Logitech Z533

Προσφέρονται προσιτά, ακούγονται... ακριβότερα!

Το Z533 απέδωσε όλα τα είδη μουσικής που τού "αναθέσαμε", από electronica και soundtracks ταινιών μέχρι jazz και ethnic - τόσο από αρχεία συμπιεσμένα κατά MP3 όσο και υψηλής ανάλυσης ή/και πιστότητας αρχεία FLAC - άψογα. Οι διάλογοι και τα ηχητικά εφέ των ταινιών που παρακολουθήσαμε δοκιμαστικά επίσης αποδόθηκαν με διαύγεια, "όγκο" και "παρουσία" που, για πολλοστή φορά, δεν περιμέναμε από εισαγωγικό σετ ηχείων. Τα αντίστοιχα εφέ και soundtrack από PC games που παίζουμε συχνά άλλωστε - τα οποία γνωρίζουμε ακριβώς πώς ακριβώς "ακούγονται" τόσο από ηχοσύστημα home cinema όσο και με πανάκριβα ακουστικά - αποδόθηκαν σε επίπεδο ποιότητας που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παράπονα. Τα νέα ηχεία 2.1 της Logitech είναι μελετημένα για χρήση και... φαίνεται - ή, μάλλον, ακούγεται!

Δεν χωρά αμφιβολία, πάντως, στο μυαλό μας πως αρκετός κόσμος - πέρα από το κριτήριο του ποιοτικού ήχου που το νέο σετ ηχείων της Logitech μπορεί να προσφέρει - θα αγοράσει το Z533 για τον σχεδιασμό και τις πρόσθετες λειτουργίες και ιδιότητές του. Οι Ελβετοί ποτέ δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες στην προώθηση ηχείων με όμορφο design, όμως τα Z533, με τις μοντέρνες και μινιμάλ γραμμές τους, τον συνδυασμό ματ και γυαλιστερού μαύρου και τις λεπτομέρειες σε παλ χρυσό χρώμα, δεν είναι μόνο καλοσχεδιασμένα - "δείχνουν" ακριβότερα απ' όσο πραγματικά είναι και σίγουρα όχι "εισαγωγικά". Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν θα έδειχναν καθόλου, μα καθόλου "εκτός τόπου" στημένα δίπλα στην τηλεόραση ενός μικρού σαλονιού και συνδεδεμένα - απαραίτητα μέσω βυσμάτων RCA, οπότε πιθανώς με χρήση μετατροπέα - σε κάποιο DVD/Blu-ray player, PlayStation ή Xbox.

Το συγκεκριμένο σετ ηχείων 2.1 της Logitech "ταιριάζει" περισσότερο στη χρήση με Η/Υ, όμως τίποτε δεν εμποδίζει τον χρήστη να συνδέσει σε αυτά smartphone, tablet ή οποιοδήποτε media player φέρει θύρα 3.5 χιλιοστών για ακουστικά (το γνωστό σε όλους "καρφάκι") ώστε να ακούσει μουσική στα Z533 από αυτές τις συσκευές. Η σχετική είσοδος σε αυτά βρίσκεται πάνω στο ανεξάρτητο περιφερειακό ρυθμιστικό έντασης του ήχου, το οποίο ενώνεται ενσύρματα με το subwoofer και κάπου, κάπως πρέπει να... "βολευτεί" στο γραφείο του κατόχου ενός Z533. Αυτό, η μικρότερη απ' όσο θα θέλαμε ευελιξία στην τοποθέτηση του ρυθμιστικού έντασης, είναι το μόνο... "τύπου" μελανό σημείο που μπορεί να εντοπίσει κανείς στο καινούργιο σετ ηχείων των Ελβετών - και δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετό για να αμαυρώσει την άριστη εικόνα που χαρακτηρίζει το Z533 ως πρόταση συνολικά. Πρόκειται, δε, για το προϊόν με τον υψηλότερο δείκτη αξίας/κόστους της κατηγορίας αυτής που έχουμε συναντήσει τα τελευταία χρόνια. Πώς μπορούμε λοιπόν να... μην το προτείνουμε για αγορά; Είναι, απλώς, αδύνατον!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ