iPhone 6 Plus

Το μεγαλύτερο δεν είναι, σε καμία περίπτωση, για όλους

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €979,00

Εταιρία: Apple
Διανομή: COSMOTE

To πολυσυζητημένο smartphone της Apple κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και κάποιο καιρό, οπότε - αφού δεν κατέστη εφικτό να το παρουσιάσουμε νωρίτερα - νόημα έχει να κάνουμε μόνο αυτό που έχει ίσως πιο πολλή σημασία: να κρίνουμε το iPhone 6 Plus όχι αυτόνομα, αλλά σε σχέση με τον προκάτοχό του και τα καλύτερα smartphones που βασίζονται σε Android. Παράλληλα, να καταθέσουμε τη γνώμη μας όσον αφορά στο τί ωφελεί τελικά να έχεις - σε αυτή τη φάση τουλάχιστον - ένα "μεγάλο iPhone" σε απτό, καθημερινό πλαίσιο. Εν τέλει, ενώ τυπικά το κόστος απόκτησης δεν ήταν ποτέ παράγοντας... αποφασιστικής ακριβώς σημασίας στις πωλήσεις των iPhone, να κρίνουμε αν τα χρήματα που ζητά το iPhone 6 Plus με κάποιο τρόπο δικαιολογούνται ή αν πρόκειται απλώς για υπερσύγχρονη συσκευή τόνωσης της αυτοπεποίθησης του κατόχου της (sic).

Εν τάχει και... ωμά, λοιπόν: όσον αφορά στο design, η Apple απέδειξε πως οι εμμονές της ήταν θέμα χρόνου "να τής γυρίσουν boomerang". Θεμιτό να φαίνεται sexy μία συσκευή στις φωτό των press kits, αλλά αν χρησιμοποιήσει κανείς το iPhone 6 Plus για πιο πολλά από λίγα λεπτά, αντιλαμβάνεται αμέσως τα προβλήματα - και δεν αναφερόμαστε στο... "Bendgate" εδώ, ούτε καν στην τραγελαφική προεξοχή του φακού της κύριας κάμερας. Όχι, αναφερόμαστε σε πιο σημαντικά. Πρώτον: δεν είναι μόνο πολύ μεγάλη συσκευή, είναι και άκομψα μεγάλη. "Δεν πιάνεται" με άνεση, τη στιγμή που π.χ. το LG G3 φέρει της ίδιας διαγωνίου (και μεγαλύτερης ανάλυσης) οθόνη και είναι απείρως περισσότερο εύχρηστο.


Δεύτερον: είναι που είναι τεράστια η συσκευή, η Apple μέσα... στη σοφία της έχει στρογγυλέψει τόσο τις ακμές στο περίβλημά του, που το γλίστρημα και η πτώση είναι πάντα ένα αδέξιο κράτημα μακριά. Το γυαλί και το κράμα μετάλλου ως υλικά γλιστρούν ούτως ή άλλως, η συσκευή δεν βρίσκει "αντίσταση" πουθενά στις καμπύλες της παλάμης ώστε να στηρίζεται σταθερά, οπότε η θήκη προστασίας στο iPhone 6 Plus είναι πρακτικά must. Φορώντας βέβαια θήκη σε ένα smartphone που έχει σχεδιαστεί να φαίνεται όμορφο χωρίς αυτήν αναιρεί κανείς... πανηγυρικά όλες τις όμορφες φωτογραφίες των press kits, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, έχει;

Δεν χωρά αμφιβολία πως το iPhone 6 Plus είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά smartphones της αγοράς, όμως δεν τα αγοράζουμε για να τα... βάλουμε σε προθήκες τα κινητά. Για να τα χρησιμοποιούμε πολλές ώρες καθημερινά τα αγοράζουμε. Και το συγκεκριμένο για λόγους ομορφιάς παραγκώνισε τη χρηστικότητα. Μπορεί να υποστηρίξει κανείς πως το σχετικά μικρό του βάρος σε κάποιο βαθμό αποζημιώνει για το μέγεθος - και θα έχει δίκιο. Όμως το iPhone 6 Plus παραμένει μία υπέροχη... "παντόφλα", που σε τσέπες δεν χωράει, μέσα σε τσάντες "γυμνή" δεν τολμάς να τη βάλεις γιατί θα γρατσουνιστεί (ξανά must η θήκη), οπότε... τί; Την μεταφέρεις κρατώντας την συνεχώς στα χέρια σου, σαν tablet. Χωρίς όμως να είναι και tablet, όπως επίσης διαπιστώνεις στη συνέχεια.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ