HP: στα Windows 8 με... κάθε τρόπο

Νέα μοντέλα PC, παραδοσιακής και μη μορφής, εντυπωσιακά

Στο πλαίσιο της εκδήλωσής της στο Παρίσι για τη συμμαχία με την Universal Music και την υπηρεσία HP Connected Music, η Hewlett-Packard φρόντισε να επιδείξει - για πρώτη φορά και λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία τους - όλα τα νέα μοντέλα PC και άλλων συσκευών της που στηρίζονται στα Windows 8. Η αμερικανική εταιρεία είχε πειραματιστεί και τα προηγούμενα χρόνια με μορφές προσωπικών υπολογιστών διαφορετικών από το "τυπικό PC", το λειτουργικό της Microsoft ωστόσο χρησίμευσε ως εφαλτήριο για να γίνει μια ευδιάκριτη υπέρβαση. Υπέρβαση που "μεταφράζεται" τόσο στον όμορφο σχεδιασμό, όσο και την μελετημένη λειτουργικότητα, ώστε οι συσκευές αυτές να "ανοίγουν το δρόμο" προς την πολυσυζητημένη, και πολύ κοντά μας πια, "μετα-PC" εποχή.

Τιμώντας την... παράδοση, φυσικά, η HP παρουσίασε και "παραδοσιακά" PC, όπως το Phoenix h9 - με "κλασικό" παρουσιαστικό, δηλαδή περίβλημα τύπου tower και υποσυστήματα ισχυρά για απαιτητικά PC games - και τα Envy 23 ή Pavillion 23, τα οποία υιοθετούν την "ολα σε ένα" προσέγγιση ενσωματώνοντας όλον τον Η/Υ στην οθόνη του. Το Envy προσφέρει οθόνη αφής πολλαπλών σημείων, οπότε εκμεταλλεύεται στο έπακρο το νέο γραφικό περιβάλλον των Windows 7, ενώ τα άλλα συστήματα στοχεύουν περισσότερο στο gaming και στην πολύ καλή σχέση κόστους/αξίας.

Αγαπημένο μας μοντέλο ανάμεσα στα desktop που επιδείχθηκαν, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι άλλο από το απίστευτο HP Spectre One: αυτό δεν δεν προσφέρει μεν οθόνη αφής αλλά ο σχεδιασμός του προκαλεί όχι μόνο κατάπληξη, αλλά ίσως... και τον Jony Ive της Apple για το design των πολυσυζητημένων iMac. Το Spectre One είναι προσέγγισης "όλα σε ένα", όμως η Hewlett Packard έχει κατορθώσει να "κρύψει" (κυριολεκτικά) ολόκληρο το PC στη βάση της οθόνης και τον υπέροχο βραχίονα στήριξής της. Το αποτέλεσμα είναι αισθητικά εκπληκτικό: η οθόνη παραμένει λεπτότατη σε όλη της την επιφάνεια, ο βραχίονας με τις καμπύλες γραμμές του δημιουργεί μια εικόνα αεροδυναμική και υπερμοντέρνα, ενώ όλο το PC δεν στερείται τίποτε σε ισχύ και δυνατότητες: ενσωματώνει επεξεργαστή Core i7, πολλή μνήμη, κάρτα γραφικών της nVidia με 1 GB μνήμης δικό της, ποικιλία μέσων αποθήκευσης, καθώς και όλων των ειδών τις θύρες σύνδεσης κι επέκτασης.

Αν ένας κατασκευαστής, θεωρούμε, έχει ως "απάντηση" στους παλαιότερους και νέους iMac της Apple μία αντιπρόταση όχι μόνο αξιόμαχη όσον αφορά στο design και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και με δικό της χαρακτήρα, αυτός είναι η HP και το Spectre One της. Δυστυχώς δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί πως αυτό το μοντέλο θα έλθει στην ελληνική αγορά, γι' αυτό και επιφυλασσόμαστε για ανανέωση του παρόντος άρθρου μόλις η συγκεκριμένη πληροφορία διασταυρωθεί.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ