Logitech Z533

Προσφέρονται προσιτά, ακούγονται... ακριβότερα!

Είδος: Ηχεία
Τιμή: €89,99

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Όπως θα επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε έχει ποτέ προσθέσει σε προσωπικό υπολογιστή ένα ποιοτικό σετ ηχείων, η διαφορά που αυτό μπορεί να προσφέρει - σε σχέση με τα... ακουστικά ή, ακόμη χειρότερα, με τα ενσωματωμένα ηχειάκια της εκάστοτε οθόνης - στην ακρόαση μουσικής, στην παρακολούθηση σειρών/ταινών και την ενασχόληση με σύγχρονα PC games, δεν είναι απλώς ολοφάνερη. Είναι κυριολεκτικά συγκλονιστική. Και ναι μεν καταλαβαίνουμε πως, με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα να έχει ως έχει, τα περιφερειακά για PC δεν είναι πια οι "αγορές δίχως δεύτερη σκέψη" που ήταν κάποτε, αλλά... πώς; Πώς μπορεί να δηλώνει κανείς πως ασχολείται σοβαρά με μουσική/ταινίες/games στον Η/Υ του, αν υπάρχουν στο εμπόριο ηχεία επιπέδου Logitech Z533 για λιγότερα από €100 και αυτός συνεχίζει να ακούει μ' ακουστικά ή οθόνες; Για να είμαστε ειλικρινείς... ιδέα δεν έχουμε!

Πέρα από αστεϊσμούς, έχοντας παρακολουθήσει την πολύχρονη διαδρομή της Logitech στην κατηγορία των ηχείων για Η/Υ το πρώτο πράγμα που αντιληφθήκαμε στην επαφή μας με το νέο σετ Z533, και ίσως το σημαντικότερο που "κρατάμε" ως συνολική εντύπωση, είναι αυτό: η απόδοση ήχου "γεμάτου", γρήγορου, με λεπτομέρεια, βάθος και υφή είναι πλέον αληθινά προσιτή στο ευρύ κοινό. Δεν είναι απαραίτητο να καταβληθούν πια τα €200, €300 ή και €400 που άλλοτε θεωρούσαμε... εύλογα ποσά για ΑΑΑ σετ ηχείων 2.1 ή και μόνο στερεοφωνικών. Τα €89.99 που "ζητούν" τα Z533 "αγοράζουν" πλέον ποιοτικότατο ήχο για χρήση με desktop ή laptop PC - τόσο, που οι απαιτήσεις του εκάστοτε ακροατή θα πρέπει να σημειώσουν απίθανο άλμα για να χρειαστεί κάτι άλλο ή κάτι περισσότερο για πολλά χρόνια.

Εστιάζοντας, λοιπόν, στην ποιότητα του ήχου - αφού, δικαίως, αυτή θα ενδιαφέρει περισσότερο από κάθε άλλο στοιχείο του Z533 τους χρήστες Η/Υ που σκέπτονται να επεκτείνουν τον ηχητικό χαρακτήρα του desktop ή του laptop τους: αυτή είναι, με μία λέξη, εξαιρετική. Με περισσότερες λέξεις, απίθανα κι ανέλπιστα υψηλή για "εισαγωγικής" κατηγορίας σετ ηχείων. Με ακόμη περισσότερες λέξεις, η ποιότητα αυτή "μεταφράζεται" σε εμφανέστατη λεπτομέρεια στις υψηλές και μεσαίες στάθμες από τα δύο κύρια ηχεία, εντυπωσιακά βαθύ αλλά όχι ασαφές μπάσο στις χαμηλές στάθμες από το συνοδευτικό subwoofer, σχεδόν ανύπαρκτη παραμόρφωση (κι αυτή στο maximum της έντασης), "ζεστό" κι όχι "ξύλινο" ήχο συνολικά. Ο οποίος μάλιστα - ασυνήθιστα για προϊόν του είδους - εμφανίζεται το ίδιο ευέλικτος σε όλα τα "σενάρια" χρήσης.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ