Acer Iconia Tab W500

Υπό το... βάρος των Windows

Τιμή: €499,00

Εταιρία: Acer
Διανομή: Multirama

Συχνά συζητάμε (και διαφωνούμε!) με γνωστούς και φίλους για το αν και κατά πόσο τα tablet είναι... gadgets ή PC - αν δηλαδή είναι συσκευές που ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα κινητά και τις ψηφιακές φωτογραφικές ή αν είναι στην ουσία προσωπικοί υπολογιστές χωρίς "παραδοσιακό" πληκτρολόγιο. Και το ένα "στρατόπεδο" απόψεων, και το άλλο έχουν τα επιχειρήματά τους. Είναι το μέγεθος που διαχωρίζει τις δύο κατηγορίες; Είναι το αν στηρίζονται σε "κανονικό" λειτουργικό ή όχι; Είναι οι... χρόνοι εκκίνησης; Επειδή τα σύγχρονα smartphones έχουν καταργήσει όλους τους κανόνες που κάποτε ακολουθούσαμε - όχι, σκεφτείτε το - προτιμάμε να θεωρούμε τα tablet ένα ιδιόρρυθμο είδος φορητού υπολογιστή.

Υπό αυτήν την έννοια, δυστυχώς το Acer Iconia Tab W500 δεν είναι ένας φορητός υπολογιστής που θα συστήναμε στους περισσότερους φίλους και γνωστούς.

Το συγκεκριμένο tablet είναι η εναλλακτική πρόταση της Acer στο πάρα πολύ καλό Iconia Tab A500 - εναλλακτική γιατί δεν στηρίζεται στο λειτουργικό Android, αλλά στα γνωστά μας Windows 7. Και αυτό αλλάζει τα πάντα. Στην ουσία έχουμε όντως ένα PC σε... σχήμα tablet: κάτω από την οθόνη των 10.1 ιντσών του βρίσκονται υποσυστήματα που οποιοσδήποτε ασχολείται με τους Η/Υ κάποιο καιρό γνωρίζει, όπως ο επεξεργαστής C-50 της AMD και το κύκλωμα επεξεργασίας γραφικών Radeon 6250 της ίδιας εταιρείας. Με τα προαναφερθέντα και 2 GB μνήμης όλα "στριμωγμένα" στο περίβλημα ενός tablet, αναπόφευκτα το πάχος και το βάρος του θα ήταν μεγαλύτερα. Και είναι. Σημαντικά μεγαλύτερα: σχεδόν ένα κιλό το δεύτερο, 16 χιλιοστά το πρώτο. Και τα δύο δυστυχώς τα "νοιώθει" ο κάτοχός του πολύ γρήγορα: για όσους νόμιζαν ότι το αρχικό iPad κουράζει, με μία ώρα χρήσης του W500 θα... αλλάξουν γνώμη (για το iPad 2 δεν κάνουμε καν λόγο). Το τίμημα της συμβατότητας με Windows 7, προφανώς.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ