ΖΤΕ Blade A450

Internet σε ταχύτητες 4G, απόκτηση με κόστος χαμηλό

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €129,00

Εταιρία: ZTE
Διανομή: ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Κακά τα ψέματα: μία νέα τεχνολογία δεν πρόκειται να γνωρίσει εμπορική επιτυχία σοβαρή όσο παραμένει προνόμιο "ολίγων κι εκλεκτών", όσο σημαντική κι αν είναι - και για την πρόσβαση στο Internet μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς (4G), αυτή ήταν εν πολλοίς η εικόνα που είχαμε το 2014. O λόγος: τα... μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού smartphones που μπορούσαν να αξιοποιήσουν την αυξημένη ταχύτητα πρόσβασης 4G. Αυτό έχει ήδη αρχίσει ν' αλλάζει από τις αρχές του τρέχοντος έτους με την εμφάνιση περισσότερων μοντέλων, κάποια εκ των οποίων - όντας προσιτά - μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην αποδοχή της Δικτυακής πρόσβασης ταχυτήτων 4G από το ευρύ κοινό. Το ZTE Blade A450 είναι, δε, το πλέον προσιτό από αυτά τα μοντέλα. Ποιές είναι οι εντυπώσεις μας από τη χρήση του;

Για να τεθούν τα πράγματα στο σωστό πλαίσιο εξ αρχής - και να... ρυθμιστούν οι προσδοκίες αναλόγως - αρκεί μία και μόνο πληροφορία: το ZTE Blade A450 κοστίζει μόλις €129 για να αποκτηθεί (ή και... τίποτε αν συνδυαστεί με προγράμματα χρήσης της CosmOTE) αποκλειστικά στο δίκτυο καταστημάτων "Γερμανός". Αυτό σημαίνει πως εκ των πραγμάτων έχουν γίνει συμβιβασμοί ώστε η συσκευή της ZTE - η οποία έχει δικαίως καλλιεργήσει τη φήμη κατασκευάστριας για τις "τίμιες" προτάσεις της αναλογικά με το κόστος τους - να μην ξεπερνά αυτή τη χαμηλή τιμή. Η ποιότητα κατασκευής, με πρωταγωνιστή το πλαστικό αναπόφευκτα, είναι αποδεκτή, αλλά ως εκεί. Ο σχεδιασμός του Α450 είναι τυπικός - όχι άσχημος αλλά και με τίποτε το αξιοσημείωτο να τον χαρακτηρίζει - ενώ και το πάχος του προφανώς δεν κινείται στο επίπεδο των ακριβών κι εντυπωσιακά λεπτών ακριβών smartphones άλλων κατασκευαστών.


Παραδοχές έχουν γίνει και σε τομείς που αυξάνουν το κόστος κατασκευής των smartphones στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Η οθόνη του Α450 είναι μεν... "χορταστικής" διαγωνίου (5 ίντσες), αλλά σχετικά χαμηλής ανάλυσης και χρωματικής απόδοσης που δεν αποφεύγει τους περιορισμούς των τυπικών οθονών TFT. Η κύρια κάμερά του συλλαμβάνει φωτογραφίες στην ανάλυση των 5 Megapixel, όμως δεν υποβοηθάται από άλλα υποσυστήματα - όπως συμβαίνει στα ακριβά κινητά - οπότε τα αποτελέσματα είναι ποιοτικά μέτρια. Η σύλληψη video είναι το ίδιο... εφικτή αλλά περιορισμένης χρησιμότητας. Προσθέτοντας κανείς και τον περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο - ονομαστικά 8 GB με αξιοποιήσιμα από τον χρήστη λιγότερα από 5, επεκτάσιμα πάντως μέσω κάρτας μνήμης microSD - καταλαβαίνει πως το νέο Blade δεν φιλοδοξεί να... συναρπάσει με τις τεχνικές του προδιαγραφές. Το ζητούμενο ήταν να εμφανίζεται ολοκληρωμένο και αξιοπρεπές στα €129 - και αυτό, η ZTE το πετυχαίνει.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ