Logitech G502 Proteus Core

Σχεδίαση... Transformers, επιδόσεις Optimus Prime!

Είδος: Mouse
Τιμή: €79,99

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Όποιος ή όποια υποστηρίξει πως "στα προϊόντα τεχνολογίας η πρώτη εντύπωση δεν μετρά και τόσο", αφενός... δεν έχει ερωτευτεί κεραυνοβόλα κάποιο gadget τα τελευταία χρόνια (πράγμα παράξενο), αφετέρου... δεν έχει δει ποτέ από κοντά το νέο mouse της Logitech για τους gamers, το Proteus Core. Φωτογραφίες του είχαμε δει και όταν είχε ανακοινωθεί, αλλά ακουμπώντας το στην επιφάνεια του γραφείου για πρώτη φορά, συνέβη κάτι αληθινά παράξενο. Και σπάνιο. Εισπράξαμε την αίσθηση πως δεν είναι mouse αυτό που απελευθερώσαμε από τη συσκευασία του, αλλά κάποιο αντικείμενο που... ξέφυγε από τα κινηματογραφικά σετ του Michael Bay και θα έπρεπε να βρίσκεται τώρα εκεί, δίπλα στα επόμενα Transformers. Καθόλου δύσκολο να το φανταστείς να "ξεδιπλώνεται" σε κάτι άλλο και να... πετάει έξω από το παράθυρο υπερηχητικά! Αν η δήλωση "ακούγεται" υπερβολική, το οφείλει κανείς στον εαυτό του να δει το G502 "face to face". Ελάχιστα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να καταλήξει στην ίδια εικόνα και το ίδιο συμπέρασμα.

Το Proteus Core ανήκει στη νέα σειρά προϊόντων που η Logitech προωθεί ειδικά για τους PC gamers με απαιτήσεις. Οι Ελβετοί έχουν φυσικά μεγάλη πορεία - χρόνων και ποιοτικών προϊόντων - σε αυτήν την κατηγορία, με τη φετινή σειρά G ωστόσο δείχνουν να έχουν πραγματικά ξεπεράσει τον εαυτό τους όχι μόνο όσον αφορά στο design, αλλά και τις δυνατότητες συγκεκριμένων μοντέλων. Ο επιθετικός, φουτουριστικός και τολμηρός σχεδιασμός του G502 δεν "μεταφέρεται" με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στα κατώτερα μοντέλα (αυτό θεωρείται το κορυφαίο), όμως στοιχεία από αυτή τη διάθεση για ανανέωση τα διακρίνει οποιοσδήποτε με ευκολία και σε αυτά. Το Proteus Core είναι το πλέον φαντεζί ανάμεσά τους, προσφέροντας παράλληλα την ποιότητα κατασκευής που περιμένει κανείς από την top πρόταση της Logitech στην κατηγορία αυτή για φέτος. Τόσο η όψη, όσο και η αίσθησή του είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με το κόστος των €79 που συνοδεύει το G502. Δεν είναι φθηνό mouse, αλλά ολοφάνερα... δεν θέλει να είναι κιόλας!

Ευτυχώς, οι PC gamers που θα στραφούν στο Proteus Core δεν θα... "πληρώσουν design" στη συγκεκριμένη περίπτωση: το G502 είναι τεχνολογικά εξελιγμένο σε βαθμό που θα δικαιολογούσε το κόστος του ακόμη κι αν δεν ήταν τόσο όμορφο. Η Logitech έχει συνδυάσει μία σειρά από ιδέες και τεχνικές που έχει αξιοποιήσει στο παρελθόν, με νέες τεχνολογίες και πρακτικές. Στις πρώτες ανήκει η δυνατότητα ρύθμισης του βάρους που θα έχει το G502 (με την πρόσθεση ή αφαίρεση μικρών "βαριδίων" στο εσωτερικό του), η δυνατότητα ρύθμισης της "ισορροπίας" του (ανάλογα με την διανομή των "βαριδίων" αυτών), καθώς και η εναλλαγή της ανάλυσης λειτουργίας του αισθητήρα του σε πραγματικό χρόνο (με τις σχετικές φωτεινές ενδείξεις στο σώμα του να αλλάζουν επίσης). Είναι χαρακτηριστικά στοιχεία που η Logitech δικαίως κρίνει ως απαραίτητα στα κορυφαία της mouse για gamers, γι' αυτό και τα αξιοποιεί εκτενώς στο Proteus Core.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ