Windows 7 SP1; Το 2011.

Αναθεωρεί η Microsoft... ψυχραιμία εμείς

Το Αθηνόραμα Digital έχει ξανακάνει λόγο για την... εντύπωση που επικρατούσε στην αγορά τα τελευταία 10 χρόνια σχετικά με τα Windows: οι επιχειρήσεις τουλάχιστον, αλλά και πολλοί οικιακοί χρήστες, δεν αποφάσιζαν να μεταβούν σε νέα έκδοση Windows αν αυτή δεν δεχόταν το πρώτο της Service Pack. Έτσι έχει καθιερωθεί να ονομάζεται η πρώτη μεγάλη ανανέωση του αρχικού κώδικα με διορθώσεις και λύσεις στα όποια προβλήματα εντοπίζονταν π.χ. μέσα στους 12 μήνες από την παρουσία του στην αγορά, ασχέτως με τα updates που εμφανίζονται στο μεσοδιάστημα (τα οποία πάντα εμπεριέχει). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ακόμη και για τα Windows 7 - που ήταν εξ αρχής προσεγμένα και απαλλαγμένα από οποιαδήποτε "παιδική ασθένεια" - είχε η διάθεση του Service Pack 1 μία... άλφα σημασία στα μάτια των επιχειρήσεων. Σημασία καθαρά "ψυχολογική", εν τέλει.

Η δοκιμαστική προέκδοση του Service Pack 1 διατίθεται ήδη μέσα από την υπηρεσία Technet της Microsoft και όλοι περιμέναμε πως, με αυτό ως δεδομένο, θα βλέπαμε την τελική του έκδοση διαθέσιμη για όλους μέχρι τα φετινά Χριστούγεννα. Σύμφωνα με ανανέωση των ερωταπαντήσεων (FAQ) όμως που δημοσιεύονται στη σχετική σελίδα του Technet, το SP1 των Windows 7 έχει πλέον προγραμματιστεί για κυκλοφορία το πρώτο εξάμηνο του 2011, οποτεδήποτε μέχρι τον... επόμενο Ιούνιο, δηλαδή.

Αν και, κατά την άποψη του Αθηνόραμα Digital, στην ουσία... μικρό το κακό, ίσως η σχετική καθυστέρηση έχει μία επίπτωση στην παρουσία των Windows 7 στον επιχειρηματικό χώρο - λόγω των... "ψυχολογικών" εμποδίων που νωρίτερα αναφέραμε. Οι οικιακοί χρήστες δεν επηρεάζονται σε κανένα βαθμό ανησυχητικό, αφού το SP1 του συγκεκριμένου λειτουργικού δεν θα φέρει νέες λειτουργίες στο προσκήνιο: πρόκειται κατά βάση για το άθροισμα όλων των ανανεώσεων ασφαλείας κλπ. που μπορεί να βρει κανείς και αυτή τη στιγμή μέσα από την υπηρεσία Windows Update με ευκολία. Υποστήριξη για π.χ. συσκευές USB 3.0 και άλλες νέες τεχνολογίες, παρέχεται αμέσως μόλις το σύστημα ανιχνεύσει ότι χρειάζεται σχετικούς drivers. Η ίδια η Microsoft, άλλωστε, έχει κατ' επανάληψη υποστηρίξει ότι αυτό το Service Pack δεν έχει σε καμία περίπτωση τον ρόλο των προηγούμενων. Από την άλλη, μπορεί η ομάδα προγραμματιστών των Windows να έχει τοποθετήσει στο 2011 τη διάθεση του SP1, έτσι ώστε - αν το διαθέσει π.χ. λίγι πριν τα Χριστούγεννα - να δημιουργήσει την εντύπωση της θετικής έκπληξης. Ποιός ξέρει; Τουλάχιστον έχουμε την πολυτέλεια να μην... αγωνιούμε για το SP1 αυτών των Windows. Όταν έλθει, καλώς να έλθει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ