Η/Υ της HP με Windows 8: για το σπίτι

Με αφή, χωρίς αφή, φορητά, προσιτά... επιλογές για όλους!

Στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital HP Windows 8 Week κάναμε χθες αναφορά στις νέες προτάσεις της αμερικανικής εταιρείας που αξιοποιούν το λειτουργικό της Microsoft και απευθύνονται (κυρίως) σε εταιρείες και επαγγελματίες. Κακά τα ψέματα, όμως: σε όλη την ιστορία των Windows, δεν ήταν τόσο το επιχειρησιακό περιβάλλον που βοήθησε στην επιτυχία τους - ήταν το οικιακό, καθώς εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τα Windows για όλα τα απλά, καθημερινά πράγματα που κάνουν με τους προσωπικούς τους υπολογιστές. Η Hewlett Packard - με μεγάλη παράδοση στα PC για τον τελικό χρήστη - δεν θα μπορούσε παρά να έχει καινούργιες προτάσεις με Windows 8 και για το οικιακό, καταναλωτικό κοινό. Κάποιες είναι οι καλύτερες εκδόσεις του αναμενόμενου, κάποιες άλλες... κάτι τελείως διαφορετικό!

Ξεκινώντας από το μοντέλο που... θυμίζει περισσότερο τα γνωστά PC (αλλά υπάρχει λόγος γι' αυτό), δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί κανείς στο νέο Pavillion h9 Phoenix. Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει άφθονη ισχύ για την πλέον απαιτητική αποστολή των σύγχρονων Η/Υ, τα PC games, με τον απολύτως ταχύτερο επεξεργαστή της αγοράς, ισχυρότατη κάρτα γραφικών και άφθονη μνήμη. Το νέο Phoenix αξιοποιεί τα Windows 8 για να εκκινεί γρηγορότερα και να λειτουργεί ομαλότερα από ποτέ, ενώ από πλευράς εξοπλισμού δεν υπάρχει τίποτε που να λείπει στα μάτια των PC gamers ή απλά των οικιακών χρηστών με υψηλές απαιτήσεις. Το περίβλημα του Phoenix, άλλωστε, είναι αισθητικά από μόνο του σε "άλλη κλάση" από τα συνήθη PC - όπως θα περίμενε κανείς από μία πρόταση της HP, φυσικά.

To μοντέλο με Windows 8 που η Hewlett Packard επίσης προτείνει για οικιακή χρήση δεν είναι άλλλο από το ολοκαίνουργιο Envy 23. Πρόκειται για το νεότερο μέλος της οικογένειας των υπολογιστών All-in-One (που στεγάζουν όλα τα υποσυστήματα του PC στο... περίβλημα της οθόνης του), με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο προσφέρει όχι μόνο οθόνη αφής, αλλά και το λειτουργικό της Μicrosoft που, επιτέλους, την αξιοποιεί όπως πρέπει. Με όμορφο σχεδιασμό, πλήρη εξοπλισμό και δυνατότητες που υπερκαλύπτουν ο,τιδήποτε θα ήθελε να κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών χρηστών, το Envy 23 δεν αφήνει περιθώριο για αμφισβήτηση: αν πρόκειται να έχει κάποιος ένα μόνο PC στο σπίτι και με αυτό να ενημερώνεται, να δουλεύει και να ψυχαγωγείται, ένα σύστημα όπως αυτό θα ανταποκριθεί με τον πλέον μοντέρνο τρόπο. Δηλαδή, την αφή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ