Samsung Giorgio Armani

Υπέροχο κοστούμι, στα μέτρα... λίγων

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Samsung

Με τα λεγόμενα... "fashion phones" να συνθέτουν πλέον δική τους συνομοταξία στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, δεν εκπλήσσεται κανείς με το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι "μνηστήρες" εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό. Και ποιός τρόπος εξασφαλίζει περισσότερο την επιτυχία ενός fashion phone από την χρήση ενός fashion symbol στην πρόσοψή του; Το κινητό "Prada" της LG απέδειξε την ορθότητα της συλλογιστικής αυτής περίτρανα πέρυσι, φέτος λοιπόν είναι σειρά της Samsung να πράξει το ίδιο, συνεργαζόμενη όμως με τον οίκο του Giorgio Armani. Το αποτέλεσμα; Ένα εντυπωσιακό προϊόν... αρκεί να γνωρίζει κανείς αν ανήκει στο target group του ή όχι!

Από πλευράς design, το νέο κινητό της Samsung είναι είναι εντυπωσιακό όσο ελάχιστες άλλες συσκευές μπορούμε να σκεφτούμε. Μικρό σε μέγεθος και ελαφρύ, με αμάλγαμα κλασικών και μοντέρνων γραμμών να χαρακτηρίζει το περίβλημα του, την εμφατική απουσία πλήκτρων πλην των δύο απολύτως απαραίτητων, με μεγάλη και ποιοτική οθόνη, το Giorgio Armani "μαγνητίζει τα βλέμματα" με χαρακτηριστική ευκολία. Η οθόνη είναι αφής και "ανταποκρίνεται" με δονήσεις στον δείκτη του χρήστη, ενώ το περιβάλλον χειρισμού αξιοποιεί ένα σύστημα που έχει αναπτύξει η ίδια η Samsung, το Croix, το οποίο παραθέτει εικονίδια σε σχήμα σταυρού και ο χρήστης "κινείται" στα menu των επιλογών οριζόντια ή κάθετα. Για fashion phone, το Giorgio Armani ομολογουμένως δεν στερείται πρωτότυπων στοιχείων.

Μετά από κάποιες ώρες επαφής με τη συσκευή της Samsung, ωστόσο, γίνονται αντιληπτές οι αδυναμίες και οι ελλείψεις που... καλύπτονται υπέροχα στην αρχή από τον εκπληκτικό σχεδιασμό του. Πιο συγκεκριμένα: η οθόνη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ταχύτητα ανταπόκρισης και την ακρίβεια κατάδειξης με την αντίστοιχη π.χ ενός iPhone, με αποτέλεσμα ο χρήστης συχνά να... ταλαιπωρείται για να κάνει επιλογές, να αξιοποιήσει βοηθητικά προγράμματα, ακόμη και να γράψει ένα γρήγορο SMS. Η κάμερα που ενσωματώνεται είναι των 3.2 megapixel, μέτριων ωστόσο επιδόσεων και χωρίς autofocus, κάτι που την καθιστά κατά βάση... αξεσουάρ και όχι χαρακτηριστικό. O Web browser είναι αξιοπρεπής, αλλά με την απουσία υποστήριξης 3G ή Wi-Fi από την συσκευή αποδεικνύεται και αργός και δύσχρηστος, ενώ η κάρτα μνήμης του 1 GB που προσφέρεται είναι μάλλον μικρής χωρητικότητας για να της επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί καθημερινά για την ακρόαση μουσικής. Κάτι που δεν επιτρέπει και η σχετικά μικρή αυτονομία του κινητού, άλλωστε.

Είναι αλήθεια ότι κανένας χρήστης που σκοπεύει να αξιοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο για διασύνδεση με το Internet, επαγγελματικές εφαρμογές, εκτενή χρήση ως media player κλπ. δεν θα προτιμήσει το Samsung Giorgio Armani, όσο κι αν ελκύεται από το εκπληκτικό design του. Οι τεχνολογικές ελλείψεις είναι απλώς πολλές για κάτι τέτοιο. Για το κοινό όμως στο οποίο απευθύνεται η συσκευή αυτή, το κοινό που πραγματικά τιμά τα εντυπωσιακά, καλοσχεδιασμένα, classy... "αντικείμενα του πόθου" (και στο 99% των περιπτώσεων απλώς τηλεφωνεί και στέλνει SMS) πρόκειται για πρόταση πραγματικά ενδιαφέρουσα, που σαφέστατα αξίζει προσοχής. Η τιμή πώλησής του, άλλωστε, που αντιστοιχεί συνήθως σε smartphones πολύ μεγαλύτερων δυνατοτήτων, καταμαρτυρά... από μόνη της το συγκεκριμένο target group. Με άλλα λόγια - και για ακόμη φορά - όσοι πιστοί... fashionistas...!

Βαθμολογία: ***

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ