Samsung Galaxy Note 8

Για το κοινό του, η μόνη κορυφαία επιλογή

Όντας πολύ κοντά στα δύο Galaxy S8 από πλευράς επιδόσεων - τα διαθέσιμα 6 GB μνήμης λειτουργίας αντί για 4 GB στα δύο "μικρότερα αδέλφια του" δεν επιφέρουν καμία ουσιαστική διαφορά στην χρήση apps - το Note 8 στηρίζεται σε δύο μόνο στοιχεία, ουσιαστικά, ώστε να δικαιολογήσει το υψηλότερο κόστος του (και σε κάθε περίπτωση υψηλό στα €1049): στην "διπλή" κύρια κάμερα, στην προαναφερθείσα γραφίδα. Όσον αφορά στην δεύτερη τα πράγματα είναι... εξαιρετικά απλά: είτε την γνωρίζει και την αξιοποιεί κανείς τακτικά, είτε όχι. Κάτοχοι παρελθόντων Note πιθανότατα το κάνουν, όμως - παρά το γεγονός ότι το σχετικό λογισμικό της Samsung είναι πληρέστερο και καλύτερο από ποτέ φέτος - όσοι καταναλωτές δεν έχουν συγκεκριμένες χρήσεις για την γραφίδα υποψιαζόμαστε πως... δεν θα βρουν και πολλές στο πέρασμα του χρόνου. Όλοι, αντιθέτως, θα εκτιμήσουν την πάρα πολύ γρήγορη πρόσβαση του Note 8 στο Internet μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας όπως το 4G/LTE της COSMOTE που πάντοτε αξιοποιούμε στις δοκιμές μας: οι ταχύτητες ποικίλουν σημαντικά από περιοχή σε περιοχή, βέβαια, αλλά εντός Αθηνών καταγράψαμε ενίοτε λήψη δεδομένων που πλησίασε τα... 200 Mbps - υπεραρκετή για δουλειά και διασκέδαση σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν βρίσκονται οι απαιτήσεις του χρήστη ενός Note 8.

Η "διπλή" κύρια κάμερα είναι ευκολότερο ν' αξιολογηθεί και η γνώμη μας είναι η εξής: είναι έξοχη, γρήγορη και "ευφυής", προσφέροντας αποτελέσματα που ενίοτε αληθινά καταπλήσσουν (ειδικά όσον αφορά στην λεπτομέρεια που συλλαμβάνεται τόσο στις φωτογραφίες όσο και σε video), όμως δεν είναι και... τόσο καλύτερη από την ήδη εξαιρετική των Galaxy S8 όσο ελπίζαμε. Είναι, μα μόνο σε συγκεκριμένα σενάρια χρήσης (και ο δεύτερος φακός "τελέ" δεν δείχνει να συνεισφέρει με τρόπο ουσιαστικό σε αυτά). Συνολικά, πάντως, το όλο φωτογραφικό σύστημα του Note 8 συνεχίζει ν' ανήκει στα Top 5 της αγοράς αυτή τη στιγμή. Σε πολύ υψηλό επίπεδο κινείται και η αυτονομία του κινητού της Samsung, παρά το γεγονός ότι η μπαταρία αυτή καθ' αυτή είναι ελαφρώς μικρότερη ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα φέτος για... ατυχήματα: ακόμη και με "βαριά" χρήση (όπως αυτή που επιφυλάσσει στο Note 8 το κοινό που θα ενδιαφερθεί γι' αυτό) μία εργασιακή μέρα των 12-14 ωρών καλύπτεται άνετα, παρά το μέγεθος και την υψηλή ανάλυση της οθόνης.


Συνολικά: το νέο Note είναι μακράν το καλύτερο της περίφημης σειράς κινητών που ώθησε στην επιτυχία η Samsung και ένα από τα κορυφαία του 2017 ανεξαρτήτως κατηγορίας ή/και κόστους. Όμως ο κορεατικός κολοσσός δεν προσπάθησε ιδιαίτερα να προσφέρει "το κάτι παραπάνω" και, ως εκ τούτου, το Note 8 παραμένει επιλογή που μπορεί να προταθεί ανεπιφύλακτα μόνο στο κοινό στο οποίο και το ίδιο εστιάζει: τους χρήστες που αναζητούν μία συσκευή με αμιγώς επαγγελματικό προφίλ, έχουν ήδη βρει συγκεκριμένες χρήσεις για την γραφίδα των Note και την αξιοποιούν στην καθημερινότητά τους. Οι υπόλοιποι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα χωρίς να στερηθούν σχεδόν τίποτε απ' όσα το Note 8 προσφέρει αν στραφούν στα δύο Galaxy S8 ή σε κάποιο άλλο από τα κορυφαία Androidή της χρονιάς (όπως το HTC U11 ή τα επερχόμενα Pixel 2 της Google). Αποστολή, πάντως, επιτυχημένη: το Note 8 όντως εξιλεώνει την Samsung για το περυσινό σήριαλ του Note 7 στα μάτια του κοινού της τεχνολογίας. Τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι.

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ