Logitech ΜΧ Anywhere 2

Για δουλειά με laptop, απλώς το καλύτερο

Είδος: Mouse
Τιμή: €79,99

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Στα τέλη πια του 2015, μπορούμε να κάνουμε μερικές... επώδυνα αληθείς διαπιστώσεις όσον αφορά στον έλεγχο των Windows ή του OS-X σε laptop. Πρώτον: οι οθόνες αφής σε συμβατικούς φορητούς υπολογιστές (όχι δηλαδή τους υβριδικούς που μετατρέπονται σε tablet) είναι επισήμως αστείες, τόσο από πλευράς εργονομίας όσο και πρακτικής χρησιμότητας λόγω ανυπαρξίας των κατάλληλων apps. Δεύτερον: τα trackpad των laptop (οι επιφάνειες αφής που υποκαθιστούν τα mouse) έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με τα αντίστοιχα π.χ. μίας πενταετίας πριν, αλλά συνεχίζουν να μην προσφέρουν γοργή, επακριβή κατάδειξη και να είναι κατάλληλα μόνο για γενική, απλή χρήση. Με άλλα λόγια: οι άνθρωποι που κάνουν απαιτητική δουλειά με laptop συνεχίζουν να χρειάζονται mouse. Και αν αγοράζεις mouse για δουλειά "εκεί έξω" με φορητό υπολογιστή, γιατί να μην αγοράσεις το καλύτερο που έχει κατασκευαστεί γι' αυτό το σενάριο χρήσης; Η ερώτηση είναι βέβαια... ολοφάνερα ρητορική, ειδικά στην περίπτωση του νέου Logitech ΜΧ Anywhere 2!

Πρόκειται, όπως υποδηλώνει κι η ονομασία του προφανώς, για τον διάδοχο του θρυλικού MX Anywhere, του mouse της Logitech που τον χειμώνα του 2009 κυριολεκτικά "άλλαξε το τοπίο" των περιφερειακών του είδους που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με φορητούς υπολογιστές και γενικότερα "εν κινήσει". Είναι το mouse που χρησιμοποιούμε από τότε - ναι, το ίδιο - με κάθε νέο laptop στο οποίο μεταβαίνουμε σε 18-24 μήνες. Πρόκειται, παράλληλα, και για τον "μικρό αδελφό" του Logitech MX Master που κυκλοφόρησε την άνοιξη και απέσπασε από πολλά μέσα ενημέρωσης - εννοείται κι από μας - τον τίτλο του καλύτερου σύγχρονου mouse για δουλειά σε γραφείο, με υπολογιστές desktop δηλαδή. To νέο MX Anywhere, λοιπόν, καλείται όχι μόνο να συνεχίσει την εξαιρετική παράδοση του προκατόχου του (με δεδομένο πως εν έτει 2015 οι απαιτήσεις των καταναλωτών είναι υψηλότερες), αλλά και να σταθεί επάξια δίπλα στο MX Master ως η "φορητή" του εκδοχή. Τα καταφέρνει;


Αναμφίβολα ναι. Από την ημέρα που γράψαμε πρώτη φορά γι' αυτό γνωρίζαμε πως το συγκεκριμένο mouse θα είναι ξεχωριστό... και τις τελευταίες δύο εβδομάδες που το χρησιμοποιούμε, το επιβεβαιώσαμε. Η Logitech έχει κρατήσει αναλλοίωτα τα στοιχεία του πρώτου MX Anywhere που εκτιμούμε για χρόνια - το ακριβώς σωστό μέγεθος, την εργονομική σχεδίαση, τον εύχρηστο τροχό κύλισης, το σύστημα "ανάγνωσης" επιφανειών Darkfield ώστε το περιφερειακό να μπορεί να αξιοποιηθεί σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα - και έχει προσθέσει όλα εκείνα που "φέρνουν στο επίπεδο του 2015" το νέο της προϊόν - αυτά που χαρακτηρίζουν και το MX Master ως το καλύτερο του δικού του είδους.

Τα πιο σημαντικά από αυτά τα στοιχεία είναι τα εξής: η ενσωμάτωση στο ΜΧ Anywhere 2 δύο πομπών - τόσο αυτού που συνδέεται με τον συνοδευτικό δέκτη σε USB, όσο και Bluetooth γι' απευθείας σύνδεση με συμβατές συσκευές - η δυνατότητα χρήσης με 3 διαφορετικές συσκευές ταυτόχρονα μέσω απλής επιλογής με το σχετικό πλήκτρο στο κάτω μέρος του, καθώς και η ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία του (το αρχικό MX Anywhere λειτουργεί με μπαταρίες ΑΑ). Όλα τα προαναφερθέντα παραπάνω, μαζί με τα... μόλις προαναφερθέντα, συνθέτουν ένα mouse που δεν θα περνούσε απαρατήρητο βάσει αυτών των χαρακτηριστικών και μόνο. Έλα όμως που... οι λόγοι είναι ακόμη πιο πολλοί!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ