Asus Transformer Book T100T

Και tablet, και laptop, και προσιτό

Είδος: Tablet
Τιμή: €329,00

Εταιρία: Asus
Διανομή: Westnet

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές από τις ερωτήσεις που μάς κάνουν γνωστοί και φίλοι τα τελευταία χρόνια είναι τύπου "PlayStation ή Xbox;", "iPhone ή Galaxy S;" και φυσικά... "laptop ή tablet;": η αγορά της τεχνολογίας πολύ συχνά "βάζει σε δίλημμα" τον κόσμο χωρίς να είναι απαραίτητο, καλώντας τον να κάνει μία επιλογή χωρίς να έχει - πάρα πολύ συχνά δυστυχώς - όλα τα δεδομένα στα χέρια του ή κάνει μία στοιχειώδη αξιολόγηση του τί πραγματικά χρειάζεται. Το δίλημμα του "laptop ή tablet", πάντως, δείχνει να έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες απ' ότι άλλα να καταστεί ανεδαφικό - γιατί ναι μεν "υβριδικά" PC, συσκευές δηλαδή που αναλαμβάνουν τόσο το ρόλο του tablet όσο και του laptop, κυκλοφορούν τα 2 τελευταία χρόνια από πολλούς κατασκευαστές, αλλά τον τελευταίο καιρό γίνονται διαθέσιμα και μοντέλα που δεν κοστίζουν... όσο ένα tablet και ένα laptop μαζί για ν' αποκτηθούν. Όπως το Transformer T100T της Asus.

Η Asus έχει ήδη να επιδείξει πολύχρονη πορεία στις κατηγορίες των laptop, των tablet και εσχάτως των smartphones, γεγονός που στο συγκεκριμένο Transformer αντικαθρεπτίζεται με έναν συγκεκριμένο αριθμό: €329. Είναι η τιμή πώλησης με την οποία μπορεί να βρεθεί στα ελληνικά καταστήματα - και μία τιμή τόσο χαμηλή για υβριδικό PC που, το δίχως άλλο, μόνο ένας κατασκευαστής με εμπειρία μπορεί να επιτύχει χωρίς να κάνει μεγάλους συμβιβασμούς. Γιατί η Asus έχει καταφέρει ακριβώς αυτό: να προσφέρει ένα laptop και ένα tablet μαζί, αρκεί ο κάτοχός τους να κάνει παραδοχές. Όχι συμβιβασμούς. Παραδοχές.

Τί είδους παραδοχές; Τέτοιες που δεν θα τον εμποδίσουν να κάνει τα πράγματα που στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα ήθελαν να κάνουν "εν κινήσει" οι κάτοχοι ενός Transformer. Το T100T είναι στην ουσία ένα κανονικό, κανονικότατο laptop με Windows 8.1, "συνεπτυγμένο" στο σώμα ενός tablet και συνοδευόμενο από το πληκτρολόγιο ως επέκταση. Με μία συσκευή σαν αυτή, πρακτικά, δύο "ομάδες" πραγμάτων μπορεί να θέλει να κάνει κάποιος: να χειριστεί εφαρμογές των Windows 8 σε περιβάλλον αφής από το Marketplace της Microsoft ή να αξιοποιήσει προγράμματα όπως αυτά που χειριζόμαστε όλοι για δεκαετίες στο οικείο περιβάλλον desktop του ίδιου λειτουργικού. Πώς συμπεριφέρεται μία συσκευή κόστους €329 - συμπεριλαμβανομένου μάλιστα του Microsoft Office 2014 στη βασική του έκδοση! - και στα δύο "σενάρια", λοιπόν;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ