Logitech ΜΧ Anywhere 2

Για δουλειά με laptop, απλώς το καλύτερο

Τα δύο πρώτα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχει να επιδείξει το MX Anywhere 2 σε σχέση με άλλα mouse που απευθύνονται σε χρήστες εν κινήσει έχουν να κάνουν με το design και την ποιότητα κατασκευής: τόσο το ένα, όσο και το άλλο είναι προσεγμένα σε τέτοιο βαθμό, που κατατάσσουν το νέο περιφερειακό της Logitech απλώς σε άλλο επίπεδο σε σχέση με άλλες αντίστοιχες προτάσεις. Ο σχεδιασμός του MX Anywhere 2 δεν απομακρύνεται πολύ από του αρχικού (το οποίο ήταν ήδη το πλέον καλαίσθητο "φορητό" mouse της αγοράς), δανείζεται όμως τα καινούργια εικαστικά στοιχεία του MX Master - όπως την πολυεδρική επιφάνεια στο σημείο που... "παρκάρει" ο αντίχειρας και την διχρωμία με το ανθρακί και το ματ χρυσαφί - για ν' αποκτήσει περισσότερο μοντέρνο, ξεχωριστό στυλ. Είναι ένα mouse που όχι μόνο θα "δείχνει" ταιριαστό δίπλα στα ομορφότερα κι ακριβότερα laptop, αλλά ενδεχομένως θα... τραβά την προσοχή περισσότερο από αυτά!

Η ποιότητα κατασκευής του MX Anywhere 2, άλλωστε - με τα καλοδιαλεγμένα υλικά, το άψογο φινίρισμα και τη συναρμογή των επιμέρους τμημάτων του υπεράνω κριτικής - τη διακρίνει και την εκτιμά κανείς αμέσως. Αυτό που χρειάζεται... λίγο χρόνο για να εκτιμήσει κανείς, ομολογουμένως, είναι το συνοδευτικό λογισμικό ρυθμίσεων Options της Logitech: αυτό προσφέρει πάρα πολλές επιλογές παραμετροποίησης, αλλά το κάνει με τρόπο που χρειάζεται εξερεύνηση και πειραματισμό (κοινώς θα μπορούσε να είναι φιλικότερο προς τον χρήστη που δεν είναι ήδη εξοικειωμένος με όλα τα χαρακτηριστικά του προϊόντος). Από τη στιγμή που θα "φέρει στα μέτρα του" κανείς το MX Anywhere 2, πάντως, ρυθμίζοντας κάθε πλήκτρο να συμπεριφέρεται ακριβώς όπως θέλει και να εκτελεί τις ενέργειες που προτιμά - σε συνδυασμό με την ασύγκριτη αίσθηση που αποπνέει το συγκεκριμένο mouse λόγω ποιότητας κατασκευής και εργονομικού σχεδιασμού - η πρόταση της Logitech καθιστά... επώδυνα δύσκολη την επιστροφή όχι μόνο σε οποιοδήποτε άλλο "φορητό" mouse, αλλά ακόμη και στο, μέχρι πρότινος αγαπημένο μας, αρχικό MX Anywhere.


H τελευταία αυτή πρόταση συνοψίζει, έχουμε την αίσθηση, με ακρίβεια όχι μόνο τη συνολική μας εντύπωση για το Logitech MX Anywhere 2, αλλά και για το κοινό στο οποίο απευθύνεται: πρακτικά σε οποιονδήποτε χρήστη laptop έχει δικαιολογημένες προσδοκίες από το mouse που θα συνδυάσει με το πρώτο για απαιτητική δουλειά, από την επεξεργασία φωτογραφίας μέχρι το μοντάζ video και οποιαδήποτε άλλη "αποστολή" επιβάλλει επακριβή κατάδειξη και άνετη χρήση επί μακρώ. Για όποιον διαλέγει πρώτη φορά τέτοιο mouse, το νέο MX Anywhere είναι... προφανής επιλογή. Αλλά ακόμη κι όποιος τυγχάνει ήδη κάτοχος ενός πολύ καλού "φορητού" mouse ή/και του αρχικού MX Anywhere, το οφείλει στον εαυτό του να αναζητήσει την καινιούργια πρόταση της Logitech. Με την προτεινόμενη λιανική τιμή του να ανέρχεται στα €79.99, ναι, φθηνό δεν είναι. Το καλύτερο, ωστόσο, σπάνια είναι. Και ενώ το σχετικό κόστος του MX Anywhere 2 μπορεί ν' αποτελέσει θέμα συζήτησης, το γεγονός πως είναι όντως το καλύτερο... δεν μπορεί. Τόσο απλά!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ