Devolo dLAN 1200+ Starter Kit

Internet σε κάθε γωνιά του σπιτιού, γρήγορα κι αξιόπιστα

Είδος: Άλλα
Τιμή: €199,00

Εταιρία: Devolo
Διανομή: Devolo

Για καταναλωτική τεχνολογία που πλησιάζει στην συμπλήρωση... 20 χρόνων από την εμφάνισή της στην αγορά, η ασύρματη δικτύωση δείχνει να έχει σε πρακτικό επίπεδο ακόμη αδυναμίες: όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε περιστάσεις όπου, σε οικιακό περιβάλλον, η πρόσβαση στο Internet δεν είναι εφικτή ή είναι εφικτή σε χαμηλές ταχύτητες. Πρακτικά το πόσο γρήγορα θ' αξιοποιείται η εκάστοτε Δικτυακή σύνδεση από πλειάδα συσκευών που χρησιμοποιούμε καθημερινά εξαρτάται τόσο πολύ από τις ιδιαιτερότητες κάθε σπιτιού - έκταση, όροφοι, διαρρύθμιση κλπ. - ώστε να παραμένει "θέμα" η αξιόπιστη, προβλέψιμη κάλυψή του πλήρως. Εκτός αν οι συνηθέστεροι περιορισμοί της κάλυψης αυτής ξεπεραστούν έξυπνα, βέβαια. Πώς; Με προϊόντα όπως το dLAN 1200+ της Devolo, το οποίο αναλαμβάνει να "μεταφέρει" την "κεντρική" σύνδεση με το Internet οπουδήποτε στο σπίτι σε... "τρεις κινήσεις"!

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι της κατηγορίας των λεγόμενων powerline, αυτών δηλαδή που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να "περνούν" την εκάστοτε Δικτυακή σύνδεση σε άλλα δωμάτια και ορόφους μέσα από τις υπάρχουσες γραμμές ηλεκτροδότησης. To Starter kit αυτό της Devolo απαρτίζεται από δύο τμήματα, τα οποία τοποθετούνται σε απλή πρίζα ρεύματος - απευθείας στον τοίχο, όχι σε πολύπριζο - και λειτουργούν ως "πομπός" και "δέκτης": το πρώτο τμήμα είναι αυτό που συνδέεται μέσω καλωδίου Ethernet στο "κεντρικό" modem/router, έτσι ώστε να διαχειριστεί την εκάστοτε σύνδεση στο Internet. Το δεύτερο είναι αυτό που τοποθετείται σε οποιαδήποτε άλλη πρίζα του σπιτιού (δεν υπάρχει ο περιορισμός του τριφασικού ρεύματος που συναντούσαμε στο παρελθόν) ώστε να "λαμβάνει" μέσα από τα ηλεκτροφόρα καλώδια τη Δικτυακή σύνδεση από το πρώτο και να τήν προσφέρει σε συσκευές laptop, tablet ή κινητά.

Σε σχέση με άλλα παρόμοια σετ δικτύωσης της ίδιας κατηγορίας που έχουμε δοκιμάσει το παρελθόν, το συγκεκριμένο της Devolo χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένα θετικά στοιχεία. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο τμήμα του συνδέονται μεν σε πρίζες στον τοίχο, για παράδειγμα, αλλά δεν τις καταλαμβάνουν... εγωϊστικά: ενσωματώνουν και τα ίδια δική τους πρίζα (passthrough) ώστε ο χρήστης να μπορεί να συνδέσει πάνω τους άλλες συσκευές. H ενσωματωμένη αυτή πρίζα είναι προστατευμένη έτσι ώστε να μην δημιουργεί κανενός είδους παρεμβολή στην μετάδοση των δεδομένων αυτών καθ' αυτών. Αυτό έχει ως συνέπεια τα δύο τμήματα του Starter kit της Devolo να είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από κάποια του ανταγωνισμού και να προεξέχουν περισσότερο από τον τοίχο, αλλά η γνώμη μας είναι πως το πρακτικό όφελος υπερισχύει του αισθητικού σε καθημερινό πλαίσιο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ