Η Western Digital εξαγοράζει τη Sandisk

Στόχος μία κατασκευάστρια εταιρεία για κάθε είδους αποθηκευτικό μέσο, τοπικό ή φορητό

Ο χώρος της πληροφορικής γνώρισε πριν από λίγες μέρες τη μεγαλύτερη σε αξία εξαγορά ανάμεσα σε δύο εταιρείες του χώρου, την Dell και την EMC, ύψους 67 δις δολαρίων - όμως μόλις ανακοινώθηκε μία δεύτερη, όχι τόσο μεγάλη θεωρητικά αλλά σχετική με πολύ ευρύτερο κοινό: το παγκόσμιο καταναλωτικό. Η Western Digital επιβεβαίωσε τις φήμες του τελευταίου διμήνου που ήθελαν την Sandisk ν' αναζητά επενδυτή ή αγοραστή και προτίμησε το δεύτερο, εξαγοράζοντάς την αντί 19 δις δολαρίων σε αξία χρηματιστηριακή. Με αυτόν τον τρόπο η Western Digital αποκτά ταυτόχρονα τόσο την 27 ετών τεχνογνωσία της Sandisk, όσο και αξιολογότατο μερίδιο αγοράς, καθώς η δεύτερη δεν παύει να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής προϊόντων μνήμης flash στον κόσμο.

Με την εξαγορά αυτή η Western Digital ευελπιστεί ν' αναδειχθεί σε πρωταγωνιστικού χαρακτήρα "παίκτη" στην αγορά των αποθηκευτικών μέσων οποιουδήποτε είδους. Η ίδια έχει περίοπτη θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές μηχανικών και υβριδικών σκληρών δίσκων και μέσω της Sandisk θα έχει πλέον ισχυρή παρουσία και στους δίσκους SSD, τις κάρτες μνήμης, τα USB flash drives κάθε είδους και διάφορα άλλα παρεμφερή προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Sandisk είχε πολύχρονη συνεργασία με μία από τις ανταγωνίστριες εταιρείες της Western Digital, την Toshiba - παραδόξως η εν λόγω εξαγορά δεδηλωμένα δεν θα διαταράξει τη συνεργασία αυτή, στο προσεχές μέλλον τουλάχιστον. Αν και η εξαγορά θα πρέπει να εγκριθεί από μία σειρά ελεγκτικών οργάνων, η Western Digital αναμένει πως όλες οι σχετικές διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τρίτο τρίμηνο του 2016 το αργότερο. Seagate, σταμάτα να κοιτάς έτσι την Kingston...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ