Philips GoGear SA6145

iPod killer; Ω, ναι...

Είδος: Φορητά player
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Philips

Το... μύθο γύρω από τα "ασυναγώνιστα iPod" δεν τον έχει καλλιεργήσει μόνο η Apple και οι απανταχού οπαδοί της, αλλά και η αγορά συνολικά δυστυχώς - σε βαθμό που, συχνά, αποδεικνύεται αδικαιολόγητα εύκολο να παραβλέψει κανείς εξαιρετικές προτάσεις άλλων εταιρειών στην ίδια κατηγορία. Η ολλανδική Philips, πάντως, θα μπορούσε εύκολα να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση με το νέο της φορητό player, το GoGear 6145, αν αναλογιστεί οποιοσδήποτε επίδοξος αγοραστής του πόσα πλεονεκτήματα αυτό έχει να επιδείξει σε σχέση με τον "φυσικό του αντίπαλο" σε αυτήν την κατηγορία τιμής, το iPod Nano των 4 GB.

Αναφερόμενος λοιπόν κανείς σε αυτήν την χωρητικότητα - στην οποία το μέγεθος έχει εξίσου μεγάλη σημασία με τις δυνατότητες και τις λειτουργίες - μόνο τον μικρότερο όγκο έχει να επικαλεστεί το Nano ως πλεονέκτημα. Από κει και πέρα... "Βατερλώ": το GoGear ενσωματώνει μεγαλύτερη οθόνη (διαγωνίου 3.5 ιντσών, πολύ πιο αποτελεσματική για τη θέαση video), διαθέτει ραδιoφωνικό δέκτη, φέρει στο σώμα του και στερεοφωνικά ηχεία για να χρησιμοποιείται και χωρίς ακουστικά. Η οθόνη είναι ευκρινέστατη, με ζωντανά χρώματα και όχι ιδιαίτερες αντανακλάσεις, ενώ η ποιότητα του ήχου (α) με τα ακουστικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα προϊόντα της Apple και (β) με τα λιλιπούτεια ηχεία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για κριτική, αν λάβει κανείς στα υπόψιν ότι αναφερόμαστε σε φορητό player.

Όσον αφορά στις τεχνικές προδιαγραφές, το SA6145 δεν θα αρνηθεί να αναπαράγει κανένα από τα συνήθη είδη αρχείων: MP3, WMA και WAV στον ήχο, WMV, AVI, MP4 και MPEG2 στην κινούμενη εικόνα, BMP και JPEG στις φωτογραφίες. Το σύστημα χειρισμού του είναι άκρως ικανοποιητικό, η αυτονομία του επίσης, ενώ η ποιότητα κατασκευής του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένα υψηλή (Philips είναι αυτή). Το συνοδευτικό software καθιστά πολύ εύκολη τη διαχείριση του multimedia περιεχομένου που ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να αποθηκεύσει σε αυτήν (αρνούμαστε να αναφερθούμε για πολλοστή φορά αρνητικά στο iTunes) και η επαναφόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου μέσω καλωδίου USB 2.0 δεν... δοκιμάζει την υπομονή του χρήστη.

Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί οποιοσδήποτε, το GoGear SA 6145 "κερδίζει τις εντυπώσεις" με χαρακτηριστική ευκολία: αρκεί απλώς να "προσπεράσει" κανείς το tres banal πια στερότυπο των iPod για να διακρίνει ότι ως προϊόν το player της Philips είναι απλώς καλύτερο. Στην εγχώρια αγορά το συγκεκριμένο μοντέλο κοστίζει έως και 30 ευρώ λιγότερα (ακόμη υψηλότερο συντελεστή κόστους-αξίας εμφανίζει δε το μοντέλο των 8 GB, που όμως στην Ελλάδα είναι δυσεύρετο). Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για iPod killer και όχι... iPod wannabe, κι αυτό είναι που έχει την περισσότερη σημασία!

Βαθμολογία: *****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ