Gigabyte GSmart Mika Μ3

Εισαγωγικό σε κόστος, ανώτερο σε δυνατότητες!

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €179,00

Εταιρία: Gigabyte
Διανομή: Crypto

Smartphone με κύρια κάμερα των 13 Megapixel και κάμερα των 8 Megapixel (!) στην πρόσοψη, επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων, δύο υποδοχές για κάρτες SIM, επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο και οθόνη 5 ιντσών. Πόσα θα περίμενε να πληρώσει κανείς για μία συσκευή με αυτές τις προδιαγραφές, λαμβάνοντας στα υπ' όψιν τα €600-€800 που ζητούν τα κορυφαία κινητά με λειτουργικό Android σήμερα; Χωρίς να κοιτάξουμε τον σχετικό... "τιμοκατάλογο", κάναμε στον εαυτό μας την ίδια ερώτηση - και η απάντηση ήταν "Όχι λιγότερα από €350", ακόμη κι αν έχουν γίνει συμβιβασμοί σε άλλα στοιχεία μιας συσκευής με αυτά τα χαρακτηριστικά. Μετά... κοιτάξαμε τον τιμοκατάλογο.

€179.

Πόσοι και ποιοί είναι οι συμβιβασμοί που έχουν γίνει, λοιπόν, ώστε να προσφέρει ένας κατασκευαστής smartphone με αυτές τις προδιαγραφές, αλλά με λιγότερα από το ένα τρίτο των χρημάτων που ζητά το "πλησιέστερο" top κινητό με Android; Μία εβδομάδα χρήσης του GSmart Mika 3, ενός από τα καλύτερα μοντέλα της νέας σειράς GSmart της Gigabyte, είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς το εξής: οι συμβιβασμοί δεν είναι λίγοι. Αν είναι όμως οι ¨"σωστοί", με την έννοια του "προσεκτικά επιλεγμένοι"; Τότε το πράγμα αλλάζει. Πολύ.


Συμβιβασμοί, λοιπόν: ο σχεδιασμός του Mika 3 δεν είναι εντυπωσιακός, είναι όμως minimal και καλαίσθητος - όπως μάς αρέσει. Η ποιότητα κατασκευής του δεν είναι κορυφαία, αλλά παραμένει άκρως ικανοποιητική. Τα υλικά του δεν είναι ακριβά, είναι όμως ανθεκτικά και υποβοηθούν (σε συνεργασία με το design του περιβλήματος) το άνετο κράτημα και χειρισμό της συσκευής. Η οθόνη των 5 ιντσών, δε, μπορεί να είναι ανάλυσης "μόνο" 1280x720 pixel, όμως απεικονίζει τα πάντα καθαρότατα, τα χρώματά της δεν αλλοιώνονται ιδιαίτερα σε... περίεργες γωνίες θέασης και - το κυριότερο ίσως - δεν καταναλώνει πολλή ενέργεια, μειώνοντας έτσι την αυτονομία της συσκευής. Πάντα θετικό αυτό, ανεξαρτήτως κάθε άλλου στοιχείου ίσως.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ