«The bar in front of the bar»: Όταν το fine drinking βγαίνει στο δρόμο

Κάτι πολύ φρέσκο συμβαίνει στην οδό Πετράκη στο κέντρο. Ακριβώς μπροστά από ένα μπαρ-έκπληξη που ετοιμάζεται για το χειμώνα, έχει στηθεί ένα καθόλου συνηθισμένο street bar, που κάθε μέρα αλλάζει πρόσωπο, διάθεση, στιλιστικές αναφορές… και κοκτέιλ.

«The bar in front of the bar»: Όταν το fine drinking βγαίνει στο δρόμο

Το κέντρο της Αθήνας μόλις απέκτησε ένα σημείο συνάντησης που μας περνάει σε μια νέα, πολύ ενδιαφέρουσα πίνειν εποχή. Ο λόγος για το μπαράκι που ξεφύτρωσε στην οδό Πετράκη και σε κάνει να κοντοστέκεσαι, είτε προσπαθώντας να διαβάσεις τις φωτεινές επιγραφές με μηνύματα όπως το «people like you should drink with people like us» ή το «future is unforgettable», ή γιατί, αυθόρμητα, λικνίζεσαι στους ρυθμούς της ψαγμένης μουσικής που «βαράει» από τα ηχεία. Ή, απλώς γιατί, όπως και εμείς, θέλεις να ανακαλύψεις περισσότερα γι’ αυτό το φωτεινό, καλόγουστο και προχωρημένο μπαρ του δρόμου, που θυμίζει κάτι από Τόκιο.

«The bar in front of the bar»: Όταν το fine drinking βγαίνει στο δρόμο - εικόνα 1
Η πειραγμένη εκδοχή του Negroni είναι απίστευτη.

Τρεις φίλοι, o Αλέξανδρος Τσελέπης, ο Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος και ο Συμεών Παπανικολάου, δημιούργησαν ένα μαγαζί που δεν σε αφήνει να βαρεθείς ποτέ, σε εκπαιδεύει στις κλασικές συνταγές κοκτέιλ, σε βάζει στον κόσμο του upper level drinking και σε μυεί με έναν ξεχωριστό τρόπο στη φιλοσοφία του zero waste. Κάθε μέρα στο ιδιότυπο «Bar in front of the bar» είναι μια καινούργια μέρα, με νέες συνταγές στο σέικερ και, όπως μας λέει ο Αλέξανδρος, με άλλη διάθεση. «Τη μία θέλουμε να είμαστε με χαλαρά ρούχα και ανάποδα καπέλα και να κρατάμε ένα Μojito, ενώ την επόμενη, φορώντας τα καλά μας, να απολαμβάνουμε ένα Dry Μartini».

«The bar in front of the bar»: Όταν το fine drinking βγαίνει στο δρόμο - εικόνα 2
Τα μηνύματα με LED επιγραφές είναι εμπνευσμένα από τα ταξίδια του Αλεξάνδρου, του Κωνσταντίνου και του Συμεών.

Ακολουθώντας αυτήν τη λογική, η λίστα με τα οκτώ signature ποτά σχεδιάζεται από το μηδέν καθημερινά. Οι δύο από τις προτάσεις αφορούν καθαρόαιμα κλασικά, το ένα ξεχασμένο, σαν το Papa Doble ή το Hugo, και το άλλο ευρέως γνωστό, βλέπε Negroni. Πάντα προηγείται η έρευνα, όπου η ομάδα ψάχνει την αυθεντική κλασική συνταγή και τη σερβίρει χωρίς καμία παρέμβαση. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι υπολείπονται σε δημιουργικότητα, η οποία, συμπυκνωμένη, διοχετεύεται στις υπόλοιπες έξι συνταγές. Εμπνευσμένες από το DNA θρυλικών κοκτέιλ και με μπόλικες δόσεις δεξιοτεχνίας, φαντασίας, εμπειρίας, μαγειρικής και ανακύκλωσης όλων των συστατικών, μεταμορφώνονται σε ευφάνταστα new age ποτά.

«The bar in front of the bar»: Όταν το fine drinking βγαίνει στο δρόμο - εικόνα 3
Η δυνατή ομάδα του «Bar in front of the bar».

Μια τέτοια περίπτωση στον κατάλογο που πετυχαίνουμε όταν επισκεπτόμαστε το μπαρ, είναι η φανταστική καπνιστή Pina Colada, που σερβίρεται tap, όπως η μπίρα. Επίσης, η αναβαθμισμένη Margarita με μάνγκο και το πειραγμένο Negroni passion fruit σε ποτήρι highball. Πέρα από τις συγκλονιστικές ιδέες, αξίζει να σημειωθεί ότι τα συσταστικά είναι όλα παραγωγής τους και δεν αγοράζουν τίποτα έτοιμο από σιρόπια, bitters, πουρέδες ή ό,τι άλλο.

«The bar in front of the bar»: Όταν το fine drinking βγαίνει στο δρόμο - εικόνα 4
Κάθε μέρα τα κοκτέιλ αλλάζουν, αποχαιρετώντας τις μείξεις της προηγούμενης.

Τα αντανακλαστικά του κοινού λειτούργησαν αστραπιαία και οι συνεχώς αυξανόμενοι θαμώνες έδωσαν ήδη το πράσινο φως για την καθιέρωση του «Bar in front of the bar» και το χειμώνα, κόντρα στα πρώτα προγνωστικά που έκαναν λόγο για pop up εμφάνιση. Προς το παρόν, η street εκδοχή θα μας κρατήσει συντροφιά όλο το καλοκαίρι, ξεκινώντας από το πρωί με μονοποικιλιακό καφέ από την Αιθιοπία, γλυκά με την υπογραφή της ομάδας του «Σουit» και του Μπάμπη Ζιντίλη και κρασιά με την επιμέλεια του Mr. Vertigo Γιάννη Παππά… Εννοείται πως και αυτά αλλάζουν και ανανεώνονται πολύ συχνά.

«The bar in front of the bar»: Όταν το fine drinking βγαίνει στο δρόμο - εικόνα 5
Τα κλασικά κοκτέιλ σερβίρονται ακριβώς όπως η πρώτη αυθεντική συνταγή.

Πετράκη 1, Αθήνα, 6980635896

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.