Samsung Galaxy Note 8

Για το κοινό του, η μόνη κορυφαία επιλογή

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €1049,00

Εταιρία: Samsung
Διανομή: ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Δύο είναι οι σκέψεις που έρχονται πλέον στο μυαλό οποιουδήποτε παρακολουθεί τις εξελίξεις στην τεχνολογία και ακούει τις λέξεις "Samsung Galaxy Note". Πρώτη σκέψη: αυτή είναι η σειρά συσκευών που καθιέρωσε στην αγορά την κατηγορία των phablets, εκείνη δηλαδή των... τεράστιων κινητών που κάποτε κοροϊδεύαμε και τώρα έχουμε πρακτικά αποδεχθεί ως εκείνη που φιλοξενεί τα περισσότερο καινοτομικά χαρακτηριστικά κάθε χρόνο. Δεύτερη σκέψη: αυτή είναι η σειρά συσκευών της οποίας η εικόνα, με το σκάνδαλο των εκρηκτικών Galaxy Note 7, αμαυρώθηκε πέρυσι στα μάτια του κοινού. Η ερώτηση φέτος λοιπόν είναι διπλή για την Samsung: (α) είναι το Note 8 προτιμητέα επιλογή απέναντι στα άλλα κορυφαία Androidή του 2017 και (β) είναι το Note 8 η συσκευή που εξιλεώνει τον κορεατικό κολοσσό στα μάτια του κοινού που τον ακολουθεί πιστά για χρόνια;

Αν μπορούμε (έχοντας δει όλα όσα αντιπροτείνουν οι υπόλοιποι κατασκευαστές πια) να πούμε κάτι με βεβαιότητα, είναι πως η Samsung δικαιούται το βραβείο design του 2017 για τα τρία κορυφαία κινητά της - αφού το Note 8 ακολουθεί κατά γράμμα τις σχεδιαστικές γραμμές των S8, όντας απλώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις. Το καλαίσθητα περιορισμένο πλαίσιο οθόνης στα πλάγια φαίνεται ακόμη ομορφότερο στην διαγώνιο των 6.3 ιντσών του νέου Note, το αντίστοιχο πάνω και κάτω επίσης, ενώ οι καμπύλες γωνίες και ακμές αποπνέουν αίσθηση πολυτέλειας έντονη: όλη η συσκευή είναι... μία στρογγυλεμένη στις άκρες της οθόνη και δείχνει άκρως εντυπωσιακή. Πουθενά τα μεγάλα πλαίσια των iPhone 8 ή άλλων top κινητών με Android, πουθενά η αντιλογική και ακαλαίσθητη "εγκοπή" της οθόνης στο iPhone X. Το Note 8 είναι προβλέψιμα μεν, αλλά πανέμορφο.


Αυτός ο σχεδιασμός έχει, βεβαίως, ως συνέπεια και την όξυνση των δύο προβλημάτων του S8 Plus, δηλαδή το όχι και τόσο σταθερό "κράτημα" και την δυσκολία χρήσης του αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στην "πλάτη" της συσκευής. Χώρος για βελτίωση στον σχεδιασμό του Note 9, με άλλα λόγια, ήδη υπάρχει (και παραμένει ο τομέας απόδοσης του ήχου που αξίζει περισσότερης προσοχής για συσκευή αυτού του επιπέδου). Επίσης μήνες μετά την κυκλοφορία των Galaxy S8/S8 Plus η οθόνη αναλογιών 18:9 δεν έχει ακόμη αποσπάσει από τους δημιουργούς apps την υποστήριξη που η Samsung (και η LG) ήλπιζε. Τα πιο πολλά, πάντως, από εκείνα τα apps που οι επίδοξοι κάτοχοι ενός Note 8 θα αξιοποιούν περισσότερο - και δη με την συνοδευτική, εμβληματική πια γραφίδα - σε καθημερινή βάση, είναι εφικτό να τα "εξαναγκάσει" κανείς να "απλωθούν" σε όλη την οθόνη - πάντοτε χωρίς αυτό να σημαίνει πως έτσι εκμεταλλεύονται σωστά όλα τα pixel της υψηλής της ανάλυσης.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ