Προτάσεις: Για διασκέδαση, ποιό tablet;

Android vs iOS vs Windows 7, για μουσική, ταινίες και games

Ξεκινώντας από το ευκολότερο όλων, τη μουσική: η ποιότητα αναπαραγωγής του ήχου με ακουστικά και στα τρία tablet είναι ικανοποιητική. Διαφορές μεγάλες δεν υπάρχουν μεταξύ τους - αναπαράγοντας προφανώς της ίδιας κωδικοποίησης και συμπίεσης μουσικά αρχεία, καθώς τα κυκλώματα που ενσωματώνουν γι' αυτό το σκοπό είναι λίγο έως πολύ παρόμοια. Αντικειμενικά, πιο πολλή διαφορά θα κάνει στην ακρόαση ένα... καλύτερο ζευγάρι ακουστικά, παρά άλλο tablet.

Το ίδιο δεν ισχύει για ακρόαση μουσικής με το ενσωματωμένο ηχείο ή ηχεία: το iPad 2 έχει, ως γνωστόν, μόνο ένα ηχείο και άρα δεν μπορεί ν' αναπαράγει τόσο καλά ή τόσο δυνατά μουσική όσο το Iconia Tab A500, το οποίο φέρει στερεοφωνικά ηχεία. Το ίδιο ισχύει και για το Iconia Tab W500, που επίσης ένα ηχείο φέρει. Ένας πόντος για το Tab με Android, λοιπόν. Άλλος ένας πόντος θα μοιραστεί ανάμεσα στα δύο Tab, το Α500 και το W500, γιατί καθιστούν κατά πολύ ευκολότερο να "περάσει" κανείς τη μουσική του σε αυτά απ' ότι στο iPad 2, που υποχρεώνει τον κάτοχό του να χρησιμοποιήσει το iTunes... είτε του αρέσει είτε όχι και να παίζει μουσική μόνο από τον εσωτερικό του αποθηκευτικό χώρο.

Όσον αφορά στο software για αναπαραγωγή, έχουμε... εκπλήξεις. Και τα τρία tablet προσφέρουν τη βασική λειτουργικότητα ενός music player, εξ ορισμού, με διαφορετικά apps που είναι τμήμα του λειτουργικού. Από κει και πέρα: το iPod app των iPad είναι καλό, αλλά το έχουν ξεπεράσει οι εξελίξεις, καθώς δεν έχει αλλάξει σε τίποτε εδώ και καιρό (και η πολιτική της Apple εμποδίζει τους ανεξάρτητους προγραμματιστές να προσφέρουν κάτι ανταγωνιστικό και καλύτερο). Στο Android του Iconia Tab A500 μπορεί να εγκαταστήσει κανείς ισάξια και καλύτερα player, τόσο δωρεάν, όσο κι επί πληρωμή, με πιο πολλές επιλογές και ευρύτερη υποστήριξη σε είδη μουσικών αρχείων. Τα καλύτερα και δωρεάν player αναπόφευκτα προσφέρει όμως το Iconia Tab W500, αφού οι επιλογές των χρηστών Windows έχουν όλα αυτά τα χρόνια πληθύνει και βελτιωθεί με τα χρόνια. Πόντος στο W500, λοιπόν, έστω κι αν αμφιβάλλουμε αν θα το αξιοποιήσει κανείς εκτενώς για μουσική.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ