iPad Air

Πιο ελαφρύ, πιο λεπτό, ακόμη περισσότερο ποθητό

Είδος: Tablet
Τιμή: €529,00

Εταιρία: Apple
Διανομή: Infoquest

Με το πρώτο άκουσμα, ο χαρακτηρισμός "Air" για το νέο iPad είναι αστείος. Αποδεχθήκαμε το παρωνύμιο "Air" για τους MacBook της Apple το 2008 ως... όμορφη μεταφορά, τρόπον τινά, αφού ένα αληθινό laptop - με πληκτρολόγιο και οθόνη - ποτέ, μα ποτέ δεν θα χαρακτηριστεί με σοβαρότητα "ελαφρύ όσο ο αέρας" ή "αέρινο". Στα tablet, ωστόσο, που κάθε χρόνο γίνονται λεπτότερα κι ελαφρύτερα, ο χαρακτηρισμός "Air" δείχνει να υποννοεί πως... κάτι τέτοιο είναι εφικτό και πως αυτό το προϊόν το κατάφερε. Αν όμως αυτό είναι ο ορισμός του "αέρινου", πώς θα πρέπει να λέγονται οι διάδοχοί του σε 3-4 χρόνια; Εξ ου και η υπερβολή, και το αστείο του πράγματος, με το iPad Air.

Το όνομα, ωστόσο, είναι το μόνο αστείο πράγμα αναφορικά με το iPad Air. Όλα τα υπόλοιπα είναι πάρα, πάρα πολύ σοβαρά. Και σωστά. Κι επιτυχημένα. Και ο,τιδήποτε δεν είναι οποιοδήποτε άλλο tablet αυτής της κατηγορίας στην αγορά, ευτυχώς ή δυστυχώς.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPad Air δεν έχει νόημα να αναφερθούμε αναλυτικά, καθώς το έχουμε ήδη κάνει στην... επιβεβαιωτική παρουσίαση της Apple. Θα εστιάσουμε στις πρακτικές μας εντυπώσεις από αυτό - το χρησιμοποιούμε εδώ και 10 μέρες περίπου - και στην συνολική μας γνώμη για το πού τοποθετείται σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ας απαντήσουμε σαφείς ερωτήσεις, λοιπόν: αποπνέει όντως τόσο διαφορετική "αίσθηση" στη χρήση σε σχέση με τα iPad 3/4; Ναι. Ούτε κι εμείς το πιστεύαμε όταν το διαβάζαμε, αλλά η Apple όντως έφτιαξε σχεδόν... νέα κατηγορία ανάμεσα στο iPad Mini και τα προηγούμενα iPad: το Air είναι κυριολεκτικά "ο μεγάλος αδελφός" του Mini αφού ναι μεν προσφέρει μεγαλύτερης διαγωνίου οθόνη, αλλά όχι και αντίστοιχα μεγαλύτερο βάρος - είναι, δε, σχεδόν το ίδιο λεπτός! Ο ταυτόσημος πια σχεδιασμός τους βοηθά σε αυτήν την εντύπωση, όπως και το αισθητά μειωμένο πλαίσιο γύρω από την οθόνη του Air και τα παρόμοια υλικά. Είναι "μεγάλο iPad", χωρίς να είναι μεγάλο: το πιάνει κανείς απ' άκρου σ' άκρο με το ένα χέρι - χάρις στο μόλις 480 γραμμαρίων βάρος, απίθανα άνετα - χωρίς η οθόνη να φιλοξενεί λιγότερο ωφέλιμο χώρο. Όπως είπαμε και πριν... όντως νέο iPad!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ