Sony WF-1000X

Ασύρματη ελευθερία... με μερικές παραδοχές

Είδος: Αξεσουάρ
Τιμή: €229,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Πρόκειται για ένα από εκείνα τα πράγματα που είναι... επώδυνο μεν, ακριβοδίκαιο ωστόσο ν 'αναγνωρίσει κανείς στην Apple: ασύρματα ακουστικά in-ear (οι γνωστές μας... "ψείρες") για κινητά ή tablet υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό στον κόσμο του Android, χρειάστηκε ωστόσο η επιτυχία των AirPods για να αρχίσουν οι κατασκευαστές με παράδοση στα αξεσουάρ φορητού ήχου να προωθούν δικές τους προτάσεις σε αντίστοιχο επίπεδο ποιότητας. Η Sony ανήκει σε αυτούς και ναι μεν είχε παρουσιάσει έξοχες ασύρματες προτάσεις στα "μεγάλα" ακουστικά (headband) τα προηγούμενα χρόνια, στην αγορά όμως βρίσκεται αυτόν τον καιρό και η πρώτη της στα ασύρματα in-ear. Αποδεικνύονται, ωστόσο, τα WF-1000X αρκετά προσεγμένα ώστε να αποσπάσουν από τα AirPods της Apple το στέμμα της κατηγορίας;

Κατά την διάρκεια της πρώτης επαφής μαζί τους, τα WF-1000X αναμφισβήτητα κερδίζουν τις εντυπώσεις. Είναι μικρά, πανάλαφρα, όμορφα σχεδιασμένα και διακριτικά - υπάρχουν πολλοί καταναλωτές των οποίων η αισθητική επιβάλλει το τελευταίο για προϊόντα του είδους, δικαίως, και η Sony δεν παρέλειψε να λάβει και αυτό το στοιχείο στα υπ' όψιν. Η συσκευασία των WF-1000X περιορίζεται στα βασικά (ακόμη και στο εγχειρίδιο χρήσης οι πρώτες οδηγίες δίνονται με σκίτσα κι όχι λεκτική περιγραφή) αλλά υπάρχει λόγος γι' αυτό: πέρα από τα ανταλλακτικά άκρα των ακουστικών (τέσσερα σιλικόνης και δύο σπογγώδη) και το καλώδιο USB για φόρτιση της θήκης, η τελευταία και τα ακουστικά είναι το μόνο που θα χρειαστεί κανείς για να αξιοποιήσει το προϊόν της Sony. Απλότητα: επιδοκιμάζουμε!

Η αρχική φόρτιση, η ενημέρωση λογισμικού, η επικοινωνία των WF-1000X με την συσκευή που θα τα αξιοποιεί - οποιοδήποτε smartphone, tablet ή φορητό player με έκδοση Bluetooth 4.1+ - και οι πρώτες ρυθμίσεις γίνονται πολύ εύκολα και δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα σε οποιονδήποτε καταναλωτή, ακόμη κι αν αυτός δεν έχει ποτέ π.χ. αξιοποιήσει σύνδεση μέσω NFC. Σε ορισμένες από αυτές τις ενέργειες βοηθά και το συνοδευτικό app για Android ή iOS, το οποίο παρέχει και τις επιλογές προσαρμογής ήχου (equalizer) αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για την λειτουργία των ακουστικών (π.χ. διάρκεια μπαταρίας).

Για να είμαστε ειλικρινείς, στην πράξη μάς φάνηκε ευκολότερο να κάνουμε και όλες τις άλλες ρυθμίσεις που γίνονται από τα πλήκτρα αφής πάνω στα δύο ακουστικά, όπως τον έλεγχο καταστολής θορύβου ή το ηχητικό προφίλ τους, μέσα από το app - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχαμε κάποιο πρόβλημα με τα πλήκτρα αυτά. Απλώς θα ενθαρρύναμε την Sony με μελλοντική αναβάθμιση του app και των ακουστικών να "περάσει" όλες τις λειτουργίες των δεύτερων και στο πρώτο - π.χ. την χρήση του Google Assistant ή την απάντηση σε τηλεφωνικές κλήσεις - ώστε οι κάτοχοι των WF-1000X να έχουν και τις δύο επιλογές.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ