Vero Tab G8i

Για το κόστος του, super!

Είδος: Tablet
Τιμή: €179,00

Εταιρία: Intel
Διανομή: Oktabit

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι μπορεί να ήταν το iPad αυτό που "άνοιξε το δρόμο" για την καθιέρωση των tablets στην παγκόσμια αγορά αλλά, παράλληλα, και στο γεγονός ότι η αγορά αυτή "ήταν ψυχολογικά έτοιμη" για αλλαγές, καθώς τα PC - με την παραδοσιακή τους μορφή - τα είχε σε μεγάλο βαθμό βαρεθεί. Όμως το κόστος των tablet της Apple (ακόμη και του εισαγωγικού Mini) είναι γνωστό. Πόσο χαμηλά από πλευράς τιμολογιακής μπορεί να φτάσει κανείς με ένα tablet, πριν οι συμβιβασμοί γίνουν τόσοι ώστε να βλάπτουν τη συνολική εμπειρία χρήσης του; Πού βρίσκεται η... νοητή γραμμή κόστους κάτω από την οποία δεν έχει νόημα να κινηθεί κανείς;

Μέχρι πρόσφατα, σε γνωστούς, συναδέλφους και φίλους που ρωτούσαν και ρωτούν συχνά για το πρώτο τους tablet, "χαράζαμε" για τα tablet τη γραμμή αυτή στα €249 του Google Nexus 7. Εδώ και λίγες μέρες την "χαράζουμε" στα €179 του Vero Tab G8i.

Το συγκεκριμένο tablet διαφοροποιείται από άλλα της κατηγορίας "κόστους έως €249" σε μία σειρά από στοιχεία. Πρώτον, είναι από τα ελάχιστα της αγοράς (στην ελληνική πιθανώς το πρώτο) που ναι μεν στηρίζεται σε Android, αλλά ο επεξεργαστής του είναι της Intel. Δεύτερον, ως άμεση συνέπεια του πρώτου, οι επιδόσεις του είναι σημαντικά υψηλότερες απ' ότι σε τυπικά tablet αυτού του επιπέδου - ενώ και η απεικόνιση που προσφέρει η οθόνη "παραπέμπει" σε ακριβότερο προϊόν. Τρίτον και... καθόλου τελευταίον, η ποιότητα κατασκευής του είναι ευδιάκριτα περισσότερο προσεγμένη από αυτή που έχουμε συνηθίσει σε "εισαγωγικά" tablet σε αυτή τη ζώνη τιμής, ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τις πρώτες κιόλας ώρες επαφής με το νέο Vero Tab. Η αρχική εντύπωση που δημιουργεί ως προϊόν είναι απόλυτα θετική: λεπτό, ελαφρύ, κομψό, το G8i θυμίζει περισσότερο iPad Mini απ' ότι "budget tablet". Το περίβλημά του είναι μεταλλικό σε περισσότερο ποσοστό απ' όσο περιμένει κανείς και το "κράτημά" του σταθερό. Η οθόνη του των 8 ιντσών δεν είναι προδιαγραφών Retina, μεν, αλλά είναι φωτεινή, αποδίδει τα χρώματα με τρόπο φυσικό και δεν "πνίγει" το λευκό, ούτε "θολώνει" το μαύρο - εξίσου σημαντικά. Οι γωνίες θέασής της, δε, ελάχιστα πράγματα έχουν να ζηλέψουν από τις αντίστοιχες πολύ ακριβότερων προτάσεων.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ