικές εκδόσεις" για tablet ή Media Center PC: το λειτουργικό είναι ενοποιημένο για όλες τις συσκευές, δεν αποκλείεται ωστόσο να έχουμε και πάλι Home, Professional και Ultimate εκδόσεις.

- Όλες οι εφαρμογές που λειτουργούν σε Windows 7 θα λειτουργούν κανονικά σε Windows 8, μέσα από το οικείο περιβάλλον του desktop. Σε αυτό έχει πρόσβαση κανείς άμεσα από το νέο γραφικό περιβάλλον του Metro, αν και το δεύτερο θα είναι το εξ ορισμού.

- Στα Windows 8 θα υπάρχει εξ ορισμού λειτουργία "Reset and Refresh", που θα επαναφέρει το λειτουργικό στην αρχική του μορφή, καθώς και λειτουργία "Restore" που θα το επαναφέρει ακριβώς όπως το είχε διαμορφώσει ο χρήστης όταν αποθήκευσε εφεδρικό αντίγραφο του συστήματος (με όλα τα προγράμματα εγκατεστημένα κλπ). Και οι δύο είναι απλοποιημένες και περισσότερο εύχρηστες από ποτέ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ