Samsung Galaxy S7

Βελτιωμένο κι εξελικτικό μεν, κορυφαίο και ακριβό δε

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €729,00

Εταιρία: Samsung
Διανομή: COSMOTE

Υπάρχουν ασθένειες που... "μεταδίδονται" από προϊοντική κατηγορία σε προϊοντική κατηγορία στο χώρο της τεχνολογίας - και, όπως δείχνουν τα πράγματα, η επιδημία της "κούρασης" του κοινού με παρόμοια προϊόντα από χρονιά σε χρονιά "μεταδίδεται" το 2016 από τα PC ή τα tablets, στα smartphones. Οι αναλυτές προβλέπουν πολύ μικρή ή ανύπαρκτη άνοδο στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων φέτος, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν πως με όλο και καλύτερα (και συνήθως ακριβότερα) μοντέλα στην πραγματικότητα δεν κάνουν διαφορετικά ή πιο πολλά πράγματα με αυτά στην καθημερινή τους ζωή. Στο πλαίσιο αυτό η επιλογή της Samsung να μην "επανεφεύρει τον τροχό" φέτος με το καινούργιο της Galaxy, το S7, δεν φαντάζει απλώς η σωστή. Είναι. Γι' αυτήν. Για τον καταναλωτή, όμως, που καλείται να καταβάλλει το λιγότερο €700 για την απόκτηση ενός S7;

Το νέο Galaxy S, όπως είναι ευρύτερα γνωστό πια, από πλευράς design δεν διαφέρει παρά ελάχιστα από το περυσινό - χωρίς αυτό να σημαίνει, ωστόσο, πως δεν έχει γίνει προσπάθεια βελτίωσης. Το κεντρικό πλήκτρο, για παράδειγμα, δεν φέρει πια μέταλλο περιμετρικά, γεγονός που τού επιτρέπει να "δένει" καλύτερα με το όλο σύνολο. Οι ακμές στα πλάγια, επίσης, έχουν "στρογγυλέψει" και δεν τις αισθάνεται κανείς δυσάρεστα στην παλάμη του κατά την χρήση της συσκευής. H ποιοτική κατασκευή του S7, δε, είναι ακόμη περισσότερο προσεγμένη από του S6 καθώς το γυαλί στην πρόσοψη και στο πίσω μέρος του "σβήνει" εκεί που αρχίζει το μέταλλο περιμετρικά με τρόπο άψογο. Το S7 Edge συνεχίζει να είναι το ομορφότερο εκ των δύο μοντέλων, και το "απλό" S7 ωστόσο δεν αφήνει κανένα περιθώριο κριτικής όσον αφορά στην κατηγορία συσκευών όπου ανήκει και την γενικότερη αισθητική του (χωρίς βέβαια τo design του συνολικά να ξεχωρίζει στην αγορά όσο άλλοτε).

Από τα υπόλοιπα στοιχεία του τα κατασκευαστικά κάποια έχουν κρατηθεί απαράλλακτα, κάποια έχουν βελτιωθεί. Η οθόνη των 5.1 ιντσών παραμένει ανάλυσης 2560x1440, ευκρινέστατη κι εντυπωσιακή - και στις εξ ορισμού ρυθμίσεις της τα χρώματα το ίδιο... αντιρεαλιστικά εκτυφλωτικά, αν και αυτό αλλάζεται. Το λιλιπούτειο μεγάφωνο στο κάτω μέρος του νέου Galaxy S παραμένει αδύναμο κι αναποτελεσματικό για ο,τιδήποτε πέραν των βασικών ήχων χρήσης του κινητού (αν και δεν είμαστε βέβαιοι για το ποιός αληθινά περιμένει πλέον "σοβαρή" ηχητική απόδοση από τα smartphones χωρίς ακουστικά). Το σημαντικό, ωστόσο, είναι πως στην περίπτωση του S7 όλες οι θύρες επέκτασης και σύνδεσης παρέμειναν στην θέση τους με το κινητό να είναι πλέον αδιάβροχο (χαρακτηριστικό που σε έντονη καθημερινή χρήση δεν μπορεί να υποτιμηθεί).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ