Logitech Pure-Fi Mobile

Φορητό, ασύρματο, μουσικό!

Είδος: Αξεσουάρ
Τιμή: €149,99

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Ποτέ στο παρελθόν ο ήχος δεν ήταν τόσο... φορητός, υπό την έννοια ότι ποτέ το καταναλωτικό κοινό δεν είχε τόσες διαφορετικές επιλογές όσον αφορά στο πώς θα πάρει μαζί του την αγαπημένη του μουσική για ακρόαση οπουδήποτε. Aπό τα media player όλων των ειδών και χωρητικοτήτων, μέχρι τα laptop όλων των μεγεθών και φυσικά πολλά κινητά τηλέφωνα, οι συσκευές που μπορούν να μεταφέρουν την ίδια τη μουσική του χρήστη καλύπτουν πια κάθε γούστο και οικονομική δυνατότητα. Το πρόβλημα, ωστόσο, παραμένει: πώς ακριβώς θα ακούσει όλη η παρέα τη μουσική αυτή και όχι μόνο ο κάτοχος της όποιας συσκευής; Ει δυνατόν, μάλιστα, χωρίς πολλά-πολλά καλώδια και συνεχή ανάγκη για μία... πρίζα τριγύρω;

Η Logitech έχει προτείνει και παλαιότερα διάφορες λύσεις για το εν λόγω "θέμα" - κάθε χρόνο ωστόσο βελτιώνει το design και τις δυνατότητές τους σε βαθμό που, πλέον, χρειάζεται... προσπάθεια να αντισταθεί κανείς στη σκέψη του πόσο βολικό θα ήταν να έχει μονίμως στη διάθεσή του κάτι που αναλαμβάνει π.χ. να αποδώσει σε έναν εξωτερικό χώρο όλη τη μουσική που έχει πάντοτε αποθηκευμένη στο... κινητό του! Το νέο Pure-Fi Mobile καθιστά εφικτό ακριβώς αυτό το σενάριο με χαρακτηριστική ευκολία και στυλ, καταφέρνοντας να έχει και μια δεύτερη πιθανή χρήση διόλου αμελητέα.

To Pure-Fi Mobile είναι μία συσκευή συμπαγής, σχετικά μικρή σε μέγεθος και με βάρος πρακτικά αμελητέο - γεγονότα ενδεικτικά της προόδου που έχει σημειωθεί στην τεχνολογία των ηχείων εν γένει και στην τεχνογνωσία της Logitech συγκεκριμένα. Το design του είναι σαφέστατα καλαίσθητο - αν σκεφτεί κανείς τί... περιθώρια για πρωτότυπο σχεδιασμό έχει κανείς με ένα προϊόν του είδους - και η ποιότητα κατασκευής του σχεδόν άψογη, τόσο όσον αφορά στα υλικά όσο και τη συναρμογή των επιμέρους τμημάτων του. Φέρει 4 ηχεία των 2 ιντσών έκαστο, δύο ενεργητικά και δύο παθητικά, που τροφοδοτούνται από την ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία του για 12 ώρες περίπου.

Το πιο σημαντικό ίσως πλεονέκτημα του συγκεκριμένου φορητού σετ ηχείων εντοπίζεται στο γεγονός ότι υποστηρίζει ασύρματη διασύνδεση μέσω Bluetooth και μάλιστα με το προφίλ A2DP. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να επικοινωνήσει από απόσταση δέκα μέτρων περίπου με συμβατές συσκευές (τα περισσότερα κινητά διαθέτουν πλέον υποστήριξη Bluetooth, όχι όλα όμως Α2DP γι' αυτό... προσοχή) και να αναπαράγει τη μουσική τους στερεοφωνικά. Είναι γενικώς προτιμότερο να βρίσκεται κοντά στο Pure-Fi Mobile - και όχι μακριά - το κινητό ή το οποιοδήποτε άλλο player χρησιμοποιείται (διαφορετικά γίνεται αισθητό ένα "φύσημα" σε τραγούδια που βασίζονται στις χαμηλές συχνότητες). Πέρα από αυτό, όμως, δεν υπάρχει κανένας άλλος πρακτικός περιορισμός όσον αφορά στη λειτουργία της συσκευής.

Πέρα από τη χρήση του με ασύρματη διασύνδεση, το Pure-Fi Mobile μπορεί να αξιοποιηθεί και από φορητούς υπολογιστές - και μάλιστα ποικιλλοτρόπως. Μέσω σύνδεσης με τυπικό καλώδιο USB, η συσκευή θα αναπαράγει τη μουσική που βρίσκεται στο σκληρό δίσκο του χρήστη, προφανώς με πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου από τα ενσωματωμένα ηχεία του laptop. Επίσης, όμως, το Pure-Fi Μobile ενσωματώνει και... μικρόφωνο, γεγονός που του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για τηλεφωνικές κλήσεις μέσω π.χ. Skype, σε ανοιχτή ακρόαση (!). Το περιφερειακό αναγνωρίζεται απευθείας από Windows XP ή Vista, οπότε drivers δεν χρειάζονται για την λειτουργία του αυτή.

Η μόνη ένσταση της στήλης όσον αφορά στο Pure-Fi Mobile, από το οποίο οι εντυπώσεις του ήταν - και με τις δυο διαφορετικές χρήσεις της συσκευής - άριστες, βρίσκεται στην τιμή πώλησής του. Τα 149 ευρώ που ζητά μπορεί να μην είναι πάρα πολλά για τα όσα προσφέρει (το αντίθετο μάλιστα), παραμένουν όμως ένα υπολογίσιμο ποσό που δεν μπορεί να καταβάλλει ο καθένας, αλλά και ένα ποσό που έχει νόημα να καταβληθεί αν ο επίδοξος κάτοχός του γνωρίζει εξ αρχής ότι θα ακούει . Μόνο για ακρόαση μουσικής από το κινητό "μια στο τόσο", είναι αλήθεια ότι το Pure-Fi Mobile θα καταλήξει αναξιοποίητο. Σε συνδυασμό με τη χρήση σε φορητό υπολογιστή, όμως - που θα είναι και σαφώς συχνότερη - είναι μία επένδυση που μπορεί να "βγάλει τα λεφτά της" πολύ ευκολότερα και θα προσφέρει πολύ περισσότερη ψυχαγωγία. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ