Η/Υ της HP με Windows 8: για το σπίτι

Με αφή, χωρίς αφή, φορητά, προσιτά... επιλογές για όλους!

Υπάρχει βέβαια κι εκείνο το ποσοστό του κοινού το οποίο ενδιαφέρεται μεν για έναν Η/Υ "όλα-σε-ένα", αλλά όχι απαραίτητα για οθόνη αφής. Η HP ευτυχώς δείχνει να το σέβεται, γι' αυτό και προσφέρει το "απλό", δηλαδή με συμβατική οθόνη, Pavillion 23. Αυτό συνεχίζει να φιλοξενεί όλο το PC στο περίβλημα της οθόνης και να δείχνει κομψό μέσα σε οποιονδήποτε χώρο, αλλά βασίζεται (όπως οι τυπικοί προσωπικοί υπολογιστές) σε πληκτρολόγιο και mouse για να χρησιμοποιηθεί. Τα Windows 8 δεν αξιοποιούνται μεν όσο στο Envy 23 με την οθόνη αφής, παραμένουν όμως το καλύτερο λειτουργικό για το Pavillion 23 χάρις στις βελτιωμένες επιδόσεις τους - παράλληλα ο εξοπλισμός του δεύτερου συνεχίζει να καλύπτει με άνεση τις ανάγκες της πλειοψηφίας των οικιακών χρηστών. Και να ζητά λιγότερα χρήματα από τον "μεγάλο αδελφό" Envy 23 βέβαια!

Για εκείνους κι εκείνες, πάντως, που προτιμούν εκείνο το ένα PC του σπιτιού να καταλαμβάνει το μικρότερο δυνατό χώρο αλλά... να μπορούν να το πάρουν και κάπου αλλού αν χρειαστεί, η HP έχει να προτείνει και νέο φορητό υπολογιστή με Windows 8 για οικιακή κυρίως χρήση. Το Pavillion Sleekbook 15 προσφέρει ευρεία, ευμεγέθη οθόνη, σύγχρονο επεξεργαστή, ευέλικτο υποσύστημα γραφικών και επαρκέστατη μνήμη, ώστε να διεκπεραιώνει όλες τις συνήθεις "αποστολές" του οικιακού περιβάλλοντος χρήσης με άνεση. Κατορθώνει, δε, τα παραπάνω, όχι μόνο παραμένοντας ένα λεπτό και καλαίσθητο laptop, αλλά και μία πρόταση που παραμένει προσιτή για πολύ μεγάλο ποσοστό του καταναλωτικού κοινού (οι τιμές του ξεκινούν χαμηλότερα από τα €500). Τα Windows 8, άλλωστε, εξασφαλίζουν πως ο κάτοχος ενός Sleekbook 15 θα αποσπάσει τα μέγιστα από τον φορητό του υπολογιστή για πολύ, πάρα πολύ καιρό.

Με τέσσερα διαφορετικά νέα μοντέλα Η/Υ στοχευμένα στο καταναλωτικό κοινό - πρακτικά όλες, μα όλες τις υποκατηγορίες του - η Hewlett Packard έχει εξασφαλίσει εκ των πραγμάτων ισχυρή θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές που "ποντάρουν" στα Windows 8 για τα φετινά Χριστούγεννα. Απεριόριστη δύναμη στα 3D γραφικά; Ολοκληρωμένο σύνολο; Αφή; Όχι αφή; Φορητότητα; Χαμηλή τιμή; Όποιο κι αν είναι το κριτήριο για τον επίδοξο αγοραστή οικιακού PC, η HP φαίνεται να έχει σκεφτεί έξυπνα για να καλύψει τις ανάγκες του. Ε, αυτό δεν είναι όμως που θέλουμε κι εμείς από τις εταιρείες του είδους; Εννοείται!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ