Η/Υ της HP με Windows 8: Spectre XT Pro

Έτσι γι' αλλαγή, όχι ομορφιά... επιφανειακή!

Είδος: Laptop
Τιμή: €1199,00

Εταιρία: Hewlett Packard
Διανομή: Hewlett-Packard Greece

Γνωστό το... φαινόμενο στον χώρο των προσωπικών υπολογιστών: η έκδοση 1.0 σχεδόν οποιουδήποτε προϊόντος έχει "θέματα", συνήθως αρκετά ώστε να παρακινήσουν οποιονδήποτε να περιμενει για την έκδοση 2.0. Τα Ultrabooks - τα λεπτά κι ελαφρά laptop που διέπονται από συγκεκριμένες προδιαγραφές της Intel και οι κατασκευαστές κυκλοφόρησαν από πέρυσι τα Χριστούγεννα μέχρι και το καλοκαίρι - ήταν χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα προϊόντος 1.0, εξ ου και η γνώμη μας πως σε αυτή τη μορφή θα ήταν πολύ δύσκολο να επιτύχουν εμπορικά. Όμως η... έκδοση 2.0 τους, σημαντικά βελτιωμένη και υποβοηθούμενη από την κυκλοφορία των Windows 8, είναι επιτέλους διαθέσιμη στα καταστήματα. Και άξιζε την αναμονή, αν κρίνουμε από το Spectre XT Pro, το ανανεωμένο μοντέλο της Hewlett Packard που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε. Οι λόγοι ακολουθούν.

Το Spectre XT Pro είναι ο "πνευματικός διάδοχος" της αρχικής πρότασης της HP, του Envy Spectre, όμως ο χαρακτηρισμός το αδικεί: το νέο Ultrabook είναι σχεδιασμένο διαφορετικά, με έμφαση στο μέταλλο, τις καμπύλες γραμμές και τις ομαλοποιημένες ακμές. Ο συνδυασμός του ασημί, του χρωμίου και των δύο μαύρων (γυαλιστερού και ματ) είναι... αλάνθαστα γοητευτικός. Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε το Spectre XT ή να υπερτιμήσουμε τo MacBook Air, το πρώτο είναι η πλησιέστερη αισθητική "ανταπάντηση" που έχουμε δει στο δεύτερο - έχοντας παράλληλα αρκετά δικά του στοιχεία ώστε να διαφοροποιείται συνολικά, όπως τα κόκκινα στοιχεία που σχετίζονται με την απόδοση ήχου μέσω της τεχνολογίας Beats Audio. Είναι σίγουρα ένα laptop που μαγνητίζει τα βλέμματα... και επειδή ολοφάνερα ο σκοπός του design ήταν αυτός, 100% επιτυχία για την HP στο συγκεκριμένο τομέα.

Σε στοιχεία σημαντικότερα για τη χρήση του Spectre XT Pro αυτή καθ' αυτή, έχουμε να αποδώσουμε πολλά εύσημα και να εκφράσουμε ένα παράπονο. Πρώτα, για να... φεύγει από τη μέση, το παράπονο: με δεδομένο το γεγονός ότι, εκτός από εργαλείο, τo Spectre XT είναι και αυτό που τα lifestyle περιοδικά έλεγαν "statement", η οθόνη του θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Η απόδοση των χρωμάτων είναι ποιοτική, και οι αντανακλάσεις είναι κάτι που έχουν τόσα laptop πλέον, ώστε να το ανάγουμε σε θέμα προσωπικό - όμως η ανάλυση θα περίμενε κανείς να είναι υψηλότερη (1366x768 pixel στις 13.3 ίντσες) και οι γωνίες θέασης ευρύτερες. Από την άλλη, το Spectre XT Pro έχει (α) ένα από τα καλύτερα πληκτρολόγια που έχουμε συναντήσει ποτέ σε φορητό υπολογιστή, ευμεγέθες και άνετο, καθώς και (β) αξιοπρόσεκτα μεγάλ, ακριβές trackpad. Είναι απίστευτο το πόσα, καλά κατά τα άλλα, laptop έχουν περάσει από τα χέρια μας χωρίς να δώσουν την πρέπουσα σημασία στα δύο αυτά πολύ σημαντικά στοιχεία για την καθημερινή χρήση τους, ευχάριστη έκπληξη λοιπόν αυτή με το Spectre XT Pro.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ