Samsung Galaxy S7

Βελτιωμένο κι εξελικτικό μεν, κορυφαίο και ακριβό δε

Το ίδιο σημαντική κρίνουμε, ειδικά για το κοινό των Galaxy S, και την επιστροφή της θύρας καρτών microSD για επέκταση του ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου του S7 - για την ώρα έως τα 200 GB, αφού τόσα προσφέρονται από την πιο μεγάλη ευρέως διαθέσιμη τέτοια κάρτα μνήμης αυτή τη στιγμή (μέσα στη χρονιά έως και τα 512 GB). Δυστυχώς η Samsung επέλεξε να μην ενεργοποιήσει στο S7 την δυνατότητα του Android 6 να χρησιμοποιεί τμήμα των καρτών microSD ως εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, στον οποίο είναι δηλαδή εφικτή η εγκατάσταση apps και games. Ίσως οι Κορεάτες την ενεργοποιήσουν στο μέλλον, ίσως όχι. Ως έχουν πάντως οι microSD στο S7 αυτή τη στιγμή μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο φωτογραφίες, μουσική και video, κάτι που επιβάλλει τακτική διαχείριση του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου στο μοντέλο S7 των 32GB. Όχι και ό,τι καλύτερο εν έτει 2016.

Στην καθημερινή του λειτουργία, πάντως, το S7 δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παράπονο. Είναι πάρα, μα πάρα πολύ γρήγορο σε όλα - η Ευρώπη δεν έλαβε το μοντέλο με τον επεξεργαστή Snapdragon 820, αλλά με τον νέο Exynos της ίδιας της Samsung ο οποίος αποδίδει ωστόσο εξαιρετικά - ενώ η αυτονομία του είναι αισθητά μεγαλύτερη από του S6 και, αξιοποιώντας τις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας του Android 6, μπορεί να "βγάλει" εργασιακή μέρα ακόμη και με έντονη χρήση. Η κύρια κάμερά του δικαίως θεωρείται αυτή τη στιγμή η κορυφαία στον κόσμο, καθώς τα αποτελέσματά της είναι έξοχα χωρίς πολλές-πολλές ρυθμίσεις (οι οποίες πάντως παραμένουν διαθέσιμες). Κάποια νέα χαρακτηριστικά στο software του S7 δεν μπορούμε να πούμε πως μάς... συνάρπασαν κιόλας, όμως δεν μάς ενόχλησε η ύπαρξή τους - ευχάριστη έκπληξη, δε, ήταν η παρουσία εξ ορισμού των εφαρμογών του Microsoft Office για Android, έστω κι αν χρειάζονται συνδρομή στην υπηρεσία Office 365 για να αξιοποιηθούν στο 100%.


Μόνο αληθινό μελανό σημείο στην συνολική μας επαφή μαζί του παραμένει το γραφικό περιβάλλον TouchWiz της Samsung. Δεν είναι ακαλαίσθητο, αλλά θεωρούμε πως οι Κορεάτες θα πρέπει κάποια στιγμή να το ευθυγραμμίσουν περισσότερο με το "αγνό" Android από τη στιγμή που στην πραγματικότητα το δικό τους δεν προσφέρει τίποτε το επιπλέον ουσιαστικό. Α, και να καταστήσουν αφαιρέσιμα όλα, μα όλα τα προεγκατεστημένα apps της Samsung, πολλά από τα οποία δεν ενδιαφέρουν κανέναν ή κάνουν την ίδια δουλειά με τα αντίστοιχα εξ ορισμού παρόντα apps της Google. Αυτό θα ήταν το ιδανικό.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, το Galaxy S7 είναι πολλά θετικά πράγματα: είναι μία "στα σημεία", μεν, αλλά ολοφάνερη βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό του, είναι ένα από τα καλύτερα smartphones βασισμένα σε Android (αν όχι το συνολικά καλύτερο μέχρι στιγμής) και είναι ένα τίμιο προϊόν, υπό την έννοια πως ζητά τα ίδια πρακτικά χρήματα με το περυσινό S6, όντας σε όλα καλύτερο. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως αυτό το "ψυχολογικό όριο" των... 700κάτι ευρώ τα κινητά με Android δεν είναι σκόπιμο να το ξεπερνούν γιατί έτσι έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με το εκάστοτε iPhone και αυτό δεν τα βοηθά. Αλλά αν υπάρχει ένας κατασκευαστής που μπορεί βάσει "ειδικού βάρους" του ονόματός του να δικαιολογήσει αυτό το κόστος, αυτός είναι πιθανότατα η Samsung. Και αν ο κορεατικός κολοσσός μπορέσει να ανεβάσει το επίπεδο του software των κινητών του στο επίπεδο που έχει ήδη κατακτήσει με το αντίστοιχο hardware, η "σύγκρουση" ανάμεσα στα Galaxy S8 και iPhone 8 θα είναι μία... αληθινά απολαυστική να παρακολουθήσουμε!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ