Apple iPad 2

Ποιοί αγοράζουν, ποιοί προσπερνούν και... γιατί;

Είδος: Άλλα
Τιμή: €529,00

Εταιρία: Apple
Διανομή: Infoquest

Από πολλές απόψεις, αυτή ήταν μία από τις... ευκολότερες και συνάμα δυσκολότερες παρουσιάσεις που έχει κάνει ποτέ το Αθηνόραμα Digital. Πανεύκολη γιατί, όταν όλα έχουν ειπωθεί, είναι απολύτως σαφές και αδιαμφισβήτητο πού τοποθετείται το iPad 2, για ποιούς είναι καλή ιδέα η αγορά του και για ποιούς όχι. Δύσκολη γιατί - με τον όχι ακριβώς ιδανικό τρόπο που έγινε η διαχείριση της κυκλοφορίας του στην ελληνική αγορά από την αντιπρόσωπο εταιρεία της Apple στη χώρα μας - χρειάστηκε να... "βάλουμε μέσο" για να βρούμε ένα iPad 2 και να "παίξουμε" μαζί του. Ναι, είναι τόσο δυσεύρετο και ναι, είναι τόσο αναποτελεσματική ή και αρνητική η προώθηση που έχει τύχει το κορυφαίο αυτό προϊόν στη χώρα μας. Το ποιός φταίει και ποιός όχι είναι μία άλλη συζήτηση, ωστόσο. Για την ώρα: είναι όντως το καλύτερο tablet αυτή τη στιγμή; Και αξίζει αγοράς; Από ποιούς;

Στη συγκεκριμένη παρουσίαση δεν θα σταθούμε ούτε στα τεχνικά χαρακτηριστικά - αυτά τα έχουμε αναφέρει διεξοδικά όταν παρουσιάστηκε το iPad 2 - ούτε στη γνώμη μας για τις επιλογές της Apple, την οποία επίσης έχουμε δημοσιεύσει. Θα απαντήσουμε σε άμεσες, συγκεκριμένες ερωτήσεις που σχετίζονται με το πώς μας φάνηκε το νέο iPad στην πράξη. Παράλληλα θα αναφέρουμε μερικά ακόμη πράγματα που αξίζει να γνωρίζει κανείς γι' αυτό, αν αποφασίσει να το αγοράσει. Και θα καταλήξουμε σε... προφανή ίσως, αλλά όχι λιγότερο σημαντικά συμπεράσματα.

Η πρώτη επαφή, λοιπόν: άριστες εντυπώσεις. Η ποιότητα κατασκευής παραμένει κορυφαία, ενώ το μειωμένο πάχος και βάρος του iPad 2 είναι αισθητά και ευπρόσδεκτα - χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι... άλλαξε όλη του η αίσθηση χρήσης, όπως διαβάσαμε αλλού. Η οθόνη του είναι - γνωστό πια - σχεδόν ακριβώς η ίδια, πράγμα που σημαίνει ότι ανταποκρίνεται αξιοθαύμαστα στο χειρισμό, αλλά έχει πρόβλημα με τις αντανακλάσεις σε εξωτερικούς χώρους και δεν ενδείκνυται πραγματικά για χρήση "εκεί έξω" στο φως του ήλιου, παρά μόνο σε... εξαιρετικές περιπτώσεις. Στο iPad 2 παραμένει στα ίδια επίπεδα ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του αρχικού: η αυτονομία του. Δέκα περίπου ώρες χρήσης και πολύ περισσότερες αναμονής είναι αυτό που μπορεί να περιμένει κανείς από το προϊόν της Apple, γεγονός που υποχρεώνει τους πάντες να τής αποδώσουν τα εύσημα γιατί - πολύ απλά - διατήρησε την αυτονομία σταθερή, αυξάνοντας σημαντικά την υπολογιστική δύναμη του νέου tablet, σε σχέση με το προηγούμενο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ