Sony Vaio VGC-LT1S

Τεχνολογία αιχμής, σχεδιασμός με άποψη

Είδος: Laptop
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Sony

Σε όσους πίστευαν ότι όμορφοι προσωπικοί υπολογιστές είναι μόνο αυτοί που φέρουν το λογότυπο της Apple, η Sony μπορεί να απαντήσει σχεδόν... αποστομωτικά με αυτό το πραγματικό κομψοτέχνημα. Το νέο επιτραπέζιο Vaio απαρτίζεται από μία υψηλής ευκρίνειας οθόνη - με το επιτυχημένο διάφανο Plexiglas των τηλεοράσεων Bravia - η οποία ενσωματώνει... ένα ολόκληρο PC στο πίσω μέρος της, ένα ταιριαστά φουτουριστικό πληκτρολόγιο και mouse και... αυτό είναι όλο! Το "less is more" σε όλο του το μεγαλείο, ό,τι πρέπει για minimal διακόσμησης γραφεία, είτε αυτά βρίσκονται σε επαγγελματικό χώρο είτε στο σπίτι.

Η Sony προορίζει αυτά τα πανέμορφα συστήματα στην ουσία για χρήση ως προσωπικά Media Center, προσανατολισμένα δηλαδή στην διαχείριση multimedia περιεχομένου (ταινίες, φωτογραφίες, μουσική, games). Έχει κατασκευάσει διάφορα μοντέλα, με οθόνες διαγωνίου 19 ή 22 ιντσών - πάντοτε widescreen αναλογιών - οι οποίες ενσωματώνουν webcam για οπτική επικοινωνία, στερεοφωνικά ηχεία αξιοπρεπών επιδόσεων, είναι δε σε θέση να προβάλλουν και ταινίες υψηλής ευκρίνειας χωρίς προβλήματα συμβατότητας (HDCP). Μιλώντας μάλιστα για υψηλή ευκρίνεια, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, το LT1S, ενσωματώνει και Blu-ray recorder, για αναπαραγωγή και εγγραφή ταινιών με τα σχετικά δισκάκια των 50 GB.

Σε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα στοιχεία τους, τα επιτραπέζια Vaio εμφανίζονται πληρέστατα. Προσφέρουν ασύρματη διασύνδεση, "ευρύχωρους" σκληρούς δίσκους και επεκτάσιμη μνήμη, ενώ τα κορυφαία μοντέλα συνοδεύονται εξ ορισμού και με υβριδικά (δηλαδή αναλογικά/ψηφιακά) TV tuner, ώστε να προβάλλουν τηλεοπτικό πρόγραμμα "κανονικά και με το νόμο". Η "αχίλλειος πτέρνα" των συστημάτων της Sony εντοπίζεται μόνο στο υποσύστημα γραφικών, που είναι μεν μοντέρνας τεχνολογίας αλλά όχι κατάλληλο για τα πιο εντυπωσιακά και απαιτητικά PC games της αγοράς. Από την άλλη, οι hardcore gamers δεν είναι το κοινό στο οποίο απευθύνονται οι συγκεκριμένοι Η/Υ, οπότε... Εξυπακούεται βέβαια ότι κανένα από τα Vaio της συγκεκριμένης σειράς δεν είναι ακριβώς... φθηνό "σε απόλυτα νούμερα", αλλά το υπέροχο design, πότε ήταν;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ