Windows 8: Καθαρότερη εικόνα

Πολλά νέα στοιχεία στο επερχόμενο λειτουργικό - και μερικές εκπλήξεις!

- Στο App Store που ετοιμάζει η Microsoft θα πωλούνται τόσο της γνωστής μας μορφής, παραθυρικές εφαρμογές, όσο και εφαρμογές για το γραφικό περιβάλλον Metro.

- Ο Internet Explorer 10 που θα λειτουργεί μέσα από το Metro θα αξιοποιεί εκτενώς το χειρισμό με αφή αλλά θα στηρίζεται αποκλειστικά στην HTML 5 και δεν θα υποστηρίζει Flash (αυτό θα το κάνει ωστόσο κανονικά η έκδοση του ΙΕ 10 που θα εκτελείται ως πρόγραμμα στο σύνηθες desktop όπως σήμερα).

- Τα Windows 8 έχουν ακόμη χαμηλότερες απαιτήσεις σε πόρους συστήματος απ' ότι τα Windows 7, έστω και οριακά. Ένα τυπικό netbook διετίας σήμερα (με επεξεργαστή Atom πρώτης γενιάς και 1 GB μνήμης) μπορεί, έστω και όχι με το βέλτιστο τρόπο, να τα αξιοποιήσει.

- Προκειμένου να διευκολυνθεί η εισαγωγή κειμένου στα tablet, θα προσφέρεται και ένα περισσότερο εργονομικό "σπαστό" εικονικό πληκτρολόγιο στις δύο κάτω γωνίες της οθόνης.

- Ο μηχανισμός εισόδου στο σύστημα (login) θα περιλαμβάνει και μία μέθοδο με αναγνώριση αφής και φωτογραφίες, πάνω στις οποίες ο χρήστης "ζωγραφίζει" (!) το συνθηματικό.

- Οι περισσότερες εφαρμογές της Microsoft που θα αξιοποιούνται μέσα από το γραφικό περιβάλλον του Metro - όπως π.χ. οι Mail, Photos, Calendar και People - θα συνδέονται απευθείας με τον Δικτυακό αποθηκευτικό χώρο του SkyDrive της Microsoft για άντληση δεδομένων (και) από εκεί.

- Μέσα από τον ίδιο χώρο, πολλαπλοί υπολογιστές που στηρίζονται στα Windows 8 μπορούν να μοιράζονται ρυθμίσεις αυτόματα και αυτές σε κάθε έναν να ενημερώνονται χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να φροντίζει γι' αυτό κάθε φορά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ