Logitech Driving Force Wireless

Ποιοτικά και ασύρματα

Είδος: Αξεσουάρ
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Logitech

Οποιοσδήποτε έχει παίξει video games αγώνων ταχύτητας με και χωρίς περιφερειακό χειριστήριο που μιμείται τιμόνι και πεντάλ, θα βεβαιώσει ότι η διαφορά στην "αίσθηση" είναι απλώς... "η μέρα με τη νύχτα": τα τυπικά joypad δεν μπορούν να αποδώσουν σε καμία περίπτωση την εντύπωση της εικονικής "οδήγησης" με τον ίδιο τρόπο. Η αγορά ενός περιφερειακού αυτής της κατηγορίας, λοιπόν, αργά ή γρήγορα αποδεικνύεται αναπόφευκτη για όσους αγαπούν τα driving games κάθε είδους. Η Logitech έχει παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα τέτοιων προϊόντων στο παρελθόν (από το πολυτελές G25 μέχρι τα "επίσημα" τιμόνια των τελευταίων Gran Turismo) οπότε, όχι τυχαία, φέρνει πρώτη στα ράφια των καταστημάτων και αυτό που πιθανότατα οι... "σαλονάτοι" gamers περίμεναν για να κάνουν την αγορά τους. Αναφερόμαστε βέβαια στο πρώτο τέτοιο περιφερειακό για το PlayStation3 με ασύρματη σύνδεση, με το μάλλον περιγραφικό όνομα Driving Force Wireless.

To συγκεκριμένο προϊόν μπορεί μοιράζεται στην ονομασία του τον χαρακτηρισμό "Driving Force" με τον ενσύρματο συνδυασμό τιμονιού/πεντάλ GT, που είχε κυκλοφορήσει για το Gran Turismo 5 Prologue νωρίτερα στη χρονιά, διέπεται όμως από διαφορετική συλλογιστική στο σχεδιασμό και την κατασκευή του. Αφαιρεί κάποια στοιχεία, προκειμένου να επιτύχει μεγαλύτερο δείκτη άνεσης όσον αφορά στην τοποθέτησή του και τη χρήση του στο σαλόνι: δεν προσφέρει, λοιπόν, τον ξεχωριστό μοχλό ταχυτήτων και τα πεντάλ, προτιμώντας να διενεργεί την αλλαγή ταχυτήτων με πλήκτρα πάνω στο τιμόνι. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στο Driving Force Wireless να απαρτίζεται από ένα μόνο "κομμάτι" και όχι τρία, ώστε ο παίκτης να έχει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών ως προς το πού θα το στηρίξει, σε τραπεζάκι ή στα γονάτά του.

Επικοινωνώντας ασύρματα με το PlayStation3, φυσικά, το Driving Force Wireless δίνει ακόμη περισσότερες επιλογές χρήσης, αφού δεν περιορίζεται από την απόσταση (10 μέτρα από την οθόνη είναι υπεραρκετά για τον καθένα, θεωρούμε!). Το μόνο που έχουν να κάνουν οι gamers είναι να συνδέσουν τον ειδικό ασύρματο δέκτη σε μία από τις θύρες USB του PS3, να συνδέσουν το περιφερειακό με τροφοδοσία ρεύματος και... αυτό ήταν: το GT5 Prologue αναγνωρίζει απευθείας το χειριστήριο και ο παίκτης μπορεί να κάνει μία σειρά ρυθμίσεων σε αυτό από το σχετικό menu. Η στήλη οφείλει να υπενθυμίσει και τα "προ των πυλών" MotorStorm 2, Midnight Club Los Angeles και Need For Speed Undercover, τίτλους του PS3 που επίσης θα αναγνωρίζουν την πρόταση της Logitech. Το συγκεκριμένο χειριστήριο, άλλωστε, παραμένει συμβατό και με το PlayStation2 και με περισσότερους από 70 τίτλους του, που επίσης αξιοποιούν χωρίς πρόβλημα το Driving Force Wireless.

Στη χρήση, το νέο προϊόν της ελβετικής εταιρείας είναι όλα όσα περιμένει κανείς από την εμπειρία και την παράδοση που η Logitech έχει "χτίσει" όλα αυτά τα χρόνια. H ποιότητα κατασκευής του είναι υψηλή, η "αίσθηση" στα χέρια του παίκτη αυτή ενός συμπαγούς, αξιόπιστου χειριστηρίου, η σταθερότητά του (χάρις στα επεκτεινόμενα στηρικτικά) πολύ καλή, η απόδοση του εφέ ανάδρασης (force feedback) άκρως αποτελεσματική και πειστική. Τα πλήκτρα έχουν τοποθετηθεί με τρόπο εργονομικό στην πρόσοψη του τιμονιού και, μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα, οι gamers θα είναι σε θέση να αλλάζουν ταχύτητες γρήγορα και με ακρίβεια. Τα άλλα συνοδευτικά πλήκτρα και τo σταυρόνημα, άλλωστε, αποδεικνύονται πάντοτε χρήσιμα για πλοήγηση σε menu, επιλογές ρυθμίσεων κλπ.

Ως εμπορικό προϊόν που έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένο κοινό (αυτό των χρηστών που δεν προτίθενται να... χτίσουν ολόκληρη εγκατάσταση μπροστά από την οθόνη τους για να απολαύσουν ένα racing game στο PS3, αλλά να τοποθετήσουν γρήγορα στο τραπεζάκι μπροστά τους ή στα γόνατά τους ένα καλό τιμόνι και να παίξουν), το Driving Force Wireless είναι απόλυτα στοχευμένο. Με άλλα λόγια, δεν ζητά τα 250 ευρώ ενός π.χ. G25, αλλά μόλις 99, ποσό λογικό γι' αυτά που προσφέρει. Η συγκεκριμένη πρόταση έχει και το πλεονέκτημα, δε, να... "παίζει μόνη της" στην αγορά, υπό την έννοια ότι είναι η μόνη ασύρματη για τo PlayStation3 και δεν προβλέπεται να κυκλοφορήσει σύντομα άλλη (η ίδια η Sony δεν θα παρουσιάσει δική της γιατί η Logitech είναι ούτως ή άλλως η επίσημη συνεργάτιδά της εταιρεία σε αυτην την κατηγορία). Με άλλα λόγια, όσοι πιστοί των Gran Turismo και των άλλων games αγώνων αυτοκινήτων στο PS3... ω, ελάτε τώρα. Ξέρετε τί!

Βαθμολογία: ****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ