Kingston HyperX Savage SSD

Πολύ... ταχύς για τα λεφτά του!

Είδος: Άλλα
Τιμή: €129,00

Εταιρία: Kingston Technologies
Διανομή: Kingston Technologies

Με νέους τύπους τεχνολογιών να στηρίζουν πια τ' αποθηκευτικά μέσα τεχνολογίας SSD - όπως αυτά που αξιοποιούν την συνδεσμολογία M.2 ή αυτά που συνδέονται στον εκάστοτε Η/Υ μέσω θύρας PCIe - η αλήθεια είναι πως οι "συμβατικοί" τέτοιοι δίσκοι, αυτοί που αξιοποιούν το πρότυπο SATA όπως οι παλαιότεροι μηχανικοί, δεν διεκδικούν πια το στέμμα των επιδόσεων. Έχουν αναχθεί σε προϊόντα που είτε απευθύνονται στην ευρύτερη πια αγορά (οπότε η προώθησή τους είναι θέμα ανταγωνιστικής τιμής), είτε απευθύνονται στο κοινό που έχει ήδη χρησιμοποιήσει πρώτης ή δεύτερης γενιάς δίσκους SSD κι ενδιαφέρεται να αναβαθμιστεί σε κάτι καλύτερο. Αυτά τα προϊόντα φιλοδοξούν να διακριθούν ανάμεσα σε πολλά ομοειδή βάσει επιδόσεων και υψηλού δείκτη κόστους/απόδοσης. Και αν υπάρχει ένας κατασκευαστής που γνωρίζει πολύ καλά πως να προσφέρει ακριβώς αυτό, είναι η Kingston - εξ ου και η νέα της πρόταση σε αυτό το τμήμα της αγοράς, ο Savage της σειράς HyperX.

Πρόκειται για τον δίσκο τεχνολογίας SSD που η εταιρεία προτείνει ουσιαστικά ως αντικαταστάτη των HyperX 3K - τους οποίους αξιολογήσαμε και εμείς και χρησιμοποιούμε για πολύ καιρό σε PC δικά μας - και προωθεί ως τον καλύτερο από πλευράς επιδόσεων αλλά ακόμη "καταναλωτικό" (πριν μεταβούμε δηλαδή στον HyperX Predator του οποίου οι σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις συνοδεύονται και από άλλου επιπέδου κόστος). Όπως όλες οι ανταγωνιστικές του προτάσεις έτσι και ο Savage αξιοποιεί τη συνδεσμολογία SATA3 των Η/Υ τριετίας ή νεότερων, με θεωρητική maximum ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων αυτή των 6 GB το δευτερόλεπτο - όμως η Kingston έχει μεταβεί πλέον σε νέο κύκλωμα ελέγχου... και μάλιστα ένα από τα καλύτερα της αγοράς: το S10 της Phison, το οποίο όχι μόνο δεν έχει "θέματα" όπως π.χ. τα παλαιότερα Sandforce, αλλά έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποδίδει τα μέγιστα σε ρεαλιστικές συνθήκες χρήσης και καθημερινά σενάρια, όχι μόνο στις εργαστηριακές μετρήσεις.


Είχαμε λοιπόν μεγάλη περιέργεια να αξιολογήσουμε τον HyperX Savage και στα δύο πλαίσια: αυτό των μετροπρογραμμάτων και αυτό της χρήσης σε συνθήκες δουλειάς και παιχνιδιού. Για το σκοπό αυτό εγκαταστήσαμε τον νέο SSD της Kingston (στη χωρητικότητα των 240GB) σε δύο διαφορετικά PC. Το ένα δεν είναι άλλο από το Killbox του Αθηνόραμα Digital, το οποίο προορίζεται για games σε ανάλυση 4Κ και είναι, ως εκ τούτου, ισχυρό σε όλους τους τομείς. Το άλλο είναι, σκόπιμα, ένα σαφώς λιγότερο ισχυρό PC - ένα Intel NUC 5Ι5ΡΥΗ με 8 GB RAM - ώστε να διαπιστώσουμε κατά πόσο μπορεί να βελτιώσει ο νέος HyperX τη λειτουργία του σε "τυπικό" φόρτο εργασίας σε σχέση με τον μηχανικό σκληρό δίσκο που ενσωμάτωνε πρότινος (Seagate Momentus 500GB). Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν ως λειτουργικό σύστημα τα Windows 8.1 64-bit. Τα αποτελέσματα και οι εντυπώσεις μας, ακολουθούν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ