HP: στα Windows 8 με... κάθε τρόπο

Νέα μοντέλα PC, παραδοσιακής και μη μορφής, εντυπωσιακά

Περισσότερο, ομολογουμένως, κέντρισαν το ενδιαφέρον των παριστάμενων δημοσιογράφων τα άλλου τύπου "PC" που η HP επέδειξε στο Παρίσι. Όσον αφορά στην κατηγορία των φορητών υπολογιστών, είχαμε παραδείγματα και των δύο ειδών: και laptop με οθόνη αφής, και laptop "παραδοσιακά". Στα δεύτερα ανήκει το Pavillion Sleekbook 15, το οποίο προσφέρει ομώνυμης διαγωνίου οθόνη σε πολύ λεπτό προφίλ και, το κυριότερο, πάρα πολύ καλή τιμή (κάτω των €500). Στα πρώτα ανήκουν δύο καινούργια Ultrabooks: το Envy Ultrabook 4 φέρει οθόνη 14 ιντσών και αφής πολλαπλών σημείων, πανίσχυρο υποσύστημα γραφικών και φροντισμένο σύστημα ήχου, παραμένοντας στο επίπεδο τιμής κάτω των €1000.

Οι λάτρεις του εντυπωσιακού design θα εκτιμήσουν ωστόσο περισσότερο το άλλο Ultrabook, το SpectreXT: αυτό διατηρεί το πολύ λεπτό προφίλ του προκατόχου του, προσφέρει όμως οθόνη αφής πολλαπλών σημείων και υψηλότατης ποιότητας απεικόνισης σε συνδυασμό με ακόμη ισχυρότερα υποσυστήματα στο εσωτερικό του. Όπως και στην περίπτωση του Envy One, είναι το πλησιέστερο που μπορούμε να σκεφτούμε ως κορυφαία αντιπρόταση στον πολυσυζητημένο νέο MacBook Pro της Apple: δεν έχει οθόνη Retina μεν, αλλά έχει να επιδείξει υψηλή ποιότητα κατασκευής, καλύτερο ήχο, καθώς και τη λεπτότητα και το βάρος ενός... MacBook Air, χωρίς να στερείται υπολογιστικής δύναμης ή δυνατοτήτων.

Το "διαμάντι στο στέμμα", πάντως, όσων επέδειξε η HP στο Παρίσι δεν μπορεί να είναι άλλο από το Envy Χ2, την "υβριδική" συσκευή που είναι και laptop και tablet ταυτόχρονα. Κι άλλοι κατασκευαστές στο παρελθόν είχαν δοκιμάσει παρόμοια προσέγγιση, όμως η HP το κάνει με απαράμιλλο στυλ: η οθόνη-tablet των 11.6 ιντσών είναι ευκρινέστατη και ελαφριά, το πληκτρολόγιο (στο οποίο "κουμπώνει" για να μετατραπεί σε laptop) είναι πλήρους μεγέθους, ενώ παρούσες είναι όλες οι θύρες επέκτασης και σύνδεσης που προσφέρουν τα κανονικά, μεγάλα laptop. Με τιμές που ξεκινούν κάτω από τα €900, δε, ο επίδοξος κάτοχος ενός X2 δεν θα καταβάλλει τόσο μεγάλο αντίτιμο γι' αυτήν την ευελιξία, όσο περίμεναν πολλοί. Τα προεγκατεστημένα Windows 8 ολοκληρώνουν την πρόταση της HP σχεδόν ιδανικά.

Με την νέα της... κολεξιόν από παραδοσιακούς και μη H/Y, η HP αποδεικνύει κι έμπρακτα αυτό που όλοι γνωρίζαμε: στα χέρια ενός κατασκευαστή που εννοεί να είναι αποτελεσματικός και πρωτότυπος με τα προϊόντα του, τα Windows 8 μπορούν να στηρίξουν σχεδόν κάθε είδους σύγχρονη συσκευή για δουλειά, επικοινωνία και διασκέδαση. Η Hewlett Packard έχει τοποθετήσει τον εαυτό της "ένα κλικ" πάνω από τους άλλους κατασκευαστές PC με το design της, με τους πόρους που μπορεί να αφιερώσει ώστε να διαφοροποιηθεί από "τη μάζα" και με πρωτοβουλίες όπως το HP Connected Music, που μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον κοινού ευρύτερου από αυτό των τυπικών PC. Το "στόχαστρό" της βρίσκεται ολοφάνερα εστιασμένο στην Apple, καθώς φιλοδοξεί να γίνει το "αντίβαρο" του OS-X για τον κόσμο των Windows. Ο στόχος δεν είναι εύκολος, είναι όμως εφικτός. Όπως πάντοτε, η απόφαση ανήκει στο καταναλωτικό κοινό, οπότε... ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ