Creative Labs Muvo 2C

To ηχείο... παλάμης που βρυχάται!

Η ποιότητα απόδοσης ήχου, πάντως, του Muvo 2C δεν είναι το μόνο αξιοπρόσεκτο προσόν του - κι ας είναι το σημαντικότερο για προϊόν του είδους κατά τη γνώμη μας. Ένα άλλο προσόν εντοπίζεται ακριβώς στο γεγονός ότι... δεν είναι μόνο "προϊόν του είδους", μόνο ασύρματο ηχείο δηλαδή. Η πρόταση της Creative μπορεί να παίξει και τον ρόλο φορητού media player, αφού ενσωματώνει θύρα καρτών μνήμης microSD και έχει την δυνατότητα να αναπαράγει από αυτές αρχεία μουσικής αυτόνομα (!). Ο χρήστης μπορεί μάλιστα να συνδέσει το Muvo 2C με Η/Υ μέσω της θύρας microUSB απ' όπου η συσκευή φορτίζεται (το σχετικό καλώδιο περιλαμβάνεται στην συσκευασία) και να "περάσει" αρχεία μουσικής απευθείας στην κάρτα μνήμης που ενδεχομένως φιλοξενεί η συσκευή, καθιστώντας την όλη διαδικασία πανεύκολη. Το Muvo 2C αναπαράγει αρχεία MP3 και WMA, φυσικά, αλλά και ασυμπίεστα WAV και FLAC (!) για όσους έχουν απαιτήσεις στην πιστότητα του υλικού που ακούν ακόμη και σε φορητές συσκευές.

Κατά την χρήση του το Muvo 2C δεν δημιούργησε κανένα απολύτως θέμα: μέσω Bluetooth συνεργάστηκε άψογα με iPhone 7, iPad Pro, Sony Xperia Z3 Tablet και HTC One M8 αναπαράγοντας μουσική από το καθένα χωρίς "θέματα", "παύσεις" ή "τριξίματα". Τα πλήκτρα ελέγχου του είναι λίγα και κατανοητά (για τους συνδυασμούς τους θα πρέπει αρχικά να συμβουλευτεί κανείς το συνοδευτικό εγχειρίδιο), ενώ τα LED ενδείξεων κατατοπίζουν τον χρήστη με τρόπο εύγλωττο για πράγματα όπως η ενεργή σύνδεση με ασύρματες συσκευές ή η πηγή απ' όπου αντλείται η μουσική κάθε φορά. Όπως θα περίμενε κανείς λειτούργησε και η ενσύρματη σύνδεση με άλλες συσκευές μέσω της αναλογικής υποδοχής "καρφάκι", αλλά και η σύνδεση USB με PC, για τα οποία η Creative προσφέρει και συνοδευτικό λογισμικό λεπτομερών ρυθμίσεων όταν το Muvo 2C αξιοποιείται ως ηχείο γι' αυτά.

Τρία ακόμη πράγματα αξίζει ν' αναφερθούν για την συσκευή αυτή - και είναι όλα θετικά, ολοκληρώνοντας την πολύ καλή εικόνα που δημιουργεί κατά την χρήση του το Muvo 2C ούτως ή άλλως. Ένα: είναι αδιάβροχο. Όχι με τον τρόπο που επικαλούνται πολλά κινητά, επιτρέποντας την βύθιση σε νερό, αλλά ανθεκτικό σε απρόσεκτα βρεξίματα που μπορούν να επηρρεάσουν άλλα φορητά ηχεία. Δύο: λειτουργεί και σε διάταξη... stereo. Κάθε Muvo 2C ενσωματώνει κύκλωμα επικοινωνίας με δεύτερο Muvo 2C, ώστε σε συνεργασία ν' αποδίδουν μουσική από μία πηγή, φυσικά σε υψηλότερη ένταση κι εκτεταμένο ηχητικό πεδίο. Τρία: είναι οικονομικό. Με κόστος που ανέρχεται σε €39.99 μόλις, όχι μόνο προσφέρει πάρα πολλά για όσα ζητά, αλλά παρακινεί και την αγορά δύο τέτοιων εξ αρχής, ώστε να συνδυαστούν σε στερεοφωνικό... μίνι ηχοσύστημα, διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή ν' ακολουθήσει το κινητό του χρήστη οπουδήποτε ή να λειτουργήσει αυτόνομα ως player. Ε, είναι δυνατόν να μην το προτείνουμε μετά απ' όλα αυτά; Και μάλιστα... επί δύο; Ανεπιφύλακτα!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - editor’s choice - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ