HTC One A9

Μελετημένο, ικανό, όχι ακριβώς προσιτό

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €679,00

Εταιρία: HTC
Διανομή: HTC Hellas

Το δυσάρεστο παράδοξο που έρχεται στο μυαλό όλων μας ακούγοντας το όνομα της HTC είναι εν πολλοίς γνωστό: "πολύ καλά κινητά, αλλά γιατί δεν έχουν αντίστοιχη εμπορική επιτυχία...;". Η απάντηση δεν είναι απλή και οδηγεί σε μία εν δυνάμει... πολύωρη συζήτηση η οποία δεν εξαντλείται στα όρια ενός άρθρου, σίγουρα όχι μιας προϊοντικής παρουσίασης - όμως πολύ φοβόμαστε πως αυτή ακριβώς η συζήτηση θα πρέπει να γίνει ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη της HTC για το 2016, καθώς το 2015 ολοκληρώνεται με την θέση της να μην εμφανίζεται βελτιωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή. Το νέο One, δε, το Α9, είναι κυριολεκτικά η "καρδιά της συζήτησης"... σε υλική μορφή: το smartphone που θα προτείναμε αδίστακτα σε καταναλωτές με υψηλές απαιτήσεις αλλά μικρότερο του αντίστοιχα υψηλού... budget, μόνο που θα έπρεπε να τούς εξηγήσουμε με λεπτομέρειες γιατί θα έπρεπε να προτιμήσουν αυτό από άλλα κινητά που, εν τέλει, έχουν ξανακούσει!

Το One Α9 τοποθετείται... "περίεργα" στην προϊοντική γκάμα της HTC και αυτό το "εισπράττει" κανείς μέσα στα πρώτα λεπτά ενασχόλησης μαζί του. Δεν αξιοποιεί τόσο υψηλής ποιότητας υλικά όσο το μοντέλο που συνεχίζει να θεωρείται η "ναυαρχίδα" της εταιρείας, το One M9 - όμως η ποιότητα κατασκευής του είναι τόσο προσεγμένη, ώστε στο κράτημα και στη γενικότερη αίσθηση κατά τη χρήση δεν παραπέμπει σε "μέσης κατηγορίας" συσκευή. Δεν είναι το ομορφότερα σχεδιασμένο ή ξεχωριστό από πλευράς design κινητό που έχει παρουσιάσει ποτέ η HTC, δανειζόμενο μάλιστα και στοιχεία από τα πρόσφατα iPhone - όμως παραμένει από τα πλέον καλαίσθητα στη ζώνη τιμής όπου ανήκει. Και δεν είναι το ισχυρότερο κινητό της κατηγορίας του από πλευράς προδιαγραφών, όμως είναι όσο ικανό το χρειάζεται σημαντικό ποσοστό των χρηστών με απαιτήσεις υψηλότερες του "μέσου όρου".

Τα... περίεργα συνεχίζονται και στο πρακτικό επίπεδο, αυτό της καθημερινής χρήσης. Η κύρια κάμερα με αισθητήρα των 13 Megapixels είναι πλέον διαφορετικής τεχνολογίας από αυτήν με την οποία η HTC πειραματίστηκε (χωρίς επιτυχία τελικά), και ενσωματώνει οπτικό αταθεροποιητή, όμως τ' αποτελέσματά της είναι απλώς πολύ καλά. Όχι στο επίπεδο των Samsung Galaxy S6 και iPhone 6S. Από την άλλη, η λειτουργία της κάμερας είναι εξαιρετικά γρήγορη, προσφέρει μία σειρά από λεπτομερείς ρυθμίσεις που θυμίζουν... DSLR σχεδόν σε ένα βαθμό (σε), ενώ η σύλληψη video είναι περισσότερο αξιόπιστη από αυτήν κάθε άλλου One μπορούμε να θυμηθούμε. Η κάμερα της πρόσοψης, δε, όντως προσφέρεται για selfies... παντός φωτισμού χάρις στην τεχνολογία Ultrapixel, ενώ η ίδια τεχνολογία "πρόδωσε" παρελθόντα HTC One στην κύρια κάμερά τους. Όπως το περιγράψαμε: περίεργα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ