Logitech G910 Orion Spark

Πολύχρωμα πλήκτρα, πολλές δυνατότητες, τιμή υψηλή

Είδος: Πληκτρολόγιο
Τιμή: €179,99

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Δεν μπορούμε να φανταστούμε τον λόγο για τον οποίο τα μηχανικά πληκτρολόγια - που χρησιμοποιούν διακόπτες για να ανιχνεύσουν το πάτημα κάθε πλήκτρου, αντί για τις συνήθεις μεμβράνες - δεν είχαν γίνει δημοφιλή στο κοινό των PC gamers νωρίτερα. Τώρα, ωστόσο, που έχουν γίνει, η αγορά έχει πολλαπλών τύπων και επιπέδων κόστους προτάσεις... και μία εταιρεία τόσο έμπειρη και στις δύο αυτές κατηγορίες (τα πληκτρολόγια και τους PC gamers), δεν θα μπορούσε να μην προωθεί τη δική της. Για το G910 της Logitech είχαμε κάνει λόγο όταν είχε ανακοινωθεί, τώρα ωστόσο έχουμε και την εμπειρία της επαφής και χρήσης του: ποιά είναι η εικόνα που έχουμε σχηματίσει γι' αυτό, δεδομένου και του υπολογίσιμου κόστους του;

Από τα πρώτα λεπτά που θα... "απελευθερώσει" κανείς το Orion Spark από τη συσκευασία του, γίνεται σαφές στο πού ακριβώς απευθύνεται: με "εμβαδόν" σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό των τυπικών πληκτρολογίων, αυξημένο βάρος (για προϊόν του είδους), επιθετικό σχεδιασμό, και φυσικά τα πλήκτρα με τους φωτισμένους χαρακτήρες - περισσότερα γι' αυτό σε λίγο - είναι το είδος του περιφερειακού που συναντάς μόνο στα γραφεία των gamers και δη των αφοσιωμένων. Η ποιότητα κατασκευής του είναι υψηλή, τα υλικά που έχουν αξιοποιηθεί είναι προσεγμένα και η όλη εικόνα που αποπνέει ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται είναι αυτή της... hardcore πολυτέλειας. Η Logitech πάντοτε επεδίωκε να απευθυνθεί "απροκάλυπτα" με κορυφαία προϊόντα (και) σε gamers με οικονομικές δυνατότητες άνω του μέσου όρου, το G910 λοιπόν μπορεί να θεωρηθεί ως απλώς το πιο πρόσφατο ανάμεσά τους.


Αν υπάρχει, άλλωστε, κάτι που οι άνθρωποι με οικονομικές δυνατότητες αγαπούν συχνά στα προϊόντα τεχνολογίας είναι μία, μικρή ή μεγαλύτερη, δόση... υπερβολής - και αυτήν τούς την προσφέρει απλόχερα η Logitech με τον υποφωτισμό των πλήκτρων! Κάθε ένα (επαναλαμβάνουμε: κάθε ένα) από τα κύρια πλήκτρα και τα προγραμματιζόμενα μπορεί να έχει το... δικό του χρώμα (!) στον υποφωτισμό, αφού τo σχετικό συνοδευτικό λογισμικό των Ελβετών επιτρέπει τον ακριβή ορισμό αποχρώσεων ανάμεσα σε 16 εκ. επιλογές. Βέβαια για λόγους πρακτικούς - και όχι μόνο... προς αποφυγή του βιασμού οποιασδήποτε αισθητικής - αυτό που θα κάνει ο περισσότερος κόσμος με το Orion Spark είναι να ορίσει 8-10 το πολύ διαφορετικές αποχρώσεις και να τις συνδέσει με ομάδες πλήκτρων, ανάλογα με τις ανάγκες και το στυλ του εκάστοτε PC game. Όμως στην... υπερβολή αυτής της γκάμας επιλογών εν τέλει πολλοί χρήστες βρίσκουν το περιθώριο να καταστήσουν το νέο πληκτρολόγιο της Logitech μοναδικό στην όψη, οπότε όλα καλά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ