Logitech UE Boom

Πώς τα φορητά ασύρματα ηχεία περιφρονούν τους νόμους της Φυσικής; Έτσι!

Είδος: Αξεσουάρ
Τιμή: €199,00

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Υπάρχουν μερικοί... απλοί κανόνες Φυσικής που οποιοδήποτε τεχνολογικό προϊόν, όσο καλά σχεδιασμένο και να είναι, δεν μπορεί να παραβεί. Για παράδειγμα: τα φορητά ασύρματα ηχεία μικρού μεγέθους, τα οποία ως κατηγορία έχουν γνωρίσει άνθηση τα τελευταία χρόνια λόγω υψηλών πωλήσεων σε κατόχους smartphones και tablets. Έχουμε δει μερικά προσεκτικά σχεδιασμένα και ποιοτικά κατασκευασμένα τέτοια ηχεία, από διάφορους κατασκευαστές, τα οποία όμως - υπακούοντας στους... νόμους της Φυσικής - λόγω μεγέθους και υλικών είναι απλώς αδύνατο να ακουστούν όπως θα ακούγονταν "κανονικά", μεγάλα ηχεία. Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για αντήχηση, δεν υπάρχει αρκετή ενίσχυση, δεν υπάρχει αρκετή τροφοδοσία. Πώς να το κάνουμε; Ε, το νέο ασύρματο ηχείο της Logitech, τo UE Boom, σχεδόν μας έκανε να πιστέψουμε ότι... οι μηχανικοί της Ultimate Ears κατάφεραν να παραβούν τους νόμους της Φυσικής με κάποιο τρόπο!

Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που έχουν παρακολουθήσει τις καλύτερες εταιρείες στον χώρο των προϊόντων τεχνολογίας με έμφαση στον ήχο, πιθανώς δεν εκπλήσσονται: η Ultimate Ears έχει προσφέρει μερικά απίθανα κατά καιρούς παραδείγματα τόσο ηχείων, όσο και ακουστικών (αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο την εξαγόρασε η Logitech άλλωστε). Όμως ακόμη και γνωρίζοντας την προϊστορία της, είναι πάρα, μα πάρα πολύ δύσκολο να μην εντυπωσιαστεί με το Boom από τα πρώτα κιόλας λεπτά ακρόασης μουσικής από αυτό: δυνατός, βαθύς, λεπτομερής ήχος που δεν παραμορφώνεται σε υψηλή ένταση και διοχετεύεται προς όλες τις κατευθύνσεις μέσα στο χώρο...; Για πόσα φορητά ηχεία βάρους 540 γραμμαρίων μπορεί να πει κανείς το ίδιο;


Η απάντηση είναι: για κανένα άλλο που έχουμε συναντήσει. Το UE Boom είναι καλύτερο στην απόδοση ήχου οπουδήποτε από κάθε άλλο προϊόν του είδους που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Για να σιγουρευτούμε πως δεν το... διευκολύνουμε, δε, το μεταφέραμε σε μία σειρά από διαφορετικούς χώρους: από ένα μικρό γραφείο και ένα μεγάλο σαλόνι, μέχρι την κρεβατοκάμαρα και το παιδικό δωμάτιο. Σε όλες τις περιπτώσεις η ποιότητα ήχου που προσέφερε ήταν το ίδιο υψηλή. Το μεταφέραμε, άλλωστε, και εκτός σπιτιού: στην αυλή, στους δρόμους, ακόμη και σε χώρους τόσο "ανοιχτούς" όσο μία παιδική χαρά ή ένα μικρό... γηπεδάκι: ο ήχος του UE Boom δεν έχασε τίποτε από τη λεπτομέρεια και το βάθος του, μόνο από την έντασή του όταν πια απομακρυνθήκαμε πολύ από αυτό.

Πόσο πολύ; Σχεδόν... 40 μέτρα! Ε, εντάξει: αν το πάρει κανείς εκτός σπιτιού για να κάνει με αυτό... πάρτυ με ακτίνα ακροατών πέρα από τα 40 μέτρα, ίσως αποδειχθεί ανεπαρκές. Από την άλλη, η Ultimate Ears έχει πρόταση και γι' αυτό το σενάριο: ο χρήστης μπορεί πάντοτε να αγοράσε ένα... δεύτερο Boom, να τα "ζευγαρώσει" μέσα από το ειδικό app (για κινητά ή tablets βασισμένα σε Android και iOS) και να αποδώσει την ίδια μουσική και από τα δύο, στερεοφωνικά και προφανώς ακόμη δυνατότερα. Λύσεις, υπάρχουν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ