Sony Xperia Tablet Z

Από τα καλά, το καλύτερο!

Είδος: Tablet
Τιμή: €529,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς... αναλυτής αγοράς για να γνωρίζει πόσο "της βγήκε" της Apple το βήμα να κυκλοφορήσει το iPad σε μία εποχή που στα tablet δεν έδινε ουσιαστική σημασία κανείς: το στοίχημα δεν ήταν μικρό, αλλά απέδωσε και προσέφερε στην αμερικανική εταιρεία όχι μόνο πλεονέκτημα στα μερίδια αγοράς της κατηγορίας αργότερα, αλλά και προβάδισμα στον σημαντικό τομέα των διαθέσιμων apps ειδικά για tablet. Η Google άργησε να ακολουθήσει μεν, όμως το λειτουργικό της είναι πλέον ώριμο και ικανό να προσφέρει σοβαρό ανταγωνισμό στο iOS. Υλοποιημένο, δε, σε προσεγμένα και ποιοτικά tablet, όπως το Xperia Z της Sony; Ανταγωνισμό... πολύ σοβαρό, αν κρίνουμε από την εβδομαδιαία μας συνύπαρξη μαζί του!

Η ιαπωνική εταιρεία είχε επενδύσει εδώ και πάρα, πάρα πολύ καιρό στο Android, όμως η αρχική της προσπάθεια για ένα tablet βασισμένο σε αυτό, το Tablet S, ομολογουμένως δεν ήταν του επιπέδου που περιμένουμε πλέον από αυτήν. Οι μηχανικοί της ξεκίνησαν εκ νέου και "από το μηδέν"... και το αποτέλεσμα είναι αντάξιο της αναμονής: το Xperia Z είναι το ομορφότερο, λεπτότερο, ελαφρύτερο και απλά περισσότερο ευχάριστο να κρατάς και να χειρίζεται tablet της κατηγορίας του. Η ποιότητα κατασκευής του είναι πολύ καλή, τα υλικά προσεκτικά διαλεγμένα, η συναρμογή τους σχεδόν υποδειγματική. Είναι ένα tablet που θέλει να ξεχωρίσει ανάμεσα στα πολυάριθμα άλλα "Androidή" της αγοράς και η αλήθεια είναι πως το καταφέρνει. Οι πρώτες εντυπώσεις από αυτό είναι, με άλλα λόγια, άριστες.

Τις πρώτες θετικές εντυπώσεις ακολουθούν... δεύτερες εξίσου θετικές. Το Xperia Tablet Z ενσωματώνει πολύ γρήγορο επεξεργαστή και άφθονη μνήμη, με αποτέλεσμα να μην καθυστερεί πουθενά, ακόμη και με περισσότερα apps ενεργά απ' όσα θα είχε οποιοδήποτε νόημα καθημερινά. Πάσχει μεν και αυτό σε μικρό βαθμό από τους ενοχλητικούς... "δισταγμούς" του Android - για άγνωστο λόγο στιγμιαία δεν προσφέρει ομαλή μετάβαση δεξιά-αριστερά ανάμεσα στις οθόνες του ή απόλυτα ομαλή κίνηση πάνω-κάτω κατά τη θέαση σελίδων του Web - όμως το παθαίνει σε πολύ λιγότερες περιπτώσεις από κάθε άλλο tablet που έχουμε χρησιμοποιήσει. Σημειωτέον, η έκδοση Android του είναι η 4.1.2 και όχι η 4.2.2 (και φυσικά όχι η ολοκαίνουργια 4.3), οπότε περιμένουμε πως η υποσχεθείσα σχετική αναβάθμιση της Sony θα βελτιώσει τα πράγματα εκεί, όπως είχε κάνει και στα Galaxy S4 και Nexus 7 όπου είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ