Samsung Galaxy Note Pro 12.2

Άκρως εντυπωσιακό, αυστηρά επαγγελματικό

Είδος: Tablet
Τιμή: €849,00

Εταιρία: Samsung
Διανομή: Samsung Greece

Αν είχε κανείς οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με το γεγονός ότι... "κύκλους κάνει" η τεχνολογία και οι εξελίξεις της, δεν έχει παρά ν' ανακαλέσει την πορεία των tablet. Τα πρώτα μοντέλα αυτής της κατηγορίας εμφανίστηκαν το 2002 και δεν ήταν άλλα από τα Microsoft Tablet PC εταιρειών όπως η HP/Compaq, η Siemens και η Lenovo, στηριγμένα σε Windows XP Tablet Edition και με προσανατολισμό αμιγώς επαγγελματικό. Για μία σειρά από λόγους, τότε απέτυχαν. Οκτώ χρόνια μετά η Apple κυκλοφόρησε το iPad κάνοντας ένα... reboot στην κατηγορία των tablet, αυτή τη φορά όμως εστιασμένο στο καταναλωτικό κοινό. Και φέτος, 4 χρόνια μετά - και 12 μετά από τα Tablet PC - η κατηγορία δείχνει να πλησιάζει τον κορεσμό στα "καταναλωτικά" μοντέλα και να αποκτά υποκατηγορία πιο σημαντική, με άλλα χαρακτηριστικά, και πάλι επαγγελματικών προσανατολισμών.

Περίμενε όμως κανείς πως το πρώτο τέτοιο tablet με το οποίο θα μπορούσαμε αληθινά "να κάνουμε δουλειά", θα στηριζόταν σε Android; Εμείς όχι, εξ ου και η απρόσμενα θετική εντύπωση που αποκομίσαμε από το νέο Galaxy Note Pro των 12.2 ιντσών.

Η Samsung έχει βέβαια ήδη μεγάλη διαδρομή και έντονη παρουσία στα tablet, με πολλαπλά μοντέλα σε ποικιλία μεγεθών και κόστους - έχουμε δει και δοκιμάσει το λιγότερο 6 ή 7 διαφορετικά μοντέλα. Παρ' όλα αυτά, το Note Pro 12.2 καταφέρνει να εκπλήξει από τα πρώτα κιόλας λεπτά της επαφής μαζί του. Το μέγεθος είναι, φυσικά, ο ένας λόγος: μία οθόνη τόσων ιντσών με... "γενναιόδωρο" πλαίσιο γύρω της έχει ως αποτέλεσμα συνολικό μέγεθος που αρχικά ξενίζει. Η πρώτη ενστικτώδης αντίδραση δεν είναι να το κρατά κανείς με το ένα χέρι, όπως τα τυπικά tablet, αλλά... με τα δύο ή τουλάχιστον να το στηρίζει "και κάπου αλλού" κρατώντας το με το ένα. Δεν είναι τόσο το βάρος (750 γρ.) το πρόβλημα, όσο το μέγεθος αυτό καθ' αυτό. Περισσότερα για το πώς το... διαχειριστήκαμε πρακτικά, στη συνέχεια.

Ο δεύτερος λόγος έκπληξης - και αυτός για τον οποίο απολαύσαμε περισσότερο ο,τιδήποτε κάναμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής με το καινούργιο Note Pro - δεν είναι άλλος από την οθόνη αυτή καθ' αυτή. Τα 2560x1600 pixel (ανάλυση που βρίσκει κανείς σήμερα στα περισσότερα monitor 30 ιντσών για PC) καθιστούν την απεικόνιση των Web sites, των φωτογραφιών, των ταινιών και φυσικά των εφαρμογών λεπτομερέστερη και οξύτερη απ' ο,τιδήποτε έχουμε ως τώρα συναντήσει σε tablet, αφήνοντας παράλληλα "χώρο" σε περισσότερο περιεχόμενο από ποτέ να φιλοξενηθεί σε αυτές τις 12.2 ίντσες. Τα έντονα, κορεσμένα χρώματα και η πολύ υψηλή αντίθεση που χαρακτηρίζουν συνήθως τις συσκευές της Samsung είναι και εδώ παρόντα αλλά δεν ενοχλούν τόσο - ίσως γιατί η εικόνα συνολικά θυμίζει... τηλεόραση πια σε τόσες ίντσες και όχι "καδράκι". Οι γωνίες θέασης είναι ευρύτατες και το μόνο "παράπονο" που μπορεί να έχει κανείς είναι οι πολλές αντανακλάσεις από το περιβάλλον φως σε εξωτερικούς χώρους.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ