Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή σαλπάρει για το νησί

Επιτυχημένα concepts αλλά και νέες αφίξεις/ συνεργασίες δίνουν boozy ενδιαφέρον στο φετινό καλοκαίρι.

Μπαρ στα νησιά Καλοκαίρι 2023 @ommatinos

Για ακόμη ένα καλοκαίρι, στα δημοφιλέστερα νησιά της χώρας, θα συναντήσουμε οικεία πρόσωπα, γνωστά projects και, γενικότερα, κάτι από την αθηναϊκή μπαρ σκηνή παρά θίν' αλός. Μπαρ στα νησιά λοιπόν.

Ξεκινώντας από την Κρήτη και το Λασίθι, στο "Daios Cove" συναντάμε για ακόμη μία χρονιά το "The Clumsies" (νο. 19 στη φετινή λίστα των The World's 50 Best Bars), που αντλεί έμπνευση από το κρητικό terroir και παρουσιάζει μία λίστα από νόστιμα ποτά. Ανηφορίζοντας προς τις Κυκλάδες και το Κουφονήσι, οι Λέλος Γεωργόπουλος και Μανώλης Λυκιαρδόπουλος -μετά το "Τζετ"- επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους όσον αφορά τη διασκέδαση, και μαζί με τους Γιάννη Τόρη και Δημήτρη Σκοπελίτη, θα τρέξουν το "Nelipot": Η δράση εδώ θα ξεκινά από την ώρα του ηλιοβασιλέματος με cocktails σε μία από τις πιο προνομιακές βεράντες του νησιού, για να ανεβάζει ρυθμούς στο εσωτερικό, μέχρι αρκετά αργά και σε σαφώς πιο αλέγκρο ρυθμό.

Στην Τήνο, η ομάδα του "Old Dog" με επικεφαλής τον Πάνο Καναβέτα θα δίνει το ρυθμό από την μπάρα του "OMMA". Το φετινό καλοκαίρι θα υπάρχει ένα μενού ποτών, με cocktails στα οποία θα προσαρμοστεί τουλάχιστον ένα τοπικό υλικό. Στο εν λόγω μέρος θα υπάρξει και μαγειρικό takeover για τη φετινή σεζόν, με τις Έλενα Σαράντη και Ηλέκτρα Ρίγκου του "Lost Athens" να είναι εκείνες που αναλαμβάνουν τα ηνία στην κουζίνα, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο.

 Στη Νάξο, το "Belman" φέρνει κάτι από Nolanverse για δεύτερη συνεχή χρονιά στο νησί, υπηρετώντας πιστά το concept του αστικού μπαρ που τοποθετείται σε ένα κυκλαδίτικο σκηνικό. Η Πόπη Σεβαστού έχει φροντίσει για μία λίστα φροντισμένων ποτών, πάνω τα οποία δούλευε από τον Ιανουάριο και που πατούν στο τρίπτυχο γη/αυθεντικότητα/νοστιμιά - την ίδια θα τη συναντάμε και στη μπάρα του μυκονιάτικου "Nolan", που έρχεται προσεχώς.

> Διάβασε ακόμη: Athens Cocktail Festival & Week, η επιστροφή

Στην Αντίπαρο, θα αφήσει το καλοκαιρινό του στίγμα το "Naked Ath.", παράλληλα ασφαλώς με την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Η νέα άφιξη που φέρει την υπογραφή του Θάνου Κριμπούρα και της Χριστίνας Φωκά είναι το "A Lo Cubano", που κάνει σύντομα πρεμιέρα στη Χώρα της εναλλακτικά δημοφιλούς Κυκλάδας. Το όνομα του μπαρ εξηγεί πολλά από μόνο του και για τη φιλοσοφία εδώ: Ρούμι σε πρώτο πλάνο, χαλαρό mood σε έναν μικρό χώρο με άνετο εξωτερικό, ανάλογες μουσικές και πούρα.

Για δεύτερη χρονιά, τα "Grace" και "Baba Au Rum" θα συνεχίσουν τη σύμπλευσή τους στη Σαντορίνη, με το επιβλητικό ξενοδοχείο στο Ημεροβίγλι να σερβίρει στο πανέμορφο μπαλκόνι του και το "363" ποτά, υπό την επιμέλεια του μπαρ νο.20 στη φετινή λίστα των The World's 50 Best Bars.

Παραμένοντας στα της Καλντέρας, ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος έχει την επιμέλεια στις λίστες ποτών των "MarinEra", "The Athenian House" και "Homeric Poems". Υπογράφει επίσης τα κοκτέιλ τόσο στο "Kounna Beach & Resto Bar", στο Φαληράκι της Ρόδου, όσο και στο "Monastiri Beach House" της Πάρου – στην τελευταία περίπτωση, μαζί με τον Γιάννη Κοροβέση. Στο Καμάρι και το "Radisson Blu Zaffron Resort", ο επισκέπτης θα εξακολουθεί να δοκιμάζει τα νόστιμα ποτά των Σπύρου Κερκύρα και Λυκούργου Χριστοθανόπουλου.

Διαβάστε Επίσης

Τέλος, ψήγματα του πιο καυτού αυτή τη στιγμή αθηναϊκού μπαρ, του "The Bar In Front Of The Bar", θα βρεθούν σε διάφορα νησιά και concepts, κι αυτό γιατί η ομάδα του έχει επιμεληθεί τα ποτά -μεταξύ άλλων- στα "Amalour" (Ύδρα), "Deli" (Σχοινούσα) και, κυρίως, στα "Numo Hotels & Resorts" (Κρήτη).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.