Προτάσεις: Για διασκέδαση, ποιό tablet;

Android vs iOS vs Windows 7, για μουσική, ταινίες και games

Προϊόντα τεχνολογίας αγοράζουμε για όλων των ειδών τους λόγους, αλλά οι πιο σημαντικοί ομαδοποιούνται σε τέσσερις κατηγορίες: δουλειά, επικοινωνία, ενημέρωση, διασκέδαση. Τα tablet ναι μεν είναι διαφορετικά από άλλων ειδών φορητούς υπολογιστές, αλλά οι πιθανές χρήσεις τους, ε, στις τέσσερις παραπάνω κατηγορίες εκ των πραγμάτων θα ενταχθούν! Και, με το λιγότερο 7 ή 8 διαφορετικά tablet στην αγορά διαθέσιμα αυτή τη στιγμή - τα οποία στηρίζονται σε τρία διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και έχουν διαφορετική "αίσθηση" κατά τη χρήση - η επιλογή ανάμεσα σε αυτό που θα καλύψει τις απαιτήσεις του καθενός μας ξεχωριστά δεν είναι προφανής ή εύκολη.

Στο Αθηνόραμα Digital βεβαίως καταλαβαίνουμε πως οι... διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις τέσσερις αυτές κατηγορίες τα τελευταία χρόνια δεν είναι πια τόσο σαφείς: για κάποιους από μας η επικοινωνία μέσω mail και κοινωνικών δικτύων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δουλειά, για άλλους η επικοινωνία μέσω Twitter εντάσσεται στην ψυχαγωγία, πολλοί παίζουν games στο Facebook κλπ. κλπ. Έστω κι έτσι, πάντως, για ένα κυρίως είδος χρήσης θα αγοράσει κανείς ένα tablet και παράλληλα θα αξιοποιήσει δυνατότητες από τα άλλα είδη. Οπότε, έχουμε και λέμε: τη... δουλειά-δουλειά, την καταλαβαίνουμε όλοι. Στην ψυχαγωγία εντάσσουμε τη μουσική, τις ταινίες και τα games. Στην ενημέρωση και την επικοινωνία, προφανώς, περιλαμβάνεται το Web, το mail, το chat και τα κοινωνικά δίκτυα όλων των ειδών και σε όλες τις μορφές.

Ερώτηση, λοιπόν: αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα tablet το οποίο κρίνουμε ως πληρέστερο και καταλληλότερο (όχι άλλα ανέκδοτα για πρωθυπουργούς παρακαλούμε!) για διασκέδαση, ποιό θα ήταν; Ως διεκδικητές χρίζουμε τα τρία tablet για τα οποία έχουμε πρόσφατα δημοσιεύσει παρουσιάσεις: τα Acer Iconia Tab A500 (ως αντιπροσωπευτικό εκπρόσωπο των Android), Acer Iconia Tab W500 (ως εκπρόσωπο των λιγοστών μέχρι στιγμής προτάσεων στηριγμένων στα Windows 7) και iPad 2 (ως καλύτερο εκπρόσωπο των συσκευών με το iOS της Apple). Πάμε, λοιπόν: ποιό είναι το καλύτερο tablet για μουσική, ταινίες και games;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ